Unosi za: Arhiva za 2011/05

Theo de Raadt, tvorac OpenBSD projekta, je objavio novo izdanje (4.9) ovog popularnog BSD zasnovanog operativnog sistema.


Za informacije o novinama i poboljšanjima sa kojima dolazi novo izdanje, pogledajte zvančnu objavu!

Preuzimanje:

* i386/install49.iso

* amd64/install49.iso
Zlatko Šćepanović * * * Bili smo na kraćemo odmoru u Grčkoj gde smo odseli u luksuznom resortu sa 5 zvezdica pod imenom Sani Resort i u istoimenom  Sani Beach Hotel-u, koji se nalazi na Halkidikiju. Lokacijski to odmaralište  dodje odmah desno kada udjete na prvi prst poluostrva Halkidikija, u jednoj velikoj uvali, nekih 70 km od Soluna. Tim povodom napisao sam za TripAdvisor komentar i ocene hotela na engleskom a napisaću nešto i na srpskom u nastavku. Prvo ide prikaz kritike na engleskom a zatim malo duže rasprava na srpskom. . . . Review and appraisal for the Sani Resort and Sani Beach hotel for the TripAdvisor   Large and nice resort with a small capacity of facilities at the season, especially if you have children.   - Bad: Massive attack on the restaurant for the meal, you can get reservation for the lunch or dinner in the restaurants at Marine, small number of the showers, small indoor pool, noisy toilet, small rooms, many expensive things, very long distance in the sea for the swimming, indoor pool is forbiden for the children after 14 o clock.   + Good: Nice environment, long plazas, clean, in some areas luxury, space for walking and meditation, interesting places, correct food menu, oportunities for the children, Nespresso cafe at the room (but they will charge 2 euros for the one capsula)   General conclusion: Not good value for the money. Kindly but not friendly resort. Just for the East European tourists and low class European tourist which want a touch of luxury for non reasonably  price and don t know for the better. --------------   Pri polasku na Halkidiki i navedenu destinaciju dobili smo malo kisele reakcije od naših prijatelja koji su već bili tamo tipa: "Da, lepo je tamo ali ... malo
Dalje
Za mene je igranje oduvek bilo društvena zabava. Možda je razlog to što sam rođen u prošlom veku, kada su konzole bile retke a računari još ređi. Tada smo bili prinuđeni da se okupljamo oko retkih Atari ili Comodore mašina, ili posećujemo zabavne parkove i delimo žetone ispred glomaznog aparata. Stariji su mlađima pokazivali kako se prelaze određene deonice, a oni najmlađi gledali su iz prikrajka i čekali svoj red. Pa ipak, svi su uživali i družili se, bez obzira na, iz današnjeg ugla, užasnu grafiku i suviše jednostavnu igračku mehaniku. Ovih dana pak sve češće čuju se rečenice poput: „Ne volim da mi iko smeta dok (se) igram“. Zašto je tako i da li je to loše?[Pročitaj ceo članak...]
Nа dvаnаеstogodišnjici NATO bombаrdovаnjа Jugoslаvijе, 24.03.2011-tе, u Crvеnki jе održаnа tribinа nа kojoj jе bio gost LJubodrаg Simonović – Duci. Poslе uvodnog prеdаvаnjа, Duci jе odgovаrаo nа pitаnjа posеtilаcа. Link kа vidеo prilogu nа: http://www.youtube.com Vidеo prilog možеtе skinuti prаtеći ovo uputstvo. Govorilo sе o nuklеаrnoj kаtаstrofi u Fukušimi, o аgrsiji NATO pаktа nа Libiju [...]
Prije desetak godina sam na biciklijadi sretao mnoštvo poznatih ljudi. Sada ih nabrojim na prste nogu i ruku. Družim li se ja to s krivim ljudima ili u nekom drugom grmu leži zec?

Start, kojem nisam prisustvovao, bio je u 10 sati na Korzu. Horda je dotutnjila na Dubovac gdje sam nakon nekoliko fotki krenuo za njima. Namjera mi je bila da se do Grduna probijem na početak no zbog gužve (a možda kila i godina) nisam uspio. Ipak je bilo preko 4000 kotača na biciklijadi.

Evo i par sličica. (sorry nisam bio kreativan)


-----------------------------------------> blog je na adresi www.vladimirgajic.iz.hr


Na Pinterestu pronađoh između ostalog i sasvim finu ideju za izlaganje dečijih crteža. U formi je mozaika, kao i jedan stariji predlog, samo je crteža manje, i u jednom kvadratu stoji ime umetnika. Ja bih dodala godinu nastanka malenih umetničkih dela i menjala bih ih s vremena na vreme. Ideja mi se dopada [...]

Google je pokrenuo Google Talk sa video i chat-om za Android telefone. S ovom uslugom, korisnici će moći koristiti video i audio u ćaskanju sa svojim prijateljima koristeći Android telefon. Pozivi se mogu postaviti preko 3G, 4G i Wi-Fi veze. Prema navodima kompanije Google, nove značajke će prvo biti predstavljene sa Nexus S telefonom tijekom [...] Relevantni naslovi:
 • Facebook chat integriran u Hotmail dostupan za sve širom svijeta
 • Google predstavio Android Market za web preglednike
 • Google nije spreman da deli izvorni kod Android 3.0 Honeycomb
 • Novi Google Chrome 10 dostupan za preuzimanje
 • Google povukao 21 besplatnu aplikaciju sa Android Market-a zbog virusa
 • Amazon pokrenuo Android Appstore
 • Blogger predstavio Android smartphone aplikaciju
 • YouTube video od sada u WebM formatu
 • Windows 7 SP1 dostupan od 22. veljače
 • Po prvi put istraživanja pokazuju da Amerikanci više koriste Android od Apple iOS
 • Login ekran s MetroUI elementima

  Već neko vrijeme internetom kruže downloadable buildovi nečega što bi u konačnici trebalo postati Windows 8. U jednom od njih (Windows 8 Build 7955), snalažljivi bloger iz Rusije je pronašao materijal koji daje naznake postojanja online trgovine aplikacijama.


  Takva digitalna distribucijska platforma bi u mnogočemu bila slična Mac App Storeu, lansiranom u siječnju ove godine uz Mac OS X v10.6.6 update. Nije odveć čudno što su blogeri i novinari već nagađali kako bi iduća inkarnacija Windowsa trebala pružiti nešto slično. U sistemskim datotekama WSSync.dll (Windows Store Licensing Client) i WSService.dll (Windows Store Service) bloger je pronašao dokaz kako trgovina aplikacijama namijenjena ovoj platformi već postoji (ili se barem sigurno radi na njoj). Ipak, ono što mnogo entuzijasta čeka jest novo grafičko sučelje, zasnovano na Metro dizajnerskom jeziku. To je sučelje prvotno prikazano na ZuneHD multimedijalnom uređaju a zatim upotpunjeno na Windows Phone 7 OS. Korištenjem istoga, Windowsi bi (napokon) postali prijateljski nastrojeni radu na tablet uređajima.

  Uz sve to, ostaje još i nada kako će iz budućih buildova osmice izbaciti ovaj jezivi Logon wallpaper, no dobro – možda se nekome i sviđa. :)

  Via… Izvor…

  Ne znam šta da radim. Kako god da joj priđem ona poludi. Neće da me sluša, gleda me u oči kao da se smeška i nervira me. Svašta probam ne bih li je umilostivio. Pokušavam da joj priđem od napred, probam od pozadi, probam iz zasede. Sve probam i ništa. Samo me gleda i tera [...]

  Danas definitivno nije dan za foto projekat koji vam preporučujem, ali možete da počnete sa pripremama. Sećate se Milinih snova? Ovo je nešto slično, a mogu se uključiti i starija deca. Napravite krede, i čim vreme dozvoli krenite u akciju i nacrajte svoju scenu iz snova koja će poslužiti za fotografisanje.

  Kao [...]

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37