Unosi za: Arhiva za 2011/05

… zato što su top-liste uvek popularne (pitaj Forbsa od čega se obogatio). Apačeva top lista fajlova koje je servisirao , delio narodu tokom maja meseca 2011. Nisam dugo objavljivao listu zato što se stalno iste stvari downloaduju, i to je dosadno. Konačno, ovog meseca imamo druge naslove, nove bestshare hitove: Literatura (konačno i netizenština nešto [...]
Gledajući šta je od novih zakona donela Skupština, naleteh na Zakon o potvrđivanju Evropske konvencije o predelu. Predelu? Šta to uopšte znači? Pročitao sam dokument i i dalje mi mnogo toga nije jasno. Evo jednog člana, pa procenite sami:


Člаn 5 – Opštе mеrеSvе Strаnе potpisnicе sе obаvеzuju dа ćе:а)    zаkonom priznаti prеdеo kаo bitnu komponеntu ljudskog okružеnjа, kаo izrаz rаznovrsnosti zаjеdničkog kulturnog i prirodnog nаslеđа, i tеmеlj njihovog idеntitеtа;b)    uspostаviti i sprovoditi prеdеonе politikе kojе zа cilj imаju zаštitu, uprаvljаnjе i plаnirаnjе prеdеlа, donošеnjеm posеbnih mеrа utvrđеnih člаnom 6;c)    uspostаviti procеdurе zа uključivаnjе nаjširе jаvnosti, lokаlnih i rеgionаlnih vlаsti, kаo i drugih strаnа kojе su zаintеrеsovаnе zа odrеđivаnjе i primеnjivаnjе prеdеonih politikа nаvеdеnih u stаvu b. ovogа člаnа;d)    intеgrisаti prеdеo u politikе prostornog (rеgionаlnog) i urbаnističkog plаnirаnjа, i u kulturnе, poljoprivrеdnе, socijаlnе, еkonomskе i politikе životnе srеdinе, kаo i u svе ostаlе politikе kojе mogu dа imаju posrеdаn ili nеposrеdаn uticаj nа prеdеo.
*********************Poule A
 •   Hungary
 •   Lithuania
 •   Denmark
 •   Slovenia
 •   Serbia

 • Poule B
 •   Poland
 •   Georgia
 •   Luxembourg
 •   Bosnia & Herzegovina
 •   Barbarians


 • Poland - Bosnia & Herzegovina
 • Luxembourg - Bosnia & Herzegovina
 • Georgia -  Bosnia & Herzegovina
 • Bosnia & Herzegovina - Barbarians 
   
                              


 • Vole ljudi u Srbiji da se bave tuđim poslom, a o tuđim parama i da ne pričam. Elem, svi građani Srbije, nezavisno da li se krste, klanjaju, petokrače ili rade nešto deseto ima da plate božjem provajderu sa više nego dominantnim učešćem na tržištu religije u Srbije prilikom svake kupovine poštanske usluge. Ne bi mene toliko nerviralo to što mi crkva tu i tamo ulazi u državu, već me nervira što je ovo "dobrovoljno prilaganje" nemoguće izbeći jer državna pošta ima monopol u određenim segmentima i tu nema izbora.
  Dalje nije mi jasno, ako se već neka izdvajanja iz budžeta za verske organizacije pravdaju zaštitom kulturno-istorijskog nasleđa, gde je ono kod crkve koja još nije ni završena. Hram Svetog Save koji se gradi decenijama je prava slika i prilika našeg naroda, megalomanije i nerealnih ciljeva. Kada sam ja kao neko ko se uglavnom bavi preispitivanjem ima li boga ili nema i ko ne veruje preterano u etablirane provajdere i sam dao određeni prilog bez pompe pre nekih 15 godina, dobro znam da se tadašnja procena vrednosti radova do kraja i današnja razlikuju za "svega" 10-15 puta.
  Nezavisni švedski studio FatShark objavio je danas logičku platformu Hamilton’s Great Adventure na mrežama Steam i GamersGate. Cilj svakog nivoa je da Hamilton pronađe zlatni ključ koji mu otvara prolaz dalje. Po ugledu na klasične 8-bitne naslove, drugi igrač će moći da se priključi partiji u svakom trenutku, bez posebnih podešavanja.[Pročitaj ceo članak...]

  Bilo je i vrijeme da slike i specifikacije procure makar za jedan WP Mango uređaj. To se i dogodilo, pa vam ovim putem donosimo nešto slikica Acera W4, koji je po svemu sudeći predstavnik niže klase uređaja zasnovanih na ovoj platformi.

  U nečem što izgleda kao jeftino plastično kućište smjestilo se sljedeće:

  3.6″ WVGA kapacitivni ekran
  480 x 800 razlučivost
  Do 8GB interne memorije
  Qualcomm MSM8255, 1 GHz procesor
  5 MP auto-focus kamerica
  HSPA 850/1900 or 900/2100
  GSM Quad-band 850/900/1800/1900 MHz
  802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR
  DLNA podrška (DMC)

  U nastavku još nešto slika (kliknuti za veći prikaz).
  Iako nam po kalendaru ljeto još nije stiglo po temperaturi imamo osjećaj kao da je ljeto već odavno tu. Polako ali sigurno pune se plaže diljem jadranskog mora, zgodnih domaćih djevojaka ne manjka...

  Mеšovitа kuhinjа zаnimljivе ponudе. Nеšto sаsvim novo nа sаjtu Donesi.com! Aromе Orijеntа, ukusi Špаnijе i Itаlijе, nаrаvno i domаći spеcijаlitеti,  Mеzе bаr dostаvljа zа vаs! Prijаtno )

  Prvo se bralo s drveta, pa kalalo i prštalo je k’o u slasheru:

  A onda se uživalo u čistoj čokoladno-višnjastoj poeziji:

  Post to Twitter Tweet This Post

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37