Unosi za: Arhiva za 2011/07

Ne sjećam se tačnih riječi. Sjećam se da sam se osjećao povrijeđeno, to me je pravdalo, i zato sam im tako rekao. Onda, kako su sekunde prolazile u tišini, riječi su počele da ozvanjaju ponovo i ponovo u mom umu. Bolna praznina udarila je ravno u moje srce dok sam prepoznavao okrutnost koju sam počinio [...]
Kao što su i obećali, članovi hakerske grupe Anonymous objavili su stotine megabajta dokumenata, za koje kažu su ukradeni kompanije ManTech koja je za Vladu odrađivala poslove za osiguranje bezbednosti njenih sistema. Sigurnosna kompanija ManTech ima više od 10.000 zaposlenih širom sveta a u 2010 godini je prijavila prihod od 2,9 milijardi dolara. Podaci su [...] Relevantni naslovi:
 • Hakerska grupa Anonymous objavila 90.000 vojnih e-mail adresa i lozinki
 • Hakerska grupa Anonymous gradi svoju društvenu mrežu AnonPlus
 • Zloglasna hakerska grupa LulzSec objavila lozinke 26.000 korisnika porno sajtova
 • Hakerska grupa LulzSec oborila CIA web sajt!
 • Kompanija Nokia objavila ogroman gubitak u drugom kvartalu
 • U tijeku rat između hakerskih grupa!
 • Kompanija Cisco otpušta 10.000 zaposlenih
 • Evo još nečeg što mogu da preporučim, tri lepa sajta koja odnedavno pratim. I sva tri su na „tumblr“ platformi, još jednoj reči koju lako čitam, ali teško izgovaram :), sve nešto kao „tumbrlbrlblr“ Jedan je SunSurfer, blogić o lepim mestima na planeti Zemlji, osunčanim, mirnim i sa pomalo kasnije obrade. Rocky Mountain High, British [...]

  Za 64-bitne instalacije, u terminal-u ubaciti sledeće komande:

  • sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install flashplugin64-installer

  Reši problem isprekidanog videa i kočenja video snimaka.

  Za 64-bitne instalacije, u terminal-u ubaciti sledeće komande:

  • sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install flashplugin64-installer

  Reši problem isprekidanog videa i kočenja video snimaka.

  Neki bi rekli došao je vikend i konačno mogu malo da odmorim. Ukoliko nemate ideju gde ćete za vikend, pravo rešenje za vas je nova emisija na Televiziji Bor, Vikend na Istoku.

  Reportaže o ljudima i događajima, gosti poznati i nepoznati široj javnosti, muzičari, uživo uključenja sa gradskih bazena i razne zanimljive teme.
  Nedelja, 31. jul. 15 časova

  Facebook je odlučio da počne da plaća hakerima za pronalazak bugova na njegovom web sajtu. Najpopularnija društvena mreža tako je krenula stopama kompanije Google i Mozilla injihovog "Bug Bounty" programa. Na primjer, hakeru koji otkrije bug koji utječe na sigurnost,neki scripting nedostatak ili sl., Facebook će platiti 500 dolara. Ako se potvrdi da se radi [...] Relevantni naslovi:
 • 5 ključnih mjesta na sajtu za optimiziranje konverzije
 • Mogućnosti koje društveni mediji pružaju poslovanjima
 • Facebook pregovara o kupovini Skype-a
 • SAD traži izručenja onih za koje se utvrdi da su povezani sa web piraterijom
 • Facebook-ova IPO vrednost procenjena na 100 milijardi dolara
 • Popularne web strategije koje ne daju rezultate
 • Poređenje Facebook video chat i Google Hangouts
 • Online zarada: Kompanije koje nude legalne poslove za rad od kuće
 • Nova Facebook prevara koristi popularnost nove funkcije video poziva
 • Facebook predstavio online poslovni vodič
 • Emisija Školiranje koja je krenula danas sa emitovanjem na Televiziji Bor namenjena je osnovcima, srednjoškolcima i studentima, ali i svima onima koji se osećaju mladim.

  Emisija Školiranje emitovaće se svake subote od 10:50h.


  Zite je magazin za iPad, sličnog radnog opisa kao Flipboard – ali koji za razliku od njega nudi nešto drugačije od samog preslikavanja sadržaja s izvora poput Twittera, Facebooka, RSS feedova i sl. U nastavku slijedi prvi pregled i kratka recenzija.

  Tko ne želi čitati recenziju u cijelosti – samo kratki naputak koji objašnjava i sve dojmove ove aplikacije: trk do dna napisa i besplatno skidanje aplikacije.

  Ako se pak netko i zadržao u ovom gornjem dijelu teksta – evo i malo šireg ogleda. Početak rada s aplikacijom je maksimalno pojednostavljen. Korisnik dobija izbor kreiranja svog magazina ručno ili automatski korištenjem Twittera, Google Readera, Delicious ili Read It Later usluga. Moguće je odabrati usluge pojedinačno, sve zajedno ili potpuno preskočiti taj korak.

  Slijedi kratka analiza sadržaja i časopis je tu. Korisnik mora imati na umu da je ovo aplikacija koja traži korištenje kako bi postala inteligentnija i pružila sadržaj bliži njemu, no svaki početak vrijedi.

  Za ključne pojmove za samo jednom povezanom uslugom (Twitter) došli su: Mac novosti, gadgeti, tehnologija, Microsoft, mobilni uređaji, Nokia i Windows Phone 7. Precizno, no ne i pretjerano ispolirano. Zato je uslijedilo korištenje kojim se postiže upravo to.

  Otvaranjem nekog od predloženih napisa u korisnikovom magazinu dolazi se do ostalih opcija. U ovom slučaju Flipboard djeluje mnogo bolje, sa svojim simpatično animiranim prijelazima i opcijama, no ponekad je manje – bolje. Ova aplikacija u suštini i nije konkurencija Flipboardu – Zite služi nečem potpuno drugačijem: filtriranju viška sadržaja.

  Pored svakog pročitanog napisa korisnik može odabrati je li mu sadržaj odgovarao, želi li više takvih informacija iz istog izvora ili možda želi nešto od ključnih riječi koje su se pojavile u tom odabranom napisu. U svakom trenutku aplikacija uči, bilo sama ili uz korisnikovu pomoć.

  Sadržaje je naravno moguće podijeliti sa korisnikovim društvom na mreži putem Facebooka, Twittera, LinkedIna, Evernotea… itd. Lista je zaista opsežna i popunjena relevantnim uslugama. Sadržaj nije moguće prilagođavati gestama poput pinch-to-zoom jer ih aplikacija na žalost ne podržava. Ipak, tu je opcija povećanja slova ili direktnog pregleda napisa u web pregledniku. Minus nije toliko velik jer sve izgleda prilično dobro i čitko, čak i u portretnom modu.

  Osim već ranije navedenog načina prilagođavanja sadržaja, moguće je odraditi i pretragu za pojmovima koje korisnik želi u magazinu, kao i odabrati općenite sekcije koje bi trebale biti uključene u časopis, poput svjetskih novosti, filmova, ljubimaca, fotografije i sl.

  Tržište aplikacija koje na ovaj ili onaj način sadržavaju opis “magazina” bukti (svakako vrijedni spomena su još i Pulse, Nalden, MartView). Flipboard je, kako je već pisano na Gadgeteriji jedna od aplikacija zbog koje vrijedi nabaviti iPad. Zite je ipak poseban slučaj; Elegantnog izgleda, potpuno prilagodljiv sadržajem te iznimno inteligentan (makar ne nalazi neke ključne termine poput “bunnies from outer space”) alat koji bi većini korisnika omogućio jednostavno i kvalitetno filtriranje sadržaja u današnje doba, u jeku opće preplavljenosti informacijama.

  Ono što je možda jedini nedostatak ove izvrsne aplikacije jest njena (trenutna) ograničenost na iPad. Sebično je držati ovakvo što samo jednoj skupini ljudi, posebno sada kada se era tablet računala rasplamsava. Možda autori Zitea i iznenade. Vrijedi još spomenuti kako je veliki dio recenzije pisan u Quickoffice HD Pro aplikaciji (koja jest dostupna na više platformi), no o njoj drugom prilikom kada iPad u vlasništvu bolje polovice bude više pri ruci. ;)

  Kome suhoparni tekst nije bio dovoljan za nagovor preuzimanja aplikacije, preostaje samo preporuka za gledanje Zite promo filmića:

  iTunes link za preuzimanje aplikacije.

  Neki dan mi se opet javio Petar Petrović. Kaže čovek, napravio blog. Eee, Petre, kućo stara, čestitam! No, na to moje čestitanje, on se nekako...sav umusio. Pitam ga šta je, a on tužno kaže kako ne dobija komentare. Pošto Petar nikad ne zna ništa i svakako mu treba pomoći, ko veli, napisaću članak o tome. Neće škoditi, neće trabantovati, neće peglicati; a može da koristi. Izvol'te, Petre i ostali, jezikom naroda. Ovo je za obične ljude, a ne za one koji bi da postanu milioneri, predavači na konferencijama i avatari
  [dalje...]
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37