Unosi za: Arhiva za 2011/08

Facebook glazbeni servis dolazi 22. rujna

CNBC je putem Twittera objavio kako 22. rujna stiže glazbeni servis na Facebook.

Facebook bi krajem slijedećeg mjeseca (točnije, 22. rujna) mogao pokrenuti svoj glazbeni servis, nastao u suradnji s tvrtkama Spotify, MOG i Rdio. Također, navodi se da glazba neće biti "fizički" spremljena na Facebookovim serverima, već će se hostati putem drugih servisa. Ostali detalji još nisu poznati.

Kao dokaz mogućeg glazbenog servisa na Facebooku, navodi se tekst "Vibes" koji usmjerava na stranicu "Music Download Dialog". Facebook Vibes je pronašao haker Jeff Rose prilikom preuzimanja aplikacije Facebook video chata.

Što mislite o glazbi na Facebooku?Leto se zahuktalo, bo'me je pržilo prošle nedelje. Iako zvanično traje do 23. septembra, meni je uvek prvi spetembar bio tehnički završetak leta. Puno me godina deli od školskih dana, ali taj osećaj da se leto završava kad škola počinje je ostao.

Sutra je prvi.

Danas mi se jako plače, a ne smem pred njim. Pred mojim malim velikim dečakom, da ga ne zbunjujem. Nedavno je napunio šest godina i sad kreće u obavezno predškolsko. On nije išao u vrtić, pa će nam ovo svima biti malo veća promena. Uzbuđen je, raduje se, a u meni kovitlac emocija.
Pročitajte više »
U računarskom svetu smatra se potpuno legitmnim ubistvo nekog procesa (kill process). Ako su vam dosadili Counter Strike, Quake i slične pucačine, svoju potrebu za elimincijom možete ostvariti i pokretanjem programa za upravljanje procesima, tačnije zadacima (Task Manager). Procesi su prateći delovi nekih većih programa, koji se odvijaju, uglavnom daleko od očiju korisnika. To nikako ne znači da ovi nevidljivi procesi ne uzimaju dušu procesoru (CPU) ili kradu sistemsku memoriju. Naprotiv, oni vrlo aktivno maltretiraju resurse računara, a često to rade i kada programi nemaju pojma šta im se dešava iza leđa. Dobro je znati da Task Manager upravo vodi računa o tome ko koliko troši, a zna i kako da tome efikasno stane na put. Dakle, gašenje pomahnitalih, nepotrebnih, a ponekad i nedužnih procesa, tema je ovog Supertezinog tutorijala. Ovo je posebno važno i potrebno znanje, ako uživate u ručnom obračunu protiv virusa.
Igra Puzzle Pirates možete besplatno preuzeti sa Steam-a i igrati se do mile volje. Čak i dobiti nagrade. Dovoljno je da počnete da se igrate i dobićete dva nagradna predmeta. Puzzle Pirates je inače MMO, zagonetalica. [Pročitaj ceo članak...]
PRAZAN SMS NA 1771 (VIP i MTS), poruka je 50 dinara i/ili: Broj žiro računa je: 160-5610200018878-72 Intesa Svrha uplate: Za Zvezdanu Jurica Primalac: Jurica Slobodan ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA O...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

Nеdеljа 4.09. Koštunići

Udružеnjе biciklistа Grаdа Čаčkа orgаnizujе 4.09. biciklističko družеnjе u еtno sеlu Koštunićimа. Oni krеću u 10 sаti sа Grаdskog trgа, vozе oko 30km а dolаzаk nа cilj plаnirаju oko jеdаnаеst, polа dvаnаеst. Nа cilju svе učеsnikе očеkujе zаkuskа.

Dаklе, nаš plаn zа nеdеljnu vožnju jе pohod nа biciklističko družеnjе u Koštinićimа. Vozićеmo od Užicа prеko Zdrаvčićа, Vrаnjаni,…

Telltale Games predstavlja novi promotivni video za akcionu avanturu koju radi po motivima knjiga pokojnog Majkla Krajtena (tj. filmova zasnovanih na njegovim knjigama), Jurassic Park. Koliko se sećam štiva, nije bilo otrovnih dinosaurusa... ili sam postao senilan? Kako god, izgleda zaista zanimljivo![Pročitaj ceo članak...]

Google je upravo predstavio najnoviji dodatak svojim proizvodima – offline verzije Gmaila, Kalendara i Google Dokumenata. Od sada u slučajevima kada nemate pristupa internetu i dalje možete koristiti spomenute servise.


Novi dodaci namijenjeni su korisnicima web preglednika Google Chrome te vlasnicima prijenosnika Chromebook jer ih je potrebno preuzeti u obliku aplikacije sa Chrome Web Storea. Google je trenutno pripremio samo aplikaciju Gmail Offline, a one za Kalendar i Dokumente bit će dostupne tijekom sljedećeg tjedna.

kada u potpunosti zažive offline verzije omogućavat će korisnicima pregledavanje i upravljanje sadržajima triju spomenutih servisa te izvršavanje određenih promjena, a koje će se ažurirati kada se korisnik ‘pojavi’ online.

Više na Googleovom službenom blogu.

Jesam ja zaludna, nema reči o tome. Stoji i tako je, ali nisam bre toliko da po ceo dan visim na Tviteru, Fejsu, blogu i još koje kakvim mrežama. Ima me svuda, pratim svašta nešto, čitam, komentarišem, ali ne mogu da razumem da ima ljudi koji nemaju preča posla u životu nego da po ceo [...]
Slike kao sredstvo za organske rezultate pretrage i optimizaciju za Internet pretraživače (SEO) su često nešto što mnogi previde. Slike mogu da usmeravaju web promet kroz pretragu slika, kao i da se uključe u univerzalne rezultate pretrage. Postoji nekoliko elemenata optimizacije slike koji podrazumevaju bolji plasman na stranicama rezultata pretrage, optimizaciju za korisničko iskustvo i [...] Relevantni naslovi:
 • SEO: Optimizacija za više ključnih reči na stranici
 • Sajber bezbednost, inovacije i Internet ekonomija
 • Korisnici Internet Explorer-a imaju IQ ispod prosjeka
 • Kina optužila Ameriku za pokretanje globalnog Internet rata
 • ICANN odobrio promjene u sistemu naziva Internet domena
 • Microsoft objavio Platform Preview 2 za Internet Explorer 10
 • Tabela periodnog sistema SEO faktora za rangiranje
 • Faktori rangiranja na društvenoj mreži Facebook
 • blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37