Unosi za: Arhiva za 2011/08

Google blog otkriva novu značajku koju će Google objaviti pod nazivom "Google Trusted Stores". Odredišna stranica za ovu novu značajku bit će google.com/trustedstores ali ona trenutno nije u funkciju. Nešto više o ovoj novoj značajki moglo se saznati iz videa koji je jučer bio objavljen na Google Operating System Blog ali je on ubrzo nakon [...] Relevantni naslovi:
 • Digg pokrenuo novu značajku Newswire
 • Twitter predstavio novu značajku Follow gumb
 • Facebook predstavio novu aplikaciju za slanje poruka Messenger
 • Google + dobio Google Translate značajku putem Chrome ekstenzije
 • Google +1 sada linkuje na Google + profile
 • Google lansirao Google AdWords Editor 9.5
 • Google počeo sa verifikacijom Google Plus računa
 • Google nudi na vam ponovo napiše sajt ubrzavajući ga od 25 do 60 posto
 • Novi Google +1 gumb od danas dostupan za implementiranje na web stranice
 • Google otvara regionalnu kancelariju u Zagrebu
 • pomoć prijateljima

  POČINJE NAJVEĆI REGIONALNI INTERNET FESTIVAL

  Beograd – 31.08.2011. – Konferencija za medije povodom otvaranja najvećeg regionalnog Internet festivala Web Fest .ME 2011 održana je danas u 12h u Medija centru Beograd.

  Konferenciji su prisustvovali Nataša Đukanović, direktor

  Nastavi citanje

  Prva utakmica reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u košarci igra se danas u 14:15. Ovaj meč možete pratiti putem sledećih linkova: link 1, link 2, link 3.


    Članovi Ragbi kluba Čelik, jedan od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini svih vremena, nakon reorganizacije tokom prvih šest mjeseci ove godine napravili su značajane takmičarske rezultate i zavidan organizacioni napredak.
  U drugi dio godine ulaze sa velikim planovima u okviru takmičenja u Regionalnom ragbi prvenstvu, u kojem učestvuje 15 klubova iz sedam zemalja, a prvi meč igraju u Zenici sa grčkom Athena RC.

  Ragbijaši proteklih godina imaju problem prostora za rad kluba, posebno u segmentu korištenja terena i svlačionica za treninge, a kao najveći problem istaknut je nedostatak rasvjete i reflektora u okviru Sportskog centra Kamberovića polje, tako da se tokom trenažnog procesa tokom jeseni, zime i proljeća nedovoljno trenira zbog otežanih uslova. Zbog ovih višegodišnjih problema trenutno se radi na izgradnji ragbi igrališta, koji bi u kasnijim fazama trebao da postane ragbi centar. Općina Zenica je za novo ragbi igralište dodijelila teren, a u klubu i Ragbi savezu BiH nastoje da obezbjede sredstva za gradnju.

  Iako u svojim redovima imaju najveći broj igrača koji nastupaju u seniorskim reprezentacijama BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji klub ima velikih problema sa finansiranjem, a troše deset puta manje nego ekipe iz košarkaškog ili rukometnog okruženja. Klub je za prvih šest mjeseci zabilježio minimalan gubitak petnaestak hiljada KM zbog finansijski obaveza koje su prenesene iz ranijeg perioda.

  U takmičarskom smislu u Ragbi klubu Čelik nastojat će da u novoj takmičarskoj sezoni ponove uspjehe i okite se novim titulama prvaka, a prema planu stručnog štaba muška i ženska ekipa će se znatno podmladiti. Pripreme muške seniorske ekipe su već počele i trener Alen Tica na terenima Kamberovića polja svakondevno radi sa oko 35 kandidata za najbolji sastav. Ekipa ragbijašica će svoje treninge započeti početkom septembra i uključiti će se u regionalno takmičenje FEN lige. 
  E.B.
  **********************
  Fenomenalno, pa još i reklama za snimanje svadbi. Hvala Vuče.
  Pogledajte vrlo zanimljivo poređenje srpskog i bosanskog monetarnog sistema, koje je na Katalaksiji objavio Marko Đogo (koji ima i svoj blog).

  Ukratko, poredio je brojne naše i bosanske pokazatelje i došao do rezultata da su nas Bosanci deklasirali sa 8:1 (gore nego Mančester - Arsenal). Evo semafora, a za detaljno obrazloženje svakog od pokazatelja, pogledajte članak.


  cSrbijaBosna 1. Stabilnost cena01 2. Stabilnost nominalnog deviznog kursa01 3. Kretanje realnog deviznog kursa01 4. Uticaj monetarnog sistema na fiskalnu disciplinu01 5. Uticaj kursa na stabilnost finansijskog sistemaizjednačenoizjednačeno 6. Podložnost špekulativnim udarima01 7. Uticaj poverenja na rast štednje01 8. Kapital banaka10 9. Podsticajna inflacijaizjednačenoizjednačeno 10. Devizne rezerve i inflacija01 11. Devizne rezerve i nelikvidnostizjednačenoizjednačeno 12. Iskustva sa krizom u periodu 2008.-2009.01 Konačan rezultat18

  Na The Next Webu osvanuo je zapis u kojem donose sedam konkretnih predviđanja razvoja web tehnologija prema riječima Googleovca Toma Uglowa, jednog od kreativnih direktora kompanije. Izrekao ih je tijekom jučerašnjeg dana na konferenciji NEXT (Nordic Exceptional Trendshop).


  Prema predviđanjima Uglowa budućnost nam donosi:

  1. Oglase koji prate oko korisnika – pogledaš lijevo, aktovora se oglas. Baciš oko desno, evo ga opet ;)
  2. Oglase kao aplikacije – banneri će u stvari biti aplikacije koje će ‘komunicirati’ s korisnicima
  3. Program oglasne ‘vjernosti’ – oglasi će postati više personalizirani i ciljani
  4. Advertainment – Oglasi kao zabava? Neka, hvala…
  5. Korisniku usmjeren sistem mikrodonacija – Sistem doniranja trebao bi biti usmjeren prema većem broju manjih uplata
  6. osobni medicinsko – informacijski sustavi – Gadgeti poput mobitela, tableta i sličnih trebali bi biti u stanju mjeriti osnovne vitalne funkcije korisnika, poput temperature, tlaka, broja otkucaja srci i sličnih
  7. Geolokacijska umjetnost – Umjetnici će u svom radu više koristiti prednosti i blagodati tehnologija, poput geolokacija i sličnih.

  Sve priloženo osobno je predviđanje jednog od Googleovaca, a vidjet ćemo hoće li se što od toga popularizirati.

  Izvor…

  ovo se mora poslušati, mislim da se u ulozi doktora veoma lako može zamisliti jedan HDZovac, a i SDPovac.... slušaj
  Linkovao sam na ovaj video i pre par godina, ali moram opet, isprovociran jednom mojom FB prijateljicom koja ima neke primedbe na Google i Facebook.

  Snimak helikoptera kako uzima vodu na Žičkom jezeru

  BEOGRAD, KRALJEVO – Požar na brdu Ćava kod Kraljeva u potpunosti je ugašen, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić.

  Gašenju požara doprineli su pad temperature i velika vlažnost vazduha, rekao je Marić, potvrdivši da u požaru, koji se može smatrati "likvidiranim", nije bilo povređenih.

  U toku cele noći više od 100 pripadnika Sektora za vanredne situacije je dežuralo na brdu Ćava, rekao je Marić i izrazio očekivanje da će javno preduzeće "Srbija šume" objaviti podatke o materijalnoj šteti, jer je, uglavnom, reč o njihovim šumama.

  Požar na brdu Ćava, udaljenom pet kilometara od Kraljeva, izbio je u ponedeljak pre podne, a tokom popodneva i uveče bio je u potpunosti lokalizovan.

  Prema prvim procenama, izgorelo je oko 40 hektara borove šume, a radi sprečavanja njegovog širenja reagovali su vatrogasaci, policija i vojska.

  Pravovremenom reakcijom izbegnuta je katastrofa, jer je požar bio u blizini kuća sela Jovac, kao i vojnih i privrednih objekata.

  Na gašenju požara bilo je angažovano 60 vatrogasaca iz Kraljeva i cetiri okolna grada, skoro 300 pripadnika Vojske Srbije i tri vojna i
  jedan policijski helikopter, a gasili su i zaposleni u Javnom preduzeću "Srbija šume" i nekoliko građana dobrovoljaca.

  Verovatni uzrok požara je ljudski faktor.

  Izvor: Glas Javnosti

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37