Unosi za: Arhiva za 2011/09

У емисији радио Београда 2 „Речено и прећутано“ од 15.09.2011. коју је водила госпођа Биљана Ђоровић, гости су били Др Љубодраг Симоновић и професор Ратко Божовић. Полазна тема емисије била је „игра као културни феномен“, у шта се игра претворила, шта је суштина игре данас. Речено и прећутано: Гости – Љубодраг Симоновић и Ратко Божовић [...]
Taman pomislih da je Vučić rešio da malo unormali izjavu svog predsednika o tome da će neko uložiti 100 milijardi u maglovitu infrastrukturu u Srbiju samo zato što su naprednjaci bolji ljudi od demokrata, kad ne lezi vraže. Istina i 100 milijardi evra SDI za deset godina ne bi bilo loše iz današnje perspektive.
Slobodno preduzetništvo, kraj zaduživanja za skoro pa gluposti i minimizacija državnog reketa zvuče dobro, posebno od nekoga ko je sedeo sa Marjanovićem u vladi, ali ja mu ne verujem ni reči. Izjavi on mrtav hladan da je banda otela 100 milijardi od građana u prethodnih 10 godina. Imali smo već post krajem prošle godine gde smo pokzali koliko je besmislena Nikolićeva izjava o 70 milijardi proćerdanih sredstava. Ako je verovati njegovom najbližem sardniku izgleda da je samo ove godine proćerdano celih 30 milijardi evra za 9 meseci. Ovo je jedna takvo dobra ilustracija jada današnje srpske politike iz barem tri razloga.
Prvo, velike su šanse da nam na čelu izvršne vlasti bude neko ko se šuka na veliko i ne razlikuje babe i žabe. To nam govori implicitno i o kvalitetu današnje vlade.
Drugo, jadna li je zemlja u kojoj su ovakva šuketala nada za trećinu stanovnika. Kako T&V nisu baš neiteligentni ljudi, ovo nam govori o profilu velikog broja birača u Srbiji.
Treće, da li su birači SNS svesni da su prema T&V banditi u Srbiji izgleda svi, oni koji su uzeli kredite za stan, oni koji su dobili otpremnine, primaoci socijalnih programa, vozači koji koriste saobraćajnice, primaoci transfera iz inostranstva, preduzeća koja su vukla kredite za osnovna i obrtna sredstva, penzioneri, đaci u školama. Sve go bandit do bandita.
Sve u svemu,najpametniji su kad ćute, a to će im verovatno biti dovoljno da odlično prođu na proleće. Ako budu dokazivalid a su pametniji kada govore, onda za sadašnju ekipu na vlasti ima neke nade.
Vojvođanski IKT klasterVojvođanski IKT Klaster, Regionalna privredna komora Niš i Privredna komora Srbije organizuju okrugli sto "Budućnost IT industrije u Srbiji" u Svečanoj sali Fakultetta tehničkih nauka u Novom Sadu, 4. oktobra 2011. godine u 11h. U radu okruglog stola će učestvovati predstavnici resornih ministarstava, obrazovnih institucija i kompanija, a moderator okruglog stola će biti Milan Šolaja.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

Uočila sam sinoć da blog ima do sada 501 objavljenih postova. Statistike se jasno vide, i ako sam ih i videla ranije,  zaboravila sam. Volim broj 5, i nula mi se sviđa, i ona jedinica na repu ima stila… prilično jedinstven broj, po mom mišljenju, i mora da sam ga zbog toga spazila. Jedan od dana sledeće nedelje će [...]
Nagybecskerek ca.1910 - Kigyó Street
Veliki Bečkerek - Ulica Kigyo(danas Pupinova) ; Snimio - Adamovics Janos
Old Budapest


gledam tako
kako polako tonemo
u demokratski fašizam
u džamahiriju ushićenog
jednoumlja
čak i kada naizgled
različito razmišljamo

slušam tako
u duga popodneva
buku
prepametnog lajanja
samodopadljivu larmu
klimoglavog
sladostrasnog zbijanja
redova

mislim tako
na obale morske
na valove modre
kako se o stenje
lome
kako smrtno grle
usamljena ostrva
znajući da ih drevni
glečeri gone

29. septembar, 2011. Naručila sam dva nova tepiha. Ne volim tepihe, oni samo skupljaju prašinu, ali nisam odolela, mnogo su mi se svideli. Za dečiju sobu sam naručila onaj grad, sa ulicama i zgradama, a za dnevnu sobu bež tehih sa divnim namernim flekama, crvene, žute i plave boje. Sve to me je nagnalo da [...]

DSCF3495

KRALJEVO – Na sednici Skupštine grada Kraljeva, koja je počela juče u 10 časova i trajala jutros do pet časova, usvojeni su rebalans budžeta, nove cene komunalnih usluga, kao i odluka o dobitnicima nagrada i priznanja koje dodeljuje grad.

Od narednog meseca voda iz gradskog vodovoda biće skuplja za 23 odsto i cena će biti 57 dinara po kubnom metru. Cene usluga JKP “Ccistoća”, medju kojima su iznošenje smeća, pogrebne usluge i parking-servis, biće više za 11,8 odsto.

Grejanje preko JEP “Toplana” poskupljuje za 15,38 odsto i cena će za gradjane biti 60 dinara po kvadratnom metru stambene površine. Na sve cene treba dodati i pripadajući PDV.

Odbornici su usvojili i rebalans budžeta, koji će sada iznositi 4,414 milijarde dinara, umesto planiranog od 2,4 milijarde. Najznačajnija stavka u rebalansu je prihod od 1,9 milijardi dinara iz republičkog budžeta za saniranje posledica elementarnih nepogoda, odnosno prošlogodišnjeg zemljotresa.

Na sednici Skupštine grada usvojena je i odluka da povodom Kraljevdana, 7. oktobra, priznanje zaslužnog gradjanina dobije ministar Milan Marković kao koordinator vlade Srbije za pomoć Kraljevu u sanaciji posledica zemljotresa.
Priznanje zaslužnog gradjanina postuhumno će biti dodeljeno i sportskom radniku Tomislavu Džigiju Andriću.

Kao zaslužne organizacije priznanja će dobiti kraljevačko Odeljenje za vanrene situacije i Aerodom “Nikola Tesla”.

Dobitnici Oktobarske nagrade su pesnici Ivan Rajović, Dušan Stojić i Miloš Milišić kao pokretači Zzičkog duhovng sabora “Preobraženje”.

Izvor: Blic

Gotovo svi sindikati Amerike pridružuju se protestima koji su se sad raširili po čitavoj državi. Danas im besplatno svira Radiohead....u 16h ...vidi

500 eura

KRALJEVO- Kraljevačka policija je saopštila da je, zbog sumnje da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, uhapsila Vladimira S. (26) iz Kraljeva.

Sumnja se da je Vladimir S. u saradnji sa još jednom, policiji za sada nepoznatom osobom, poslednjih nekoliko meseci pokušavao da sa različitih brojeva telefona i lično od N.R. (26) iz Kraljeva iznudi 500 evra.

Kada je N.R. odbio da preda novac, Vladimir S. je fizički nasrnuo na njega i pretio mu nožem, navodi se u policijskom saopštenju.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kraljevu je Vladimiru S. odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Izvor: Kurir

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37