Unosi za: Arhiva za 2011/09

budzet srbije

BEOGRAD – Za proteklih šest meseci je Jagodina iz budžetske rezerve Srbije, na osnovu odluka vlade, dobila 120 miliona dinara za finansiranje tekuće likvidnosti grada, odnosno za plate i socijalna davanja – više nego opštine pogođene elementarnim nepogodama, poput Kraljeva, Novog Pazara ili Čačka, piše Danas.

Jagodina je dobila trećinu ukupnog iznosa od 363,5 miliona dinara, koliko je iz budžetske rezerve dobilo na desetine lokalnih samouprava, među kojima su Kraljevo, Arilje, Aleksinac, Ivanjica, Merošina, Vršac, Brus, Užice, Aleksandrovac, Kruševac i Niš.

Ta sredstva su uglavnom tražena za sanaciju posledica elementarnih nepogoda – zemljotresa ili grada, popravku korita reka, kao i za obnovu škola.

Kraljevo je za saniranje posledica zemljotresa iz republičke budžetske rezerve dobilo 100 miliona dinara, dok je Novi Pazar za saniranje posledica poplava tražio i dobio 20 miliona. Čačak je za popravku stanja posle zemljotresa tražio 30, a dobio 20 miliona dinara.

Izvor: Kurir


LSV saopštava:
Ustavom je zagarantovano slobodno okupljanje građana, kao i sloboda mišljenja i izražavanja...
Ne baš... U stvari, uopšte nije tako. Evo šta tačno kaže Ustav, vezano za okupljanje (član 45, stav 4):
Sloboda okupljanja može se zakonom ograničiti samo ako je to neophodno radi zaštite javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.
Dakle, zakonom se, u ovim navedenim slučajevima može ograničiti sloboda okupljanja. A u Srbiji i dalje važi Zakon o okupljanju građana iz 1992. godine, u kojem prilično jasno piše (član 11):
Nadležni organ može da zabrani održavanje javnog skupa radi sprečavanja ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine. O zabrani održavanja javnog skupa nadležni organ je dužan da obavesti sazivača najkasnije 12 sati pre vremena za koje je skup zakazan. Žalba na zabranu iz stava 1. ovog člana ne odlaže izvršenje rešenja.
Suština je da "nadležni organ" može da zabrani okupljanje, to nije ni protivustavno, ni protivzakonito. I ja bih voleo da se Ustavom zaista garantuje sloboda okupljanja, mišljenja, izražavanja, preduzetništva i veroispovesti, ali se ne u stvari ne garantuje. Uvek stoji ova odredba da se određena sloboda "može zakonom ograničiti" u određenim slučajevima. 
Umesto zgražavanja nad odlukom "državnog vrha", možda bi LSV-u i ostalima koji smatraju da okupljanje građana treba da bude slobodno bolje bilo da pokrenu inicijativu za izmenu Zakona o okupljanju građana.

Samsung je Upravo predstavio najnovijeg pripadnika svoje obitelji tablet računala Galaxy Tab. Samsung Galaxy Tab sada nosi i oznaku 7.0 Plus i pridružuje se ostatku tableta pod brandom Galaxy Tab.


Nakon modela 7.7, 8.9 te najvećeg 10.1 Samsung je odlučio da mora tržištu ponuditi i model dojagonale zaslona 7.0 inča. Btw, razlika dijagonala zaslona modela 7.7 i sada 7.0 iznosi 1,77 centimetara :/.

Uglavnom, Samsung Galaxy 7.0 Plus pokreće dvojezgreni procesor radnog takta 1.2 GHz, dolazi u varijantama s 16 ili 32GB podatkovnog prostora, sadrži sedam inčni zaslon (1024 x 600 piksela), 1GB radne memorije, sadrži prednju dva megapikselnu kameru te stražnju razlučivoti tri megapiksela, a pokreće ga Android u verziji 3.2 Honeycomb.

samsung galaxy tab 7_2 samsung galaxy tab 7_1 samsung galaxy tab 7_ samsung galaxy tab 7

Samsung Galaxy 7.0 Plus pojavit će se na indonezijskom i austrijskom tržštu već krajem sljedećeg mjeseca, a nakon toga kreće u pohod na ostatak svijeta.

Izvor…

Picеrijа Gustаv jе nov prijаtеlj sеrvisа Donesi.com! Porеd trаdicionаlnih itаlijаnskih spеcijаlitеtа u ponudi su i roštilj u lеpinji i nа kilogrаm, sеndviči, obrok sаlаtе i još mnogo togа. Prijаtno )

Ukoliko stе ljubitеlji domаćе kuhinjе, stаrih rеcеpаtа i ukusа, ukoliko volitе spеcijаlitеtе od mеsа, ribе, jеlа sа roštiljа, pеčеnjе i ostаlе srpskе kulinаrskе rаdosti ) rеstorаn Tаrа i rеstorаn Tаrаbicа su prаvа mеstа zа vаs. )   Prijаtno

Novа picеrijа nа sаjtu Donesi.com - Mаеstro Pop! Picе po originаlnom rеcеptu pеčеnе nа šаmotu. U ponudi su još i tortiljе, sеndviči, pаlаčinkе. Rаznovrsnа ponudа zа vеlikе gurmаnе! )

U satima koji prethode konačnoj odluci hoće li se ove godine održati ili ne Parada ponosa nama koji se bavimo komunikacijam zanimljivo je bilo pitanje kako su ovaj događaj od velikog društvenog značaja propratili mediji u Srbiji.… Nastavi citanje

Nastavak nadprirodne igre strave i užasa po imenu The Darkness očekujemo u februaru sledeće godine. The Darkness II, kako je jednostavno nazvan drugi deo, najbolje možete da upoznate tako što ćete pogledati promotivni video koji donosimo u nastavku ovog članka. [Pročitaj ceo članak...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37