Unosi za: Arhiva za 2011/09

Zahvaljujući ekipi iz @TelenorSrbija, imao sam mogučnost da se par nedelja služim SAMSUNG Galaxy TAB 10.1 P7500 fenomenalnim tabletom. Kada sam razgovarao sa  Milanom i njegovim kolegama iz Telenora, bilo je nagoveštaja da će mi Telenor dati Samsung od 7 inča, i baš sam se lepo iznenadio kada sam iz paketa izvukao desetku. Neverovatan osećaj. [...]
Upravo sam dobio dopis iz ambasade Republike Slovačke o potrebnim dokumentima za dobijanje viza koji u cijelosti objavljujem:


Viza - sport

 • potpuno (uključuje navođenje tačnih podataka o putovanju) i istinito ispunjen formular zahtjeva za vizu, svojeručno potpisan od strane podnositelja zahtjeva;
 • 1 aktualna fotografija u boji, formata kao za pasoš, prema važećim ICAO-propisima;
 • prostorno i vremenski važeći pasoš (pasoš mora važiti najmanje tri mjeseca duže od zatražene vize)
 • potvrda o prebivalištu (CIPS)
 • 1 kopija pasoša podnositelja zahtjeva (stranica sa podacima, kao i ranije šengenske vize);
 • potvrda iz kluba da je osoba član kluba;
 • ugovor kluba i prijevoznika
 • original pismeni poziv pravnog lica kao gostoprimca,  Ova originalna pisma gostoprimca iz Slovačke moraju sadržavati sljedeće:
  ime i prezime i datum rođenja pozvane osobe (pozvanih osoba);
  namjeravano trajanje boravka u Slovačkoj (važno: tačni podatci od - do; u slučaju zahtjeva za duži period važenja vize: neizostavno je navođenje tačnih podataka vezano za prvo planirano putovanje; ukoliko je to već poznato, i navod svih daljih namjeravanih putovanja u Slovačku za vrijeme zamoljenog važenja vize)
  svrha putovanja;
  adresa smještaja u Slovačkoj;
  pismo mora sadržavati službeni potpis firme (pečat kluba i puno ime i prezime ovlaštene osobe, te svojeručni potpis);
  • putničko osiguranje za zamoljeni vremenski period putovanja, odnosno boravka, sa najmanjom sumom pokrića u iznosu od EUR 30.000,- i područjem važenja za „šengenske države“;


  Molim sve kandidate koji imaju stari pasoš da što hitnije dostave tražene dokumente (crveni tekst) radi blagovremenog dobijanja viza a kandidati koji imaju novi pasoš potrebno je da ga dostave u što kraćem roku.


  Kontakt mob: 061 141 468 od 08-22 sata svaki dan.

   
  ********************************
  Prema najnovijim glasina, izgleda da AOL gradi društvenu mrežu oko MapQuest-a. AOL je ove godine registrirao veći broj domena a svi upućuju na stranicu “mqVibe” na kojoj stoji “Something cool is coming to your neighborhood”. Izgleda da AOL ima veoma ozbiljne namjere sa ovom mrežom u kojoj bi MapQuest bio središte njegovih nastojanja da se [...] Relevantni naslovi:
 • Google priprema novu značajku nazvanu Google Trusted Stores
 • Građanske inicijative i Evropski centar za neprofitno pravo autori su Vodiča kome je cilj da doprinese promociji volontiranja i olakša primenu zakona. Različitim predlozima i rešenjima, vodič pomaže organizatorima volontiranja da nastave da obavljaju volonterske aktivnosti, bez nepotrebnih troškova koji mogu nastati zbog pogrešnog razumevanja i primene delova zakona.

  http://www.gradjanske.org/page/civilSocietyDevelopement/sr/center/publications.html

  DRUŠTVO

  Svaka "Parada ponosa" bi bila problematična. Na primer, "Parada ponosa penzionera" bi iritirala zaposlene. "Parada ponosa zaposlenih" bi iritirala nezaposlene. Kada se neko ponosi, uvek postoji neko koga to iritira.

  DONACIJE

  "Delta holding" če svake godine donirati 10% dobiti u humanitarne svrhe. I "Železnice Srbije" bi donirale, ali rade sa gubitkom. Ipak, mogle bi da doniraju u humanitarne svrhe svoje rukovodstvo.

  NAPREDAK

  Nekada su tramvaje, koje su vukli konji, zamenili tramvaji koje je pokretala struja. Konji se nisu bunili. Danas, stari tramvaj u Beogradu udario u "španski" i izbacio ga iz šina. Uzrok nesreće je ljudski faktor, ili...

  BARIKADE NA KOSOVU

  Srbija između kosovskih i EU barikada. Srbija će u EU da uđe preko Kosova. Ne znamo da li barikadama EU sprečava da Srbija uđe u EU, ili Srbija sprečava EU da uđe u Srbiju?

  EKONOMIJA

  U Kragujevcu počela proizvodnja platforme novog modela "Fijata". U fabrici će raditi i roboti. Ne znamo samo da li će na popisu roboti izjasniti da su Srbi ili Italijani.

  DA LI ĆE ROBOTI ČITATI KNJIGE?


  Fotografijom se bavim skoro 6 godina. Počelo je kao čisto istraživanje, a s vremenom sraslo u ozbiljniji hobi, koji mi je ponekad nosio i zaradu. No još od samih početaka kada sam polako učio što je to blenda, ekspozicija, ISO vrijednost; bila mi je jasna jedna stvar - ona stara poslovica "odijelo čini čovjeka" u [...]
  Evo jednostavnog argumenta u raspravi o gej brakovima: ako ste protiv gej braka nemojte se gej venčati.
  Naizgled neoboriva logika, ali problem sa moralom je baš to što uvek pretenduje da bude univerzalan. Libertarijanci ne razumeju zašto svako ne gleda svoja posla u moralu ili u ekonomiji, ali za većinu ostalih nije tako. Socijalisti ne brinu za sebe nego hoće da usrećuju svet svojim ekonomskim intervencijama, desničarima nije dovoljno da sami ne naprave pogrešan lični izbor nego hoće da osiguraju da i niko drugi ne pogreši.  Right now I need coffee more than Dior needs Galliano!  Which coffee, nespresso - what else right?

  Last night I was talking with a friend of mine that almost all BIG names in the world of fashion design are missing these days... First of all late Alexander Mcqueen, than Galliano and Decarnin... Bummer... We are only left with Marc Jacobs, and it's a big pressure on that guy, luckily Frida Giannini, Peter Dundas also I love that young Olivier Rousting did for Balmain in Paris for the following season...

  Trenutno,  meni vise treba kafa nego sto Dioru treba Galliano.... Koja kafa? Pa Nespresso, what elese? Da li cu docekati Nespresso kafic u BG? Hmmmmm....

  Sinoc sam pricala sa drugaricom o tome kako ovih dana nedostaju sva NAJVECA imena sa modnog igralista: preminuli Alexander McQueen, optuzeni Galliano &  Decarnin (gde je on postoje oprecana misljenja)... sve moji ljubimci... Ostaje nam jos samo Marc Jacobs i sve oci uprte u njega! Kakav pristisak, nije lako biti Marc... Ipak, odsustvo velikih imena je mozda i dobra podloga za stvaranje nekih novih legendi: Frida Giannini razbija, fantasticni Peter Dundas, obozavam ono sto je mladi Olivier Rousting uradio za Balmain i talentovani gospodin Bailey je potpuno razbio mononotiju u Burberry-u i sve vise nas odusevljava....
  Ko je vas favorit?  Upoznajte Panasonic Lumix Phone 101P, vjerojatno jedini kompaktni fotić na planeti koji unutar sebe sadrži Android mobitel.


  Tijekom jučerašnjeg dana telekom operater SoftBank predstavio je Panasonic Lumix Phone 101P, spoj kompaktnog fotića i mobitela. Od foto specifikacija navodimo 13,2 megapikselni senzor, utor za microSD kartice, vodootporno kućište dok od telefonskih specifikacija imamo dvojezgreni procesor TI OMAP4430 radnog takta 1GHz, četiri inčni zaslon osjetljiv na dodir (960 x 540 piksela), Android 2.3, Bluetooth, Wi-Fi, digitalni TV tuner te ostale karakteristike svojstvene ovoj vrsti uređaja.

  Dimenzije mobitela/fotića Panasonic Lumix Phone 101P iznose 64 x 123 x 9,8 milimetara, a teži 128 grama.

  Na žalost nema ni riječi o cijeni naprave te njegovoj dostupnosti na bilo kojem tržištu. U svakom slučaju uređaj zvuči prilično zanimljivo.

  Izvor…

  Igra, koju se razvili timovi The Game Kitchen i AcessAble Games, dozvoljava osobama sa cerebralnom paralizom da treniraju u virtuelnom okruženju. "Slalom u kolicima" je sport za osobe koje pate od ove bolesti, u kojem je cilj preći teren ispresecan krivinama i preprekama za što kraće vreme. Igra nazvana Slalom, the Videogame omogućava upoznavanje sa pravilima i tehnikom pokreta, bez potrebe za prostorom za vežbu.[Pročitaj ceo članak...]
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37