Unosi za: Arhiva za 2012/01

Salsa žurka u klubu Juridicum - 3. februaraIako su napolju prilično niske temperature niški salserosi se protiv hladnoće bore plesom u klubu Juridicum (klub na Pravnom fakultetu).

Žurka je organizovana u petak 3. feburara od 22h i od muzike će biti salse, bachate, kizombe i reggaetona.

Pozivamo sve da dođu na žurku i osete deo pozitivne energije koja se na podijumu stvara i sa kojom se mnogo lakše bori protiv aktuelnih niskih temperatura.

Telefon za rezervacije je 064/261-4560, a tu je i Facebuk event napravljen za ovu priliku.

Vidimo se u petak na žurci!

“Sto ljudi, sto ćudi”- kaže narodna izreka. Mi imamo tu sreću da svakodnevno radimo sa preko 200 000 Limundovaca. Pokušaću da na šaljiv način kategorišem sve njih u, recimo, ni manje ni više nego, 6 kategorija.

Prvobitni plan bio mi je da za svaku kategoriju smislim i odgovarajuću životinju ali su mi iz PR službe savetovali da nije dobro članove porediti sa životinjama.  Čak i kada sam im objasnio da ću za sve tipove izabrati slatke i umiljate životinje, odgovor  je i dalje ostao negativan.
Krećemo zato od samog početka. Tu je naravno:

1. Zbunjeni početnik
Zbunjeni početnikPrisetite se svi vašeg prvog dana na Limundu ili prve licitacije na kojoj ste učestvovali. Većina ljudi nije bila toliko preplašena ni  prvog dana škole kao nakon učešća na prvoj Limundo aukciji.
Tek ste se registrovali i još uvek ne znate ni gde vam stižu poruke, ni gde vam se nalaze podaci, na koji način funkcioniše pretraga, šta se zapravo nalazi u sekciji “Moj Limundo”. Dali ste vašu prvu ponudu  a već ste iskusili svu “nemilosrdnost” Limundo agenta? Da li vam je ovakav scenario poznat?
Verovali ili ne, upravo Limundo agent predstavlja najveću enigmu za nove Limudovce. Često nas potpuno preplašeni i zbunjeni kontaktiraju putem poruka i telefona  i govore nam nam o “automatskim skriptama za davanje ponuda”, “hakovanom sistemu” i prodavcu koji sam, opet pomoću “automatske skripte” namešta ishode aukcija. Nakon temeljnog objašnjenja nekog od kolega u glasu članova oseća se znatno olakšanje i prisustvo neizbežnog “Aha” efekta.
Ukoliko ste se ipak odlučili da vaše prve korake na Limundu učinite kao prodavac velika je verovatnoća da se baš vaša prva aukcija našla na Listi zabranjenih predmeta i da je Limundo tim prekinuo što je kod vas izazvalo ljutnju/očaj/strah. Ukoliko ste na prodaju, kojim slučajem postavili štence ili piliće i sami znate da niste izbegli sankciju. Ipak moram da vam priznam da se makar uspeli da oraspoložite administratore.
Nakon par početnih koraka i nedomica, malo izgubljenih živaca, nastavlja se vaš rast na Limundu. U zavisnosti od angažovanja posle nekoliko nedelja ili meseci postajete:

2. Iskusan Limundovac
Sada nakon određenog staža na Limundu savršeno vam je jasno kako funkcioniše kupoprodaja, znate šta se sme a šta ne, znate gde i na koji način možete potražiti/kupiti stvari koje vas zanimaju, a i znate način na koji aukciju da postavite tako da se predmet proda. Na ovom stupnju, koji sa komične strane nije zanimljiv, nalazi se veliki broj Limundovaca. Ovaj stupanj značajan je, pre svega po tome, što se grana u dve zanimljive kategorije u zavisnosti od vaše naravi i karakteristika ličnosti možete da  postanete:

2.1 Entuzijasta (po Vukajliji)
O mehanizmu “navlačenja” na Limundo već sam pisao u blog postu “Kako se limundo uvlači pod kožu“. Nakon što pročitate taj blog post verovatno će vam biti potrebna dodatna pomoć kako biste saznali da li vi spadate u ovu grupu?
Postoji više faktora koji vas mogu strpati ovde ali samo nekoliko su 100% pouzdani kao indikatori.
To je odgovor na pitanja, pre svega:
“Da li biste, da možete, i namirnice kupovali preko Limunda?”.
“Da li zdravice često započinjete i rečima “Da pojeftini provizija i PostExpress!” ?”
Ako su odgovori potvrdni, dileme nema, unutra ste.

2.2 Kripto-kupindovac
Za ovu potkategoriju važi skoro sve kao i pod tačkom 2.1 stim što je ona malo egzotičnije i avantgardnije prirode.
Evolutivno je mlađa (jer Kupindo još uvek nije napunio ni dve godine) pa je i zato, može se reći, pomalo divlja.
U ovu kategoriju spadaju Limundovci koji predmete pretražuju na Limundu i na njemu i dalje provode najveći deo vremena. Međutim kada pronađu odgovarajući predmet, automatski vrše pretragu na Kupindu i predmet zapravo kupuju tamo bez obzira na cenu i očuvanost.
Razlozi ovakvog ponašanja nisu do detalja razjašnjeni a jedna od pretpostavki je da na taj način članovi pokušavaju da izbegnu stres koji se javlja prilokom završetka svake aukcije. Ove članove ne bi trebalo mešati sa katogorijom Kupindo classic o kojoj će takođe biti reči sledeće nedelje, u drugom delu ovog posta.
Kako ne bismo nastavili skladno i po redu, jer je tako nešto dosadno, iz neba pa u rebra, predstavljamo sledeću kategoriju koja nema ama baš nikakve veze  sa nijednom prethodnom.

3. Posmatrač-obzerver
U ovu kategoriju spadaju Limundovci koji značajan period vremena provode na Limundu, a verovali ili ne, nemaju registrovan nalog. Tačan broj ovih korisnika nije poznat, ali se može naslutiti prema broju prisutnih a neulogovanih korisnika na sajtu.
Da ne bude da sam ovu kategoriju izmislio zbog nedostatka inspiracije, većina Limundovaca (registrovanih) je imala kontakta sa obzerverima:
“Zdravo kume, kako su deca i kumica? Kako je na poslu? E ajde leba ti da mi izlicitiraš ovu matičnu ploču, treba mi za Milanovog malog, crkla mu prekjuče pa ne može dete da igra GTA.”

Siguran sam da je preko 50% Limundovaca imalo kontakt sa obzevrerima.

Aktivnost im je pojačana oko praznika pa ih možete očekivati već za Dan Zaljubljenih i 8. mart.

Da li će posle promena u načinu registracije obzerveri postati i registrovani članovi Limunda, ostaje da se vidi.

U narednom periodu očekuju vas druge tri kategorije Limundovaca.
Do tada nam pišite u komentarima da li i sami zapažate neke kategorije?
Da li spadate u neku?

 

Salsa žurka u klubu Juridicum - 3. februarOvog petka, 3. februara, još jedna salsa žurka u klubu Juridicum (klub na Pravnom fakultetu).

Žurka počinje u 22h, a od muzike su tu salsa, bachata, kizomba i reggaeton.

Telefon za rezervacije je 064/261-4560, a tu je i Facebuk event napravljen za ovu priliku.

Dođite da pokažemo zimi da ne može biti toliko hladna koliko vrelu atmosferu mi možemo napraviti!

Ako nešto želiš da radiš, prvo moraš da prihvatiš filozofiju toga što želiš da radiš. Filozofiju nečega može da ti predstavi samo onaj ko je filozofiju prihvatio i razumeo, naučio i ima ogromno iskustvo. Samo onaj ko dobro poznaje ono što radi, ima dovoljno znanja da najjednostavnije objasni potpunom laiku o čemu se radi, koji [...]

Bilo je još takvih; štaviše, mnogo njih. Ovaj se bar nije krio, nego je viteški padao pod sto.

Citat dana dolazi od velemajstora kafane, sunđera po ubeđenju iako novinara po profesiji i književnika po vokaciji; od čoveka koji je izmislio lek protiv mamurluka po imenu “smrt popodne“; od tragaoca za suštinskom istinom na dnu boce i pravog pregaoca na polju dosezanja olimpijskih visina u alkoholizmu.

Hemingvej na safariju u Keniji 1954. Predah uz dva dupla viskija u jednoj čaši.

 

Piši pijan. Rediguj trezan.
Ernest Hemigvej

 

Čak i u samouništenju, koje je kulminiralo grčevitim stiskom na oroz lovačke puške uperene u sebe, pobeđivao je. Empirijski je utvrdio da je lako umreti.

Život je ono što je teško, znao je čiča-Hemingvej.

Izbacivanjem građana i građanki iz prostora bivše kasarne “Dr Arčibald Rajs” Društveni centar više nema prostor za susrete, razgovore, učenje i upoznavanje. Ostalo je bezbroj nerealizovanih programa, ali ostali su i prijatelji – svi oni koji su u Društvenom centru prepoznali mesto gde mogu da nauče i doprinesu.

Ti prijatelji i dalje vredno rade na realizaciji programa Društvenog centra, i tako će se u utorak 31.januara 2012. godine u 14.30h u centru Novog Sada na raskrsnici Modene i Zmaj Jovine ulice održati akcija “Hrana ne oružje”. Organizator akcije je udruženje građana A.N.U.H.S., u saradnji sa udruženjima ANARH i Otvorena Kuhinja. Akcija predstavlja deljenje besplatnih obroka socijalno ugroženom stanovništvu kao i svim građanima i građankama koji se zateknu na pomenutoj lokaciji. U antiratnom duhu pored snažne simbolike same akcije kuvanja i poruke koja nosi naziv  ”Hrana, ne oružje”  biće održana i cirkuska manifestacija žonglersko-pešadijskog puka uz pratnju disk džokeja.

Cilj akcije “Hrana, ne oružje” jeste prikupljanje zdrave vegetarijanske hrane, priprema iste i na kraju deljenje gotovih obroka siromašnima, gladnima i svima ostalima koji žele da uživaju u kvalitetnom i ukusnom obroku. Hrana se prikuplja putem donacija, sa pijaca, iz pekara, supermarketa… U Novom Sadu se dnevno bacaju velike količine hrane koja bi mogla pokriti potrebe socijalno najugroženijih sugrađana i sugrađanki, kao i dece. Ovo je još jedna od poruka koje ova akcije želi da prenese.

Organizatori akcije “Hrana, ne oružje” imali su ideju da ova aktivnost preraste u novu javnu kuhunju u okviru Društvenog centra oformljenog u okviru bivše kasarne “Dr Arčibald Rajs”. Ovim humanim činom smanjio bi se broj sugrađana i sugrađanki koji su uskraćeni za osnovno ljudsko pravo – pravo na hranu, a njih je nažalost svakim danom sve više. Kako Društveni centar kao mesto solidarnosti i humanosti više nema svoj postor, a potreba za ovakvim aktivnostima je sve veća, organizatori su odlučili da se akcija “Hrana, ne oružje” održi na otvorenom javnom prostoru – u centru grada.

http://www.drustvenicentar.org/

Simsi na Facebooku [INFOGRAPHIC]

Zanimljiva infografika igre The Sims Social koja prikazuje broj trenutnih igrača, popularne radnje kao i razne otkrivene bonuse u igri.

Kada je pokrenuta početkom kolovoza, igra The Sims Social je rušila sve rekorde. Ova društveno integrirana verzija dobro poznate igre, gdje svome igraču kontrolirate život je zaista bila, a i još uvijek je hit. Samo mjesec dana nakon lansiranja igra je "nadigrala" sve Zynga igre na vrhu ljestvice. Samo je još CityVille ostao ispred The Sims Social.

No, Simsi u siječnju nisu bili toliko uspješni kao pred kraj prošle godine, no nisu ni toliko loši. Naime, u siječnju igra broji 4 milijuna igrača dok je prošle godine brojala preko 4.6 milijuna dnevnih aktivnih igrača.

Ali to ne znači da Simsi nisu ostvarili neke impresivne statistike. U nastavku možete pogledati infografiku koju je napravio Electronics Arts koja sadrži zanimljive informacije o The Sims Social. Koliko puta puta su Simljani woohoo-ali dnevno, koje su najpopularnije osobnosti, naj kupovanije stvari, itd.

EA možda nije prestigla Zyngu, ali sa mjesečnih 22 milijuna online korisnika još uvijek je hit igra. Igrate li i vi nove Simse?

Klik na infografiku za veći prikaz:

The Sims Social - Infographic


Na početku da kažem: Ja zaista nisam „težak“ čovjek, odnosno nemam „prijeku narav“, ne volim da „od muve pravim slona“ itd. I ne želim nikome da narušim reputaciju (ako je uopšte ima), stoga o drugom akteru ove priče neću u puno detalja, neću čak navoditi ni njegovo poslovno ime. Čitava priča odigrala se u posljednjih [...]
If I play in a park when I am 12 years old - that is what Andrej asked us...

 Posted by Picasa
We loved this holiday, even if it was rainy and not so sunny and get to our Nelson Bay as every year...We love it here...

 Posted by Picasa
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37