Unosi za: Arhiva za 2012/02

znaš
nisam ti rekao
iznad mog kreveta
u dečijoj sobi
ispisao sam grafit
anywhere I’m gonna lay my head
I will call my home
znam
nezrelo je to
sakriti se pod taj šator
tražiti vina
i biti tih
znaš
ljudi
ophrvani planovima
zauzeti svijanjem gnezda
zaboravljaju olako
zabrinuti
fokusirani
znam
sve su to
spojeni sudovi
koji pune groblja
čekaj
otkud taj jebeni strah
odjednom
čitav konvoj tereta
led koji mrvi splavove
reka kojoj se niko ne prepušta
znam
sve sam to ja dovukao
čak i paučinu i prašinu
tricu i kučinu
ništa nisam naučio
već sam nasmejan ponovo
u klupu seo
znaš
nisam ti rekao
da
u stvari rekao sam
ali je kauč progutao
rečiAko koristite Tviter sigurno ste u bili u prilici da vidite različite ponude za poslove koji se nude preko ove društvene mreže i kod nas, i u regionu, ali i širom sveta.

13. januara ove godine direktor kompanije Link Group Nikola Subotić me je pomenuo da ima potrebu da zaposli osobu na poziciji saradnika za  SEO/PPC. Predložio sam mu da odmah preko Tvitera pošaljem upit za ovu poziciju, što se i desilo.

Ovaj upit je bio retvitovan nekoliko puta, a na osnovu ove informacije javile su se tri osobe na dati e-mail. Dve osobe su došle na razgovor i jedna osoba od njih je primljena na ovu poziciju – Nenad Pantelić.

Nikola Subotić je na sledeći način prokomentarisao ovaj upit za zapošljavanje:

  • Ukoliko se javite na ponudu za posao preko Twitter-a, šansa da se zaposlite u ovom konkretnom slučaju iznosi 33%, a 50% ukoliko se pojavite na razgovoru na koji Vas pozovu.
  • Ljudi mnogo više “traže” posao nego što stvarno žele da ga pronađu.

Jedna od važnih karakteristika posla SEO i PPC za slučaj kompanije Link Group jeste i činjenica da je ova kompanija pre više od godinu dana počela veoma uspešno da radi u Rumuniji nakon otvaranja IT akademije u ovoj državi, a trenutno je aktuelno otvaranje IT akademije u Rusiji. U tom kontekstu, SEO/PPC posao u ovoj kompaniji se radi za veći broj tržišta, što nije baš naivno i veoma je izazovno sa aspekta sticanja novih, veoma korisnih iskustava.

Mislim da ovaj primer govori u prilog činjenici da za osobe koje imaju primenljiva poslovna znanja i žele da rade – prilike za pronalaženje posla ima svuda, i da u tom kontekstu treba pratiti i Tviter, pored ostalih načina pronalaženja posla putem Interneta.


Rating: 10.0/10 (2 glasova cast)
            Everyone has something to get over. There are many serious topics we can all relate to and also not-so-serious topics like “losing my mobile phone”. If you're not sure what YOU have to get over, just ask your friends what they're tired of hearing you complain about.             On March 9th, decide what it is you need to get over and get over it.             Get Over It Day started in 2005. This is a fun holiday to encourage people to stop feeling sorry for themselves and move forward with their life.
            Svakog od nas muče problemi koje jednom moramo da prevaziđemo. Oni mogu da budu jako ozbiljni (bolest, smrt u porodici), ali i ne tako strašni (gubitak mobilnog telefona, na primer), no svejedno nam zagorčavaju život. Ako niste sigurni koji problem baš VI morate da prevaziđete, pitajte svoje iskrene prijatelje. Oni će vam tačno reći kojim temama im dosađujete.            9. mart je dan posvećen upravo tome – prevazilaženju problema. Ustanovljen 2005. godine, on nas podstiče da prestanemo da trošimo energiju na samosažaljenje, oslobodimo se stega i nastavimo svoj život rasterećeni.            Devetog marta ove godine, setite se i napravite preokret. Donesite odluku koji preoblem treba da prevaziđete i učinite to zaista. Uostalom, nije sve u datumima, ali skretanje pažnje na ovu potrebu jeste neophodno svima nama.


Konami je odao neke detalje za najnoviji DLC za igru PES 2012. Izlazi 6. Marta, ažuriraće sve timove i transfere do tog datuma, te Špansku, Nemačku i Japansku stranu. Sadržaće i 8 Nike dizajna za kopačke, ali i novu adidas Finale Munich loptu koja će biti korišćena na ovogodišnjem UEFA Champions League finalu.[Pročitaj ceo članak...]

Prosto ne mogu da verujem.. .Ne mogu da verujem! Motiv za fotku ovog čudnog dana se namestio kao da sam ga tri meseca planirao!…

Lepo nas jedan iz ekipe stalno podseća na sinhronicitet, sve upirući prstom u empirijske dokaze. A ja se sve pravim naivan, kao “sve je to lepo” i tako to. Dok se ne potrefi.

Jedini prilog u današnjoj kanonadi koji nije bio unapred planiran (osim generičkog saznanja da će biti tu) i čiji sadržaj se nije znao, po prirodi stvari, bio je baš ovaj. Sve sam se nadao da će se sama od sebe pojaviti neka primerena scena za fotku dana… I pojavila se.

Išao sam gradom tamo-amo, raznim poslovima. Zgodila se baš jedna čestita šetnja kakva mi je i inače bila potrebna. Fotoaparat u džepu, a onda i van džepa: štrikao sam okolo u polumraku, jer sam potkačio prvi mrak. I već je bilo zanimljivih radova.

U poslednjoj etapi, zamalo da omašim jedan grafit. A kad sam ga ugledao, znao sam: moj je.

Fotografija dana za 29. februar 2012.

Dakle:

…i tamo gde ste budite to što jeste!

Sad će neko reći da je to ranije spremljena šema. A ja vam pošteno kažem da za ovaj grafit do večeras nisam znao. Ali razumem vašu sumnju, ako je pokazujete: slogan za današnji dan na Suštini pasijansa nije mogao da bude bolji. Namestio se na zicer, što bi rekli.

U ime petočlane ekipe Suštine pasijansa, zahvaljujem vam se što ste pratili naše današnje priloge. Eksperiment je uspeo u potpunosti, što nam govori da bismo mogli da ga ponovimo ponekad. Ako ima predloga kojim povodom to da bude, samo navalite.

Nije kao da ovo niste očekivali. Valve, Gearbox Software i 2K Games su sklopili dogovor oko igre Borderlands 2, pa će sve verzije zahtevati aktivaciju na Steam-u, bez obzira gde i kako ih kupili. Mi u Evropi ćemo morati da sačekamo 21. septembar da zaigramo ovo čudo. Ukoliko se neko odlučio na naručivanje naslova, neka se uputi ovde. Pogledajte novi dubstep promotivni video u prilogu, videćete sve likove u akciji.[Pročitaj ceo članak...]
Sam Asherton juri rđave monstrume i duhove u Corril Slayer-u, na nišanu s dva Magnuma u rukama sve ih drži. Junak ove pikselizovane osmobitne pucaljke zapravo nikada nije ni viđao horor stranu sveta, dok mu nisu uradili lobotomiju. Pure Bang Games i Eric Ruth vam predstavljaju ovaj zabavan naslov za svega 2.30 evra (skoro 300 dinči)![Pročitaj ceo članak...]

Neko mi je skoro rekao kako mu je muka od konfekcijskog zvuka novih bendova koje nam pop industrija servira pod etiketom "indie". I sam se tako često umorim od preslušavanja novih albuma, pa se onda vratim proverenim pločama starih majstora, koje su mi pomogle da otkrijem lepšu stranu života. U pitanju je druga ploča za pusto ostrvo, dupli album Vana Morrisona “A Night In San Francisco”. Bio sam student i nekako se snalazio u celoj toj priči. Puno toga nisam znao, a mislio sam da znam. Onda su se u mom životu pojavili isto tako neki drugari koji su znali ponešto kao i ja, i voleli iste stvari kao i ja. I tako smo se družili, dopunjavali, razmenjivali muziku, filmove, knjige. Delili burek, pivo i rizle. Tada mi je do ruku došao ovaj album. Vrhunski rock-soul–blues-funk-jazz ugođaj najvećeg rokenrol demistifikatora. Pre toga sam od Van Morrisona imao samo bugarski the best of CD i jednu snimljenu kasetu grupe Them koju sam dobio na poklon od jednog bajkera koji se zabavljao sa mojom rođakom iz Kragujevca. Album je izašao 1994. godine, a ja sam ga dobio nekih par godina kasnije. Jebiga, bili smo pod sankcijama. Možda zvuči neverovatno ali u gradu se slušala bolja muzika nego danas. Svi kukaju kako je devedesetih bilo mnogo džibera. Meni se čini da ih danas ima mnogo više. A i ovi što kao nisu džiberi, jake mi mustre. Upropastili su sva značajna mesta u gradu. Kod SKC-a si onomad, devedesetih, sa ljudima koji su prodavali diskove mogao da razgovaraš o muzici uz limenku piva kupljenu na trafici. Taj mikrokosmos je bio mnogo jaka stvar u tom tmurnom vremenu. Irac koji je pevao Gloriu i Brown Eyed Girl je u to vreme već bio smešten u moj lični panteon. Smestio sam ga kraj Sema Pekinpoa i Bulgakova. Pričao sam baš o tome jednom liku koji je imao gomilu fantastičnih rokenrol ploča. Razumeli smo se u potpunosti.

Album otvara magično ritmična i optimistična “Did Ye Get Healed?” a zatim se nižu sve sami biseri kroz medley izvedbe, od blues/soul/jazz standarda, preko velikih Morrisonovih hitova, sa gostima na kojima bi mu i sam Bog pozavideo. Pored John Lee Hookera, na ploči su gostovali Junior Wells i Jimmy Witherspoon. Prateće vokale je pevala Vanova ćerka Shana Morrison, dok mu je okosnicu benda činila nezaobilazna trojka Georgie Fame, James Hunter i Brian Kennedy. Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam pre nekoliko godina, zahvaljujući svojim dragim prijateljima iz Bedforda, gledao uživo Jamesa Huntera na Cambridge Folk Festivalu. Bio je sjajan. Tada sam shvatio da nije on džaba Morrisonov čovek. Pokazao je to tada, a dokazao još onomad, na ovoj vrhunskoj ploči, koju zatvara, po meni najbolja verzija pesme Shakin’ All Over, sjajno ukomponovana sa nezaobilaznom Gloriom. Taj završetak naprosto pršti od ekstaze. Van Morrison je definitivno čovek čiji je život trag vrelog železa u tle utisnut, baš poput onog rezbara iz drevne Aleje o kojem je pisao Borislav Pekić u jednoj svojoj priči. Veliki Van…Van The Man!
Beli kvadrat sa tri veća i mnoštvom nepravilno raspoređenih sitnih crnih kvadratića! Sigurno ste već negde videli ovakav kod i verovatno se zapitali šta je to i čemu zapravo služi! Iako je relativno...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37