Unosi za: Arhiva za 2012/02

Naslov koji je najavio Koch Media stiže nam na police 2. Marta ove godine. Simulacija letenja vojnih aviona, dobre grafike, sa 16 kampanjskih misija po raznim predelima i mogućnošću za vožnju 30 borbenih aviona pakuje vraški dobru i vrtoglavu zabavu. Ali to nije sve. Multiplayer sa Arena mečevima ili ciljevima koje mogu sami igrači da postave podiže igru na viši nivo. Onaj kada poželite da i sami sednete u avion, iako je to danas u većini slučaja upravo ovako, iza monitora i bezbedno.[Pročitaj ceo članak...]

Ovo je interaktivna priča. Hoću reći, možete da pišete po njoj, kao što neki ljudi podvlače crvenom olovkom feljtone Dobrice Ćosića. Kada kažem neki ljudi, mislim na sebe. Probajte, dobro je za živce. Mislim – da interagujete, ne da čitate feljtone Dobrice Ćosića.

Za potrebe ove priče Jan Vennegoor of Hesselink snima film. I drugi deo filma. I seriju, dakako. Naslov svima poznat: Johanesburg, šio mi ga hirurg. Novac obezbeđuje Javni servis Holandije, Vaše pravo da vidite sve vaša je obaveza da ne mislite ništa. Glumačka ekipa svima poznata, tu je čak i legendarni Vrijheid Neuker. Jan Vennegoor of Hesselink je pametan momak, znamo to već, a to nam ponovo dokazuje jer razmišlja: vidiš, vidiš. Narod koji ovako komplikovano piše reč Sloboda očigledno nije morao slobodom previše da se bavi.

Potrudio se Jan Vennegoor of Hesselink, i na snimanju pokazao sve ono što čini fudbal. Ne možemo, ipak, izbeći istinu: zaista je Jan Vennegoor of Hesselink prvo pokazao nešto što se nekada zvalo dribling. Režiser neiskusan, ali lukav kao stenica, odmah prekida snimanje: “Stoj! Šta je to?” “Ovaj… dribling…” “Čuj”, reče režiser strpljivo, kao detetu da  objašnjava kako se piše broj šest, “nemoj više. Mi ovde snimamo film, i drugi deo filma, i seriju dakako, o fudbalu.” Jan Vennegoor of Hesselink je pametan momak, znamo to već: odmah su usledili sprintevi, uklizavanja, remplovanje, pljuvanje, odugovlačenje, laktanje, držanje za organe, onaj pogled Aleksandra Vučića, sto i jedan način da se protivnički dres slučajno nađe u šaci.

Ovaj prostor je ostavljen za vaš pismeni protest.

Na premijeru ga nisu zvali. Ime mu na špicu nisu stavili. Rekoše, tehnički razlozi su u pitanju. Dik, njegov Advokat, sugeriše da se ne isplati da ih tuži. Nijedan sud neće presuditi da ime Jan Vennegoor of Hesselink može da stane u televizor prosečnog Holanđanina. Kad bolje razmislim, ni nadprosečnog, dodao je.

Jan Vennegoor of Hesselink je pametan momak, znamo to već. Film, i drugi deo filma, i serija dakako, nisu tek oborili sve rekorde: oni jesu rekordi, reče Jan Vennegoor of Hesselink samom sebi, ugasi televizor i ode da razmatra uzimanje francuskog državljanstva.

Stižu nam nove slike iz Vesterosa Cyanide naslova, ovogodišnjeg majskog RPG-a, čiju izradu svaki ljubitelj Martinov sigurno prati. Castlewood je jedno od mnogih mesta koje ćete prosetiti, vodeći Mors-a iz "Noćne Straže" ili crvenog sveštenika Alester-a. Moram priznati da mi ovi oklopi deluju solidno i teško, a uz to i primamljivo za povremenu nošnju, u igri naravno.
[Pročitaj ceo članak...]
Nije vlast besmislena – besmislena je neutoljiva želja za njom.  Tekst: Branko Baćović Crtež: Danijel Trstenjak 

Ako ste pratili moje tvitove i sinoćni FB status znate da sam juče bio u Čačku. Pitate se možda otkud ja tamo i šta sam radio?

Čitali ste možda tekst “Poslovanje po puzzle principu” na ovom blogu. E  … Nastavi citanje

“My philosophy is to have a really good time and never to
let anything stop me from doing what I want to do.”
Michel Petrucciani

Nažalost, Mišel Petrućiani (Michel Petrucciani, 1962-1999) je otišao prerano, u amanet nam ostavio da razmišljamo, i naravno, muziku. Verovatno i tamo gde je sad ima visoku stolicu i naštimovan klavir. Au revoir Maestro.

Koncert koji vam preporučujem na ovaj redak datum snimljen je u februaru 1998. godine u Štutgartu. Poslušajte koliko bogato može da zvuči jedan trio. Uz Petrućianija su Entoni Džekson (Anthony Jackson) na basu i Stiv Gad (Steve Gadd) za bubnjevima. Džez standardi koje budete prepoznali, siguran sam, ostaviće upečatljiv utisak na vas.

Da citiram: „Neka sluša ko ima uši. Neka čuje ko ima dušu.“. Uživajte.

Dr Lasha Darkmoon u svom izvrsnom članku 'Armageddon Approaches' iznosi neke činjenice, koje objašnjaju zašto je NATO toliko oprezan, pa i bojažljiv kad je u pitanju rat s Iranom, a i razjašnjava zašto je NATO tako lako zaratio s manjim arapskim vojnim silama, većinom samo da bi pripremo teren za konačan napad na mrskom mu neprijatelja - Iran. Najveći razlog ovako dugotrajne i temeljite pripreme najveće vojne sile koja je ikad postojala na Svijetu - jesu Iranske Sunburn rakete. ----------------------- foto-video reportaža
Baš danas kad sam gledao jednu Facebook fun stranicu gore iznad naslova same stranice stigla je obavijest o tome kako i Faecbook fun stranice, ne Facebook grupe do kraja trećeg mjeseca prelaze baš...
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37