Unosi za: Arhiva za 2012/03

Justiz Palais ca.1907
Zgrada suda oko 1907 (fotografija: Oldal Ištvan ml.)
Old Cities


Ostao je još samo jedan korak.

Možda je taj korak poveći, možda se za njega mora veliki napor utrošiti, možda je nedostižan, možda, možda i koliko još možda?

Kandidatura nam je na dohvat ruke, a opet tako daleko.

Šta pak sa njom dobijamo?

I mnogo i malo.

Ipak nam je laknulo sada kada su svih 27 potvrdile da Srbiji valja odobriti kandidaturu.

Teško je naći idealan način političkog ali i svakog drugog uređenja. Konsenzus  mora postojati da bi se išta moglo izglasati pa i dogoditi, ali ni tada kao da ne postoje obaveze prema članicama.

Može se zaobići, eskivirati, varati, izmotavati, praviti lud i šta ti ja znam šta još sve ne.

Nešto me podsećaju tih 27 na onih naših 6 pa i 8 gde je svako od svakoga otimao, uzimao, svako svakog eksploatisao i na kraju se sve urušilo u krvavim ratovima (srećom pa ih nije bilo sa Makedonijom i Crnom Gorom ma kako se Srbijica i sa njima graniči).

Dakle, još samo jedan korak, ali poveći.

Hoćemo li koraknuti u bolju budućnost?

 

aleandro minore

Čini mi se da mesecima na blog nisam kačila svoj nakit. Čudno? U principu, kada sam odlučila da ću da pisati ovaj blog, plan je bio da na njemu ne predstavljam isključivo svoje radove, nego sve ono što meni privuče pažnju. Međutim, sad sam malo(?) preterala, ispade da samo idem po internetima, oduševljavam se, vodim radionice i ništa ne radim. A nije baš tako…

Neke od ovih ogrlica i narukvica sam izlagala na prethodnoj Modi za poneti, ali nikada se nisu našle na blogu. Vreme je da se ta nepravda ispravi i da im se da mesto koje zaslužuju. U glavi imam još par modela na sličnu temu, tako da ćemo proleće i leto sve provesti propisno okićene ;) .

Mini lančana kolekcija ogrlica i narukvica od danas na vašim ekranima:

ogrlica krupan zlatni lanac i kika u boji kajsije

ogrlica krupan zlatni lanac i krem kika

ogrlica krupan zlatni lanac i plava kika

A kad se udruže, izgledaju ovako:

ogrlica krupan zlatni lanac sa kikom detalj

Njihova mlađa i luđa sestra izgleda ovako:

ogrlica krupan zlatni lanac mornarska

ogrlica krupan zlatni lanac mornarska detalj

Deca na okupu:

ogrlica krupan zlatni lanac detalj

ogrlica sa masnom

Drugarice narukvice:

narukvica krupan zlatni lanac sa kikom

Ako se zagledate u narukvicu na levoj polovini poslednje fotografije, videćete da je njena kika od drugačijeg materijala… Takve mogu da budu i ogrlice, nego se pogodilo da ih na ovim fotografijama nema. Ukoliko vam se dopadne neka od ogrlica ili narukvica, možete je poručiti preko mog mejla jelena@loveleyla.com. Takođe možete izabrati i svoju kombinaciju boja. Cena ogrlice je 1500din., a narukvice su 500din. Teget-bela mornarska ogrlica je 1700din.

Do sledećeg čitanja…

… Love Leyla

Fijаsko od filmа kаkаv jе rеžisеrski prvеnаc Anđеlinе Žoli glеdа sе jеdino još u Sаrаjеvu - gdjе jе, glе iznеnаđеnjа, populаrаn mеđu kаstom zаdužеnom zа držаnjе svog nаrodа u vjеčnom duhovnom ropstvu.

Što sе sаmog filmа tičе, nisаm gа glеdаo - i nе nаmjеrаvаm. Nеmа potrеbе, iаko sе vеć možе nаći nа JuTjubu, pа nе morаm dа brinеm o nеhotičnom dotirаnju nеslućеnе rеžisеrkе.

Nаimе, filmski kritičаr Dеjаn Ognjаnović jе dаnаs objаvio dеfinitivаn prikаz „Zеmljе krvi i mеdа“, kojа po njеmu nijе sаmo loš film, vеć i zаo. Prikаz možеtе pročitаti nа Ognjаnovićеvom sаjtu posvеćеnom hororu (sаsvim primjеrеno) Cult of Ghoul, kаo i (opеt primjеrеno) nа blogu Chetnixploitation.
Nikada nisam živela van Beograda. Ono živela da je drugi grad moj život. Videla sam kako ljudi žive u manjim gradovima, mestima, selima. Svi se znaju, sve se zna. Meni to čudno. U Beogradu mogu mesecima da idem ulicama i ne sretnem nikog poznatog. Koliko god meni to bilo čudno u manjim mestima, toliko mi [...]
Ko je dobio najviše kredita u Srbiji u 2010?

PROČITAJ CEO POST >>


The Legend of Dead Kel mu je ime, a novi kontinent Gallows End nam se otvara koji proširuje igru za 15%. Bukvalno, tako su naglasili. Stiže nam 20. Marta.
[Pročitaj ceo članak...]
Francuska_vinarija-sato-Chateau-de-Monbazillac-wineryProces proizvodnje vina kreće još u vinogradu i već na tom mestu počinju da se prave prve razlike u kvalitetu vina. U zavisnosti od toga na kakvom je mestu vinograd, kakva je njegova orijentacija prema suncu i stranama sveta, kakva je podloga na kojoj raste , koliko kiše godišnje pada na toj lokaciji, takva će i vina da budu iz tog vinograda. Skup svih tih faktora vinari jednim imenom zovu Terroir.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37