Unosi za: Arhiva za 2012/04

Samostalni razvojni tim Smudged Cat Games javlja da će svoju retro-platformu po imenu The Adventures of Shuggy, prošle godine objavljenu na XBL, uskoro objaviti na mreži Steam. Očekujemo više od 100 deonica, logičke zagonetke, simpatičnu grafiku, letenje, teleportovanje i mnogo toga drugog. Pogledajte video.[Pročitaj ceo članak...]


Reč "where" znači "gde", i vama kao početniku, ovo je jedno od jako bitnih reči. Ako znate da postavite pitanje sa "where", moćićete da saznate gde da stignete, gde se nalaze vaši prijatelji, ili još bitnije gde se nalazi hrana. Evo jednog jednostavnog video snimka uz koji ćete moći da vežbate postavljanje pitanja Da li je Timoti + "mesto u gradu" da bi pogodili gde se on nalazi.
Fosil praistorijske zivotinje skelet dinosaurusaKada uginula životinja potone do dna ona biva zakopana u mulj,. U takvoj sredini svi meki delovi istrule ali kosti ipak bivaju sačuvane. Jednog dana posle desetina hiljada ili miliona godina okolina će se promeniti, baruštine, jezera ili močvare isušiće se a taj žitki mulj i blatište sa dna očvrsnuće i pretvoriće se u stenu, zajedno sa njim okameniće se kosti koje se tu nalaze. Gotovo svaka stena u kojoj su nađene kosti dinosaurusa nekada, u mezozoziku, bila je deo zamuljenog i zablaćenog dna neke velike močvare, jezera ili plitkog malog mora.

lg optimus 7

Južnokorejski div potrošačke elektronike LG ističe da će ‘zbog malog udjela prodanih Windows Phone mobitela’ fokus proizvodnje pametnih telefona usmjeriti na razvoj uređaja na Androidu.


U LG-ju kažu da će zadržati dobru suradnju koju imaju s Microsoftom, no najava iz 2009., kada su tvrdili da će poslovanje pametnih telefona u potpunosti usmjeriti prema platformi Windows Phone, nije im se financijski isplatilo te su nužni napraviti novi korak.

LG-jev odjel mobitela bilježi gubitke sedam uzastopnih kvartala, a tek posljednji im je donekle donio profit. Ovaj proizvođač nekada je bio treći najveći proizvođač mobitela na svijetu, a usmjeravanjem pažnje razvoju uređaja na Androidu ponovo žele vratiti tu poziciju.

Izvor…

"Ganimed, simbol Vodolije"

Priča o Vodoliji ima svoj nastavak, još jedan antički junak je zaslužio svoje mesto među zvezdama, a mnogi astolozi smatraju da je baš on taj junak priče ove, kome je posvećeno sazvežđe Vodolije.

Priča o Ganimedu

"bogovi i boginje na Olimpu"
foto
Da bismo ispričali priču o Ganimedu, opet moramo Zevsu u pohode, pravo na Olimp među bogove i boginje stare Grčke.

Zevs je znao kako da organizuje udoban život na Olimpu, kako za sebe, tako i za sva ostala božanstva. Sve je savršeno funkcionisalo a savršenstvo samo po sebi ponekad dovede do dosade. Često zabave radi, umeo je Zevs da siđe među obične ljude, da ukrade devojku ili ženu, koja mu se dopadne, bez ikakvog razmišljanja o posledicama, koje će taj njegov čin izazvati među ljudima. Zevsova interesovanja su obično bila kratkog daha. Čim obavi to što je naumio, ostavljao je svoje zemaljske ljubavi i vraćao se na Olimp.
Ali, naravno, uvek postoji ali, jednog dana ugledao je Zevs neviđenu lepotu, lepotu, koja mu je oduzela dah i pomutila pamet. Ugledao je mladog trojanskog princa Ganimeda.

Ganimed je bio toliko lep da Zevs jednostavno nije imao izbora, morao je nešto da učini. Kada su bile dame u pitanju, Zevs bi pronašao neki način da se približi, zavede dotičnu devojku, ukrade je, odradi šta je nameravao i produži svojim putem.
Ganimed je bio pre svega muškog pola. Osim toga, bio je toliko lep da je Zevs odlučio da zauvek mora da ima pored sebe tog prelepog mladića, otelotvorenje savršene lepote.
"Ganimed i Zevs pretvoren u orla"
foto

Svemoćni Zevs se pretvorio u predivnog orla i sleteo kod prelepog princa Ganimeda. Ganimed je bio očaran orlom, što je Zevs iskoristio i ukrao Ganimeda odnevši ga zauvek na Olimp među bogove. Dodelio mu je ulogu peharnika, zadatak mu je bio da boginjama i bogovima puni pehare ambrozijom i nektarom. Za divno čudo, svi bogovi su jednoglasno i sa oduševljenjem prihvatili prelepog Ganimeda, sem naravno Zevsove bolje polovine, Here.

Sad se postavlja pitanje, za one koji veruju u horoskope, kakve veze ima ova priča sa pripadnicima znaka vodolije?
U astrologiji, u zavisnosti od planete vladaoce ai nekih drugih elemenata, postoji tu i tamo mišljenje da su pripadnici nekih horoskopskih znakova lepši od ostalih. Npr. kaže se da su najlepše žene i muškarci rođeni kao pripadnici horoskopskih znakova vage, jarca ili lava.

Nažalost svih pripadnika znaka vodolije, mora se naglasiti da pripadnici ovog znaka ne spadaju baš među primere klasične lepote, čak šta više, kada bi morali da odredimo kom horoskopskom znaku pripadaju najružniji ljudi, to bi bez ozbiljnije konkurencije bio znak vodolije.
Teško da ćete pronaći neki značajniji broj pripadnika znaka vodolije na spiskovima čuvenih svetskih lepotica i lepotana iz bilo koje epohe.
A zašto je to tako, jednostavno, sva lepota vodolija je sa Ganimedom otišla na nebesa, među bogove, zvezde, kako god hoćete. Običnim vodolijama je preostalo da se, kada je njihov spoljni izgled u pitanju potrude da nametnu sebe kao jedinstvene primere lepote, ako im je stalo uopšte do toga a uglavnom nije.
A saputnicima vodolija savet, upoznajte svoje vodolije malo bolje, opustite se i zaplovite sa njima putem zvezdi, ko zna možda vam se i dopadne.

Vodolije i senzualnost (ili ako baš hoćete seks)

Prometej, već smo videli nije imao vremena za svoj lični život. Ganimed je bio tek dečak, kada su ga bogovi odneli i takav je zauvek ostao. Gde je tu seks – nema ga. Takav glas bije i pripadnike znaka vodolije, nije da neće ali kad će ne zna se, nemaju vremena, toliko toga im je na umu -) , tako priče kažu.

Doba vodolije
Tu smo gde smo, sa ulaskom Urana u sažveđe vodolije iz ere riba smo zašli u novo doba.
Pre svega, seks se tretira drugačije, tako je i započela era vodolije, sa decom cveća, slobodnom ljubavi i protiv rata, tipično vodolijski.
Ako se osvrnemo na junaka ove priče, Ganimeda, onda će biti malo jasnije zašto je u eri vodolije toliko važno da ljubav bude slobodna i nesputana u kakvom god da je pojavnom obliku, dokle god je lepa i oplemenjuje.

A dok surfujete po internetu, hteli vi to ili ne, svi su po malo vodolije, dok plove po toj nekoj (ko zna možda i božanskoj) dimenziji i zaboravljajući na ono što nas okružuje, sledeći sopstvena interesovanja i sklonosti.
Tako vodolijski -)

Za kraj da pomenem još jednog junaka sa tipičnim vodolijskim osobinama ali iz druge mitologije - kralj Artur, pola čovek, pola božanstvo (ili bar potomak boginje Danu), suviše zauzet svojim narodom da bi se bavio sopstvenim brakom.

Najveći mesec planete Jupiter dobio je ime Ganimed.
"Jupiter i Ganimed"

Related Posts:

Prošlog vikenda Blizzard je zainteresiranim korisnicima ponudio besplatni download beta verezije dugoočekivanog nastavka igraće franšize Diablo. Oko 300.000 igrača iskoristilo je tu priliku i preuzelo Diablo III Beta, a sada vlasnik franšize kreće u značajnu medijsku promociju ove igre.


Pogledajte televizijsku reklamu za Diablo III:

Samo za informaciju, Blizzard Diablo III razvija od 2001. godine i ovo je vrlo vjerojatno jedna od najočekivanijih igara zaljubljenika u ovaj serijal. Diablo III službeno izlazi 15. svibnja 2012. godine.

Diablo III

Tako mi nešto došlo… Prisetio sam se kako je Ana upoznala ovu pesmu dok je još bila u maminom stomaku, pa posle godinama burno reagovala kad god je čuje opet.

Pojačajte slobodno, ovo valja slušati glasno.

Ili, još bolje, ako negde u kući imate HiFi verziju ove numere, poslušajte nju. Malčice jeze nije na odmet, a red je da obavite prolećno produvavanje ušiju, ako još niste.

Od današnjeg dana imate tačno mesec dana da sve poznanike (rođake, komšije, prijatelje, neprijatelje, i ostale) koji idu u sedmi razred osnovne škole, a zainteresovani su za nauku, kreativno i kritički pristupaju stvarima kako u školi tako i u svakodnevnici, informišete o LETNJOJ NAUČNOJ ŠKOLI, skraćeno LNŠ, koja se održava u Istraživačkoj stanici Petnica (ISP) …

Continue reading »

Često čujemo:

„Molim vas, možete li mi reći da li je član taj i taj Limundo agent?“
„Možete li reći kako da aktiviram MOG Limundo agenta?“
„Kakvim se ovo prevarama služite? Svaki put kada ponudim na aukciji iste sekunde se pojavi neki član, koji nekada čak i nije online, i izbaci za dinar višu ponudu od moje!”

Limundo agent – večita misterija novih Limundovaca.

*preuzeto sa http://davefarmersblog.wordpress.com

Kako bismo skinuli veo tajne sa njega pokušaću da vam ga približim.

Limundo agent je sistem davanja ponuda. Aktivirate sistem unosom svoje maksimalne ponude do koje želite da nudite na nekoj aukciji.

Recimo, trenutna ponuda na aukciji je 100 dinara. Vi biste za taj predmet dali 1000 dinara. Imate dve opcije. Ili ćete pratiti aukciju sve vreme i davati ponude „malo po malo“ ili ćete odmah uneti maksimalnu cenu do koje želite da idete.

Unosom maksimalne ponude aktivirali ste Limundo agenta.

Sada će sistem pratiti aukciju za vas, a vi možete da radite neke druge stvari.

*Ono što je važno jeste da maksimalnu ponudu koju ste dali znate samo vi! Niko drugi nema uvid u to.

Na aukciji će biti vidljivo samo da ste ponudu dali, ali ne i da ste uneli svoju maksimalnu. U gornjem primeru, ponuda koja bi bila vidljiva je 110 dinara. Svaki put kada se bude pojavila kontraponuda, sistem će iste sekunde izbaciti ponudu u vaše ime, za dinar više, i tako sve do vaše maksimalne ponude.

U slučaju da neko ponudi iznad cene koju ste uneli kao maksimalnu Limundo agent će se deaktivirati i moraćete da date novu ponudu sami.

Ako budete želeli da učestvujete dalje na toj aukciji i odlučite da predmet za vas ipak vredi više, možete uneti svoju novu maksimalnu cenu, kako biste aktivirali sistem ponovo i tako sve do kraja aukcije.

Zgodno, zar ne? )

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37