Unosi za: Arhiva za 2012/05

Nedavno je u Rijeci održana smotra mažoretkinja. Imali smo priliku vidjeti djevojke u šarenim uniformama iz svih krajeva hrvatske. Tog jutra postrojile su se na Korzu, stajale u stavu “mirno” i s nepomičnim osmijehom čekale svoj red. A kada bi došlo njihovih par minuta, prizor je bio fascinantan.

Prve riječke mažoretkinje

Prve riječke mažoretkinje


Kako bi iz zvučnika počeli pulsirati plemenski bubnjevi, djevojke u grupi koja je nastupala sve su brže disale. Napeto su gledale voditeljicu i, kada je ritam svim prisutnima dovoljno uzavreo krv, odjednom krenule u akciju.

Kružile su bokovima, izbacivale guze, a tek što su radile štapovima… Stiskale ih, vrtile oko zgloba, bacale u zrak… i u tom trenutku shvatio sam da u nastupu tih dvanaestogodišnjakinja nema ničeg nevinog. Suknjice su im prekratke, nastup preseksualan, a štapovi prefrojdovski. Počeo sam osjećati ogromnu nelagodu što ih fotografiram: sigurno će mi netko prići i nalupati me jer, kao pravi pedofil, slikam uzgibala tijela nezrelih curica. Ili će me jedan od dežurnih policajaca legitimirati i pregledati mi mobitel u potrazi za protuzakonitim materijalom?

Ništa od toga – oko mene je bilo i previše pogodnih kandidata za nagradu “pedofil godine 2012″. Našao sam se usred mora proćelavih i odebljih muškaraca od kojih sam jedini bio mlađi od šezdeset. Čela su im bila orošena znojem, jezik jedva ušuškan u usta, a pogled prikovan na mažoretkinje.

Na trenutak sam pomislio da su to ponosni očevi (ima i punoljetnih cura, ali malo) i djedovi, ali sam se sjetio da smo upravo gledali nastup cura iz Vukovara. Što je to u našem društvu da smo toliko senzibilizirani na pedofiliju da na plažama izbjegavamo gledati golu dječicu kako se igraju, a u premlade djevojčice u uskim uniformama i suknjicama možemo buljiti do mile volje?
Mažoretkinje

Jedanaest im je godina tek


Pedofilija nije apsolutna stvar. Kada neki stranac fotografira golu trogodišnju dječicu na plaži jedva izvuče živu glavu. Kada policija uhvati pervertita koji preko neta skida fotke i snimke maloljetnih curica i dečkića, s gađenjem okrećemo glavu. Ali kada te iste curice, ovaj put u uniformi, uvijaju tijela i igraju se štapovima, to je prihvatljivo. Zato što si lažemo da u tom trenutku gledamo nastup dobro uvježbanih plesačica, slobodno možemo zanemariti tko se krije ispod uniformi.

Isti psihološki mehanizam omogućava nam da susjedu pedofilu izbušimo gume, a na vijest o svećeniku koji je osuđen za višestruko silovanje cijelog čopora dječice reagiramo potpuno drugačije. Kažemo da djeca imaju bujnu maštu ili da je to namještaljka povampirenih crkvofobnih komunjara.

Osim toga, djevojčice je poželjno što prije naučiti važnost dvije važne stvari: dobrog izgleda i radosnog raspoloženja. Sudjelovanje u mažoretkinjama tako je svojevrsna inicijacija u ono što ih čeka kasnije. Ako vještini mrdanja guzova ili milovanja palica dodaju tečaj kuhanja, obrazovanje će biti potpuno.

Nekima ovo sve može izgledati kao urotničko mlaćenje prazne slame. Kakve su to gluposti sa seksualizacijom djece, preuranjenim ulaskom u svijet odraslih i podilaženja pedofilima? Pogledajte sad ovu sliku.

Mažoretkinja i medo

(Pre)mlada mažoretkinja s medvjedićem

Osim što je perverzno djevojčice obući u suknjice koje će se dizati svaki put kad zapuše vjetar, medo u mladom naručju će oduševiti svakog pedofila. A i one same priznaju da je izgled bitan dio njihove točke. Na dnu stranice Zagrebačkih mažoretkinja, gdje stoje pohvale i preporuke, stavile su da ih je netko prozvao “Zagrebačke lepe puce”.

Za kraj, još jedna slika. Kada dječaka ukalupimo u stil odraslog čovjeka, to izgleda nakaradno i zapitamo se hoće li si upropastiti zdravlje i je li njegov otac normalan.

Giuliano Stroe

Giuliano Stroe (foto: libero.it)

Peter Thiel je više puta pominjan na TR. Jedan od paypal osnivača, prvih Fejsbuk investitora i libertarijanac. Trenutno drži predavanja na Standfordu o preduzetništvu. Jedan preduzmljivi student objavljuje veoma interesantne belešeke sa predavanja.  "Thiel's Law" je posebno interesanto predavanje.
Naprimer, Koja je bila prva ideja za paypal? Zašto je najbolje da se start-up osnuje kao C-korporacija? Kako se manifestuje je "nerd i alpha male" kombinacija? 
 

As you know I love simple outfits paired with good accessories... Accessories are my passion, definitely... Also, I love my new bracelet from Bolja Accessories BoljaI have a great feeling I won't be taking it off this summer :)
Kao sto znate najvise volim jednostavne outfite uparene sa upecatljivim detaljima... Detalji su moja strast, definitivno... Obozavam, moju novu narukvicu iz Bolja Accessories... Tirkiz, idealna za leto... Imam osecaj da je necu skidati :)


Blazer: Zara, Shirt: Levis, Jeans: LTB, Shoes: Zara, Scarf: Louis Vuitton Monogram Chale, bracelet: Bolja, bracelet 2: some croatian designer, Necklace: Tiffany
NasJa me je inspirisala da napravim listu omiljenih ljubavnih pesama domaće muzike. Kriterijum po kojima je vršen odabir je strogo ličan i nema nikakve veze sa listama za sva vremena koje prave kritičari.
1. Mesto broj 1 pripada velikoj divi koju bez blama možemo smatrati našom Dusty Springfield.
2. Drago Mlinarec "Osmijeh"- Stari hipi iz doline Sutle kako ga naziva Robert Tili.Video je idiotski ali nema bolji.
3.Treće mesto rezervisano za Momu.
4. Ozloglašeni Oliver Mandić. Čovek koji je potpuno uništio svoju karijeru zbog nekoliko katastrofalnih životnih poteza. Što se tiče pop muzike za sobom je ostavio dubok trag. Kada se pogleda ono što je napravio, dolazimo do nepobitne činjenice da je reč o veoma kvalitetnom mejnstrimu koji se ne može meriti sa današnjim sranjima koja prave Georgijev, Sevdah Baby i njima slični.
5.Dino Dvornik je još krajem osamdesetih zadao domaći funky zadatak. Ostao je nendajebiv, a za sobom je ostavio i ovu nežnu ljubavnu pesmu.
6.Haustor - Uzalud pitaš
7.Azra - "Jesi li sama večeras" ....Dva muve jednim udarcem - Elvis i Johnny
8.Opet dve muve jednim udarcem - Stonsi i Orgazam!
9. "Noć bez sna" je vrhunska pesma. Ko se buni nek...
10.Letu štuke - "Mjesto za dvoje" je poslednja prava ljubavna pesma koja me nostalgično podseća na vremena iz prethodnih pesama.

Verovatno znate da je Balea DM-ova robna marka, znate i da su im proizvodi veoma povoljni, i možda znate da ih ima mnogo i to raznih. Kad god uđem u DM, pored onoga što mi treba kupim i nešto njihovo, i do sada sam uglavnom bila zadovoljna – ne mogu da se setim da sam imala baš nekih velikih promašaja, neke stvari mi budu osrednje, ali ih ima i dosta koje mi se dopadnu, a kad u obzir uzmem činjenicu da sam ih kupila po super ceni ne mogu da ne budem zadovoljna.

Ono što me mami kod njih je što imaju baš veliki izbor proizvoda za razne namene, i to nisu samo basic proizvodi za negu, već kod njih možete naći razne stvarčice, od nege lica (i to razne linije, za razne tipove kože i probleme), preko tela (za cenu po kojoj se prodaju mislim da su im sredstva za tuširanje, mleka za telo i sl. stvarno odlični), pa sve do nege kose (i šamponi su mi se pokazali kao dobri), stopala i ruku.

Plus, pakovanja su im simpatična, šarmantna i mladalačka, i sa njima uopšte nemam osećaj da kupujem neke od najjeftinijih proizvoda za negu koji se mogu naći na našem tržištu.

 

0164 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Ovde na slici je sve što sam po kući uspela da pokupim a njihovo je – neke od tih stvari koristim stalno, dok sam neke samo probala i ostavila u nekim budžacima pa sam se još i obradovala kad sam videla da ih imam.

 

0115 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Počeću od proizvoda za negu lica: moram prvo da kažem da sam probala 2-3 njihove kremice u mini pakovanjima i ni jedna nije odgovarala mom tipu kože, a i zaboravila sam koje su bile u pitanju, tako da što se njih tiče, i nemam neku preporuku.

 

0232 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Ono što volim, i što je jedan od najobičnijih a opet proizvoda koji uvek imam, je zeleni tonik za lice za mešovitu kožu. Dopada mi se kako miriše, ne smeta mi što ima alkohola jer mi koža nije posebno osetljiva, a volim taj osećaj svežine koji dobijam posle nanošenja ovog tonika na lice i pomalo zategnute kože. Uvek imam po nekoliko tonika, jer volim da ih isprobavam kao i ostale proizvode za negu, ali ovaj zeleni je obavezan na mojoj polici, posebno ako mi izađe poneka bubuljica i slično. Ako imate kombinovanu ili masniju kožu koja nije preterano osetljiva, obavezno ga probajte. Za cenu po kojoj se prodaje (a sad ne znam tačno, ali mislim da nije više od 200-250 dinara) je odličan, a po mom skromnom mišljenju ovaj zelenko šije sve slične proizvode na tržištu (Garnier Pure tonik i sl.) za upola manje novca.

Ovaj zeleni piling iz iste linije me, za razliku od tonika, nije baš oduševio. Zrnca su mu nikakva (a ja svoj piling volim da se oseti), providnjikav je i gelast, i ništa posebno ne radi za moju kožu, čak nemam ni osećaj da je lepo očisti (pa da kažem da može da se koristi kao gel za umivanje). Eto, probala sam ga par puta i ostavila.

0252 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

 

0212 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Pa sam onda negde u dubinama nekog ormarića našla i ovaj beli piling, koji je vrlo sličan zelenom – sitna zrnca, miris koji mi nije primamljiv i koža koja posle njega ostaje onako – pravo da vam kažem i nije mi nešto ostao u sećanju kako bih  vam ga detaljno opisala.

 

0242 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Ali zato narandžasti nije loš. Piše da je za sve tipove kože i mislim da je to diskutabilno – meni skroz odgovara jer ima dosta krupna zrnca i lepo mi otkloni sve izumrle ćelije (ili bar živim u tom ubeđenju), ali mislim da je pre za one koji imaju normalnu ili suvu kožu a ipak vole da im piling bude malo grublji. Uopšte ne isušuje lice, već naprotiv – ostavlja ga mekim i nežnim, ali ja posle njega (valjda zato što ne isušuje dovoljno, heh) nemam osećaj da mi je lice skroz čisto, što mi i ne predstavlja neki problem jer svakako posle njega koristim i tonik. Ni ovaj piling nije skup, i dopada mi se jer volim grublje pilinge ali na njih retko nailazim po drogerijama, pa ako se uklapate u ovaj profil sigurno će vam se svideti.

 

0222 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Vidim ja jednom (pre dosta meseci) tako ovu Beauty Effect kolekciju, kao hijaluron anti ejdž ovo ono, i odlučim da probam ovaj Booster, jer kao baš imam neki nedostatak hijalurona tu oko očiju pa mi je hitno potrebno nešto da ga nadoknadi. Šalim se naravno, mislim da pre svega imam nedostatak sna a i godište me malo zeki, pa me ovo baš zanimalo. Ovaj serum, i tako ga zovem jer je dosta tečan i providan i liči na neki serum, instant zateže kožu iako ja nisam primetila neki napredak u smislu bora ili podočnjaka, ali eto, daje neki instant efekat zatezanja a ne isušuje kožu pa mogu da kažem da mi je ok. Svakako nije pogodan za samostalno korišćenje, i meni je posle njega obavezna neka krema koja mi nahrani to područje.Tako da… onako.

 

0203 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Stvarno volim njihove proizvode za tuširanje i mazalice za telo, jer su šareni, uvek lepo mirišu, ima ih u raznim oblicima i teksturama, i skroz nisu skupi. I uvek imam bar neko njihovo mleko za telo i gel za tuširanje, a kad vidim neku ograničenu seriju s nekim novim mirisom ja pokupujem ceo komplet da bude u tonu (mirisnom). Sad sam potrošila mleko za telo iz ove kolekcije jer je mnogo lepo i slatkasto mirisalo na kolače (a dete me je jednom pitalo što mirišem na puding), ali još uvek povremeno koristim gel za tuširanje sa istim mirisom, jer eto volim. Kriva sam. I ne vreujem da ću ih opet kupiti (ne znam ni da li ih još uvek ima), ali će se već naći neki novi miris da me oduševi.

I mislim da sam pre dosta meseci pominjala ovaj njihov losion za ruke od aloje, i iako se u međuvremenu izmenilo ne znam koliko tih losiona (imala sam i od vanile čini mi se), meni se ovaj toliko svideo da ga imam na zalihama, i koristim ga i za telo, stopala i šta stignem a da nisu samo ruke jer je super lagan i brzo se upija a miriše prijatno i nenapadno i zato mi se mnogo sviđa. I ne verujem da ga više ima u prodavnicama, ali možda ima neki sa drugim mirisom, pa ako naiđete na neki u ovakvom pakovanju i da je losion a ne krema, nemojte da ga zaobiđete, super je.

 

0184 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Drugarica mi je rekla da im je krema za depilaciju super i da je jeftinija od većine, ako ne i svih na tržištu (mislim da je ova oko 200 din.) i nemojte da me pitate zašto nisam mogla da je preskočim pri mom sledećem odlasku u DM (a nikad ne koristim kreme za depilaciju) – to je prosto jače od mene – zašto da ne probam ako je super i jeftina. I probala sam je na nogama, i stvarno super odstranjuje dlačice a ne iritira kožu, dolazi u kompletu sa roze plastičnom špatulicom ili kako već da nazovem tu napravicu, pakovanje je veliko, i negde na površini lepo miriše (vidi se da su se potrudili, ali mislim da sve te kreme imaju specifičan….pa, hajde da kažem miris), tako da ako koristite kreme za depilaciju obavezno je probajte, nešto mi govori da će se većini svideti.

 

0135 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

I jedva stigosmo do proizvoda za negu kose (kraj se samo nazire). Balea šamponi su mi odlični, imala sam ih nekoliko do sada, o jednom od njih (onom sa pumpicom za često pranje kose) sam ranije pisala, tako da često odaberem neki od njih i nisam do sada bila razočarana. Poslednji koji sam koristila je iz linije za plavu kosu, i bio mi je tako dobar da sam ga skroz potrošila (inače retko koji šampon potrošim do kraja, obično se mesecima vuku po kupatilu potrošeni do pola dok ne odlučim da ih se rešim).  Na gornjoj slici su balzam za plavu kosu – odličan, bolje neguje kosu od mnogih drogerijskih maski za kosu, i kao neki tretman isto za plavu kosu od koga šizim jer mi je dobar za raščešljavanje i slično, ali je pun sitnih zlatasto-žućkastih šljokica koje valjda treba da pomognu da nam se kosa sija – i te šljokice ostaju na rukama, fenu, četkama, jastucima… gde god poželite, pa osim ako ne želite da živite u šljokičastoj bajci ne bih ga preporučila.

 

0125 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Ovo je jedna simpatična stvar, sprej za sjaj kose koji mi je (za razliku od ostalih sprejeva za sjaj) ni najmanje ne masti i ne otežava, a opet je ni ne ukruti kao lak za kosu. Baš fina stvarčica, lepo miriše mada se miris ne zadržava preterano dugo u kosi, ali je fino osveži, a najčešće ga koristim posle feniranja i uvijanja kose. I stvarno se kosa lepše sija, i skroz ga preporučujem. I ne znam koliko košta, ali ni on nije više od 200 dinara. Probajte.

Ovo u srebrnom pakovanju sa ljubičastim natpisom sa slike iznad je pena za učvršćivanje kose i volumen o kojoj ne mogu mnogo toga da vam kažem, a kako se našla u mom magičnom ormariću bez dna ne mogu da se setim. U kojoj sam ja to fazi života želela volumen sa efektom laka za kosu, ostaće misterija koliko za vas toliko i za mene.

 

008 2 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

To bi bio mali pregled proizvoda za negu kože od Balea-e, a osim njihovih stvarčica u DM-u nikad ne zaobilazim ni najveće ikad tufere za skidanje šminke koje obožavam, a na slici su iznad i prodaju se u okviru kolekcije za bebe (ogromni su, ima ih dosta i koštaju nešto preko 200 dinara a traju mi jako dugo jer sa jednim mogu da skinem šminku sa oba oka i lica ako ga okrenem naopačke, plus jedan posle za tonik), a ni sprej protiv čudovišta (koji je takođe iz dečije kolekcije, i po nameni bi trebalo da bude poguban za ta grozna stvorenja kako vas ne bi plašila dok spavate icon smile Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta ), koji je u stvari sprej sa divnim mirisom lavande i još nečega i deluje skroz fino i opuštajuće ako ga naprskate pred spavanje na primer, po sobi i posteljini i sebi ako baš želite, pa ga ja stalno pozajmljujem od deteta  i osim iz dečije, teram babaroge i iz spavaće sobe icon biggrin Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta Super stvarčica!

0096 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

 

Pa kad ste već preživeli do kraja teksta (a tek sad sam se setila da nisam napisala ništa o njihovim proizvodima za negu stopala i serumu za krajeve kose koji su mi super i još koječemu ali ostavljam to za neki drugi post), da vas pitam… kako ste? Da li koristite nešto od Balea proizvoda, preporuke?

Ukoliko vam se dopalo ovo što ste pročitali, makeup&more blog i novosti na njemu možete pratiti pomoću servisa RSS Feed, kao i mreža Google +, Twitter, Facebook i Bloglovin. Hvala na čitanju!

Ocenite ovaj post:Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

 Balea   omiljeni i manje omiljeni proizvodi za kosu, lice, telo i protiv čudovišta

Microsoft je najavio dostupnost Windows 8 operativnog sustava u Release Preview inačici, koju je od danas moguće preuzeti u 14 jezičnih inačica. Windows 8 Release Preview korisnicima donosi brzo i glatko korisničko iskustvo zahvaljujući novom sučelju koje omogućava korištenje na računalima opremljenim zaslonima osjetljivim na dodir, kao i uobičajenim konfiguracijama s tipkovnicom i mišem. Novu je verziju operativnog sustava u Consumer Preview inačici preuzelo više od milijun korisnika u prvih 24 sata, a današnjom objavom Windowsi 8 ulaze u posljednju razvojnu fazu prije početka proizvodnje.

‘Izuzetno nam je drago što se Windows 8 nalazi u posljednjoj fazi razvoja i usavršavanja’ rekao je Steven Sinofsky, predsjednik Windows i Windows Live odjela u Microsoftu.

Windows 8 Release Preview donosi niz novih aplikacija koje su razvili Microsoft i partneri. Među njima se ističu Bing Travel, Novosti i Sport, kao i Gaming i Music Xbox aplikacije integrirane sa Zune korisničkim računom. Ova inačica operativnog sustava donosi i poboljšanja Mail aplikacije, kao i Photo i People aplikacija koje su predstavljene u sklopu Windows 8 Consumer Preview. U suradnji s partnerima diljem svijeta, Microsoft je predstavio čitav niz aplikacija koje su dostupne na Windows Storeu.

Osim novih aplikacija, korisnici koji će testirati Windows 8 Release Preview vidjet će mnogobrojna poboljšanja, kao što su dodatne mogućnosti personalizacije Start zaslona, poboljšana podrška za prikaz korištenjem više zaslona te mogućnosti pretraživanja i preuzimanja aplikacija korištenjem Windows Storea i nove funkcionalnosti za obiteljsku sigurnost. Novi Internet Explorer 10 unaprjeđuje iskustvo pregleda internetskih stranica, osobito na uređajima sa zaslonima osjetljivim na dodir. Prikaz weba brz je i fluidan, a novi internetski preglednik donosi i podršku za Adobe Flash Player. Ujedno, to je prvi preglednik s “Do Not Track” funkcionalnošću, koja korisnicima omogućava bolji nadzor podešenja privatnosti.

Od 2. lipnja 2012., Microsoft će ponuditi i Windows Upgrade opciju na 131 tržištu. Na taj način kupci računala s Windows 7 operativnim sustavom će, do 31. siječnja iduće godine, moći nadograditi operativni sustav na Windows 8 Pro po preporučenoj cijeni od 14,99 dolara. Više informacija o Windows Upgrade ponudi bit će dostupno tijekom sutrašnjeg dana.

Više informacija o Windows 8 operativnom sustavu te poveznicu za preuzimanje Release Preview inačice dostupno je na stranicama preview.windows.com.

Mališani vole piši briši vežbanke. Pošto možemo da ih pravimo, radni listovi se mogu menjati po želji. Danas je tema stara indijanska igra – posmatranje oblaka. (prikaz iz ove knjige) Fotofrafije oblaka ubaciti u providne stranice i početi sa prepoznavanjem oblika: Fotografija i upustvo – Brassy Apple.


Kao što verovatno već znate Photoshop ima komandu Print Size iliti veličina za štampanje koja se nalazi u View meniju a takođe se pojavljuje na traci sa opcijama alata svaki put kada su aktivni Hand i Zoom alati. Ako koristite podrazumevana ili fabrička podešavanja sve su šanse da zapravo vidite manju sliku od onoga što će biti odštampano. U ovom postu ću Vam objasniti kako da to popravite i vidite na ekranu stvarnu veličinu slike za štampanje.

Zbog čega ne vidite stvarnu veličinu slike za štampanje
Razlog ovome leži u činjenici da Photoshop dolazi sa podrazumevanom ili fabričkom rezolucijom od 72px/inch u Edit > Prefrences> Units and Rulers što je zapravo podrazumevana vrednost za svaki novi dokumenat čija je namena internet. Naravno Vi možete ovo promeniti prilikom kreiranja novog dokumenta a ono što je bitno za današnju i temu ovog posta je da je ta brojka direktno povezana sa pregledom veličine za štampu. Na početku sam napisao da su sve šanse da ne vidite stvarnu veličinu za štampanje na ekranu jer većina novijih kompjutera i lap-topova ima veću rezoluciju od 72px/inch. Sada da Vam objasnim u čemu je problem. Recimo da imate sliku u Photoshopu: 2816x2112 px sa rezolucijom od 300px/inch što znači da je veličina za štampanje 9.386 inch u dužini (2816/300). Kada izaberete Print Size iz View menija Photoshop će generisati pregled na osnovu fizičke dimenzije slike koja se nalazi u Document Size sekciji u Image Size dijalogu pomnoženu sa rezolucijom koja je stoji na Units and Rulers kartici u Preferences dijalogu. To konkretno u ovom slučaju znači da će generisati 9.386x72=676 inch sliku po dužini da prikaže na ekranu kao veličinu za štampu. Pošto moj lap-top ima rezoluciju od 96px/inch to znači da će mi biti prikazana slika 7 inch dužine (676 piksela podeljeno sa 96 rezolucijom mog ekrana). Sad Vam je sve jasno pretpostavljam, ako nije nema veze sledite uputstva ispod i ne sekirajte se mnogo kako Photoshop funkcioniše.
Image Size dijalog u Photoshopu Image Size dijalog u Photoshopu Pročitajte više »

kraljevo panorama

KRALJEVO – Odbornici novog saziva Skupštine Kraljeva danas nisu uspeli da usvoje ni dnevni red na kojem je bila verifikacija mandata nakon lokalnih izbora 6. maja. Pored toga, odbornici su trebali da raspravljaju o izboru novih čelnih ljudi grada.

U Skupštini Kraljeva ima 70 odbornika, a danas ih je na sednici bilo 68. Protiv predloženog dnevnog reda glasalo je 45 odbornika, dok ih je 23 bilo uzdržano. Sednicom, koja je prekinuta nakon glasanja, predsedavao je najstariji odbornik Tomislav Babić.

Stranke u Kraljevu još nisu dogovorile ko će biti u vladajućoj koaliciji. Današnjim prekidom sednice prolongiraju se rokovi za izbor gradskih vlasti. Na lokalnim izborima u Kraljevu najveći broj mandata – 16, osvojila je koalicija Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić, a Izbor za bolji život-Boris Tadić 13. Koalicija SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija je osvojila 11 mandata, Dveri-Za život Kraljeva sedam, Ujedinjeni regioni Srbije šest, Pokret za Kraljevo PULS Srbije pet, koalicija Preokret četiri, Složno za Kraljevo-Socijaldemokratski savez četiri, i DSS četiri odbornička mandata.

Izvor: Kurir

Danas je na red došla jedna stara stvar na novi način. Umesto kućice pravimo zamak. Osnova je karton, a dekoracija šarene lepljive trake. Detaljno upustvo i šablon za zamak nalazi se na blogu mer mag. photo http://mermag.blogspot.com.au
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37