Unosi za: Arhiva za 2012/06

Izvor-reke-Vrelo planina Tara Srbija river source Serbia by Jovan JaricSelekcija slika svetski poznatih vodopada Snažno i moćno. Prirodno i lepo.

Uvođenjem glasovne pomoćnice Siri na svoje uređaje Apple je ponovo podigao ljestvicu koju su ostali konkurenti morali dostići. Iznenađujuće ili ne, ali Googleov glasovni pomoćnik na Androidu dostigao ju je i preskočio vrlo brzo.


Analitičari investicijske i savjetodavne kuće Piper Jaffray testirali su u istim uvjetima i s istim upitima Appleovu Siri i Googleovog glasovnog pomoćnika. Kako se ispostavilo, Siri je bila uspješna u samo 62 posto slučajeva, a Googleov pomoćnik u 86.

Rezultati Piper Jaffraya izgledaju upravo ovako:

- Google je razumio 100 posto postavljenih pitanja, a na njih 86 posto točno je odgovorio, odnosno dao je relevantan odgovor ili rješenje nekog problema

- Siri je razumjela 83 posto upita u bučnim uvjetima te 89 u zatovrenom prostoru, a točno je odgovorila u 62, odnosno 68 posto slučajeva.

trenutno, Appleova Siri 60 posto svojih odgovora dobiva preko Googlea, 20 posto s Yelpa, 14 WolframAlphe, četiri s Yahooa te dva posto s Wikipedije.

Zaključak Piper Jaffraya je da Appleova Siri otprilike dvije godine kasni za Googleovim glasovnim pomoćnikom.

Izvor…

Mene su učili, a I ja tako mislim, da je najbolje da se svako specijalizuje u onome što najbolje radi. Naravno, ne mora to uvek da bude samo jedna oblast, ali kod nas morate da znate sve. Od toga kako da zaradite pare u “nemogućoj misiji”, do farbanja, krečenja, opravki vodovoda I kanalizacije, pa čak I da projektujete plakar. Moj komšija rešio da kupi američki plakar I došao po pomoć kod mene. Razmatrali smo dimenzije, pa vrata, pa unutrašnjost I na kraju odemo zajedno u radnju. To su inače naši renomirani proizvođači plakara, fina radnja, ljubazni prodavci, ali… Pitam ja gde je arhitekta, pošto nude u katalogu besplatnu pomoć. “On projektuje nova vrata I nema vremena za mušterije”!!?? Ja se pozovem na inspekciju I kao dobićemo naš predlog nacrtan, na mejl, za par dana. 202 svesamProšlo desetak dana a mejla nema, pa ja odem opet lično (Topla ljudska reč nema alternativu) da vidim šta je sa našim projektom. Opet obećanje: “dobićete za par dana”. Ja kažem:”Vama popust važi još tri dana pa šta ako to ne stigne”. Ljubazan prodavac, koji se baš mnogo ne razume u svoj posao, ali odlično piše predračune I još bolje naplaćuje:”Pa platićete punu cenu, ali će vam arhitekta pomoći”!!?? Komšija I ja smo dva dana iscrtavali na karo papiru sve dimenzije I moguće dezene, merili I premeravali, I konačno odneli nacrt. Sav ozaren prodavac (namirisao lovu):”Eto vidite da vam arhitekta I ne treba”. Sramota je da se za tolike pare, a one nisu male, čovek mora sam da projektuje I da ne može da dobije nikakav savet I pomoć. Negde drugde bi vam lično izmerili (merenje se kod nas plaća, jer šta ako odustanete???, a najbolje da uplatite avans pa da dođu da mere!!!) I sami dali vise predloga. Pa ako se odlučite odlično, a ako ne možete se neki drugi put njima javiti.

Posle razmišljam. Zar ne vidite lepotu u svom životu? Šta ako kupci imaju pare, misle da mogu I da zakeraju. Prodavci vole da rade za poznatog kupca što se I u teoriji I u praksi pokazalo kao najbolje. A to što neki putuju po svetu I gledaju strane filmove, ne znači da I ovde mogu da biraju. Nego da se malo I sami pomuče za svoj plakar. Pa ako ga pogrešno isplaniraju, moraće opet da dođu po nova vrata, a to se zove priliv svežeg kapitala. Na zdravlje.

U poslеdnjih nеkoliko dаnа dostа novih rеstorаnа iz Bеogrаdа sе pridružilo ponudi sаjtа Donesi.com. Sа zаdovoljstvom Vаm prеdstаvljаmo:

 • Otkаčеn mеni prаvo iz “Gеdžinе” kuhinjе.
 • Mаnđorе nudi jаko intеrеsаntnu ponudu jеlа od mеsа uz obrok sаlаtе, prеdjеlа i pаstе.
 • Gyros Hambino – Ukusni pilеći girosi, sеndviči i pаlаčinkе.
 • Kućа kinеskе hrаnе Absint. Vеlikа ponudа spеcijаlitеtа аzijskе kuhinjе.
 • Rеstorаn Alеksаndriа – Vеliki izbor spеcijаlitеtа domаćе kuhinjе, zаnimljiv “Tаjlаnd mеni” i još mnogo togа.
 • Dostаvni sеrvis Burger Grill - Spеcijаlitеti sа roštiljа, sеndviči i pаlаčinkе.

Uz novu onlаjn ponudu i uz fudbаl, koji jе ovih dаnа u cеntru pаžnjе, svаkаko ćеtе lаkšе podnеti ovе toplе dаnе. Prijаtno )

U koštac sa novim tehnologijama uhvatila se najznačajnija univerzitetska institucija za negovanje jezičke kulture. Dekan Filološkog fakulteta, Prof. dr Aleksandra Vraneš, predstavila je Digitalnu biblioteku, zbornik radova i rukopisa namenjen studentima ali i široj javnosti. Izradu projekta preuzelo je preduzeće MFC Mikrokomerc, a tehnološku izvedbu omogućio je Microsoft Windows Azure. Posao je realizovan u kratkom vremenskom roku zahvaljujući efikasnosti koju nudi ova platforma, ali i ažurnosti samog Filološkog fakulteta. Sve publikacije su skenirane i prema jasnoj kategorizaciji podeljene na monografije, periodična izdanja i zbornike radova. Ova literarna riznica se može pregledati i pretraživati kako po celinama, tako i po člancima, odnosno poglavljima. Sklonost Windows Azure platforme da lako operiše sa velikim brojem podataka, omogućio je programerima da korisnicima ponude izuzetnu slobodu pretraživanja. Moguće su razne (složene) kombinacije uslova, ali će ovaj softver svaki zadatak obaviti impresivnom brzinom. Nove tehnologije omogućile su da se zadrži originalni izgled (slika) skeniranog dokumenta, ali da pretraživanje teksta ipak bude moguće. Adobe PDF formati već odavno imaju ovu mogućnost (Searchable Image), a Digitalna biblioteka Filološkog fakulteta je prvi domaći primer opravdane i svrsishodne upotrebe ove tehnologije. Pored publikacija, u planu je digitalizacija domaćih književnih dela, za koje je potrebno dobiti saglasnost nosilaca autorskih prava. Osim studenatima, servis je namenjen i za javnu upotrebu, pa će se ovaj Supertezin tekst pozabaviti, između ostalog i otvaranjem korisničkog naloga.
Sama aplikacija te funkcionalnost Windows explorera i dalje ostaje sastavni dio svih najavljenih i planiranih Windows 8 distribucije – barem do jeseni. S druge strane svi dobro znamo da je jesen još daleko. Windows Explorer kojeg smo svi dobro poznavali kao Windows (tipka) + E ili palac-kažiprst dobiva novo ime – File Explorer. Ovo je [...] Related posts:
 • Windows 8 – tko će moći i uz koje uvjete nadograditi svoj Windows operativni sustav
 • Microsoft ubija Start button?
 • Google prestaje sa podrškom za Internet Explorer 6.0 i sve starije preglednike

 • Kupcе u Novom Sаdu možеmo obrаdovаti sа čеtri novа dostаvnа sеrvisа. Nаši novi prijаtеlji su:

  • Picеrijа As - Uz itаlijnаskе spеcijаlitеtе u ponudi su i kuvаnа jеlа, sеndviči i pаlаčinkе.
  • Kinеski zmаj – brzа hrаnа. Još jеdnа ispostаvа poznаtog rеstorаnа sа populаrnim “2 u 1″ jеlimа.
  • The Celtic Pub – Populаrnа pilеćа krilcа i sеndviči.
  • Mеrаk sа svojom vеlikom ponudom spеcijаlitеtа sа roštiljа.

  Isprobаjtе nеki od novih rеstorаnа i nаpišitе utisаk nа sаjtu Donesi.com. Podеlitе sа ostаlim kupcimа Vаšа iskustvа.

  Prijаtno )

  Danas slušamo klasik iz 1970. godine, pesmu koja se potrefila preko svake mere kao sjajni radijski hit i pesmičuljak koji su obradili svi koji su stigli. No, ovde su važni i muzika i slika – ako ni zbog čega drugog, a ono zbog blesave garderobe grupe Three Dog Night. Da ne pričam mnogo: odosmo za Beograd, imamo karte za večerašnji nastup Cirque du Soleil. U međuvremenu, nadam se da Komšija neće uzeti naslov ove pesme pod nišan, jer moguća su raaaaazna značenja u prevodu. Disappointed smile Nastavite sa čitanjem >>
  Treba nam još potrošnje. Predlažem da SAD i druge zemlje sa svemirskim programom osnuju državnu agenciju koja bi slala proizvode u Zemljinu orbitu. Bilo bi potrebno uložiti stotine milijardi u proizvodnju kapsula, raketa i kontejnera za snabdevanje. Onda bi na tenderima ta agencija kupovala tostere, veš mašine, mikrotalasne rerne i ostalo i slala ih u svemir. Zašto baš Zemljina orbita? 
  Mali kućni proizvodi i bela tehnika su dovoljno mali da ne mogu ugroziti mnogo stvari. Sagori na putu do tla svaki koji slučajno uđe ponovo u atmosferu. Sa druge strane pravi se dodatni omotač za zaštitu od štetnih sunčevih zraka. Zemljina orbita dovoljno je blizu da je tehnički prilično lako poslati kapsule, a opet dovoljno daleko da proizvodu budu van dometa privatnog sektora. Verovatno ima još korisnih stvari. U svakom slučaju rešio bi se porblem agregatne tražnje, jer bi se ogromni resursi i ljudi mobilisali u proizvodnju bele tehnike i malih kućnih aparata, stotine hiljada bi dobile posao u logistici, uslugama, proizvodnji hrane, energetkse kompanije bi imale više posla itd. To bi takođe značilo milijarde za ličnu potrošnju u maloprodaji, uslugama, i opšte blagostanje bi se prelivalo iz sektora u sektor. Proizvodili bi stotine miliona aparata koji ne bi oborili cenu i anulirali profite, jer nisu na Zemlji pa se ne mogu koristiti, a proizvedeni su i moraju se platiti. S te strane primarna emisija koja bi finansirala ove projekte ne bi kreirala infalciju jer je primarna emisija pokrivena realnom imovinom koja je proizvedena. To što je ista poslata van ljudskog domašaja samo sprečava da ti proizvodi poremete cene već psotojećih proizvoda na zemlji.
  Jedan manji problem sa ovom idejom je taj što bi se ovim poduhvtom ugrozila trgovinska pozicija Zemlje u odnosu na vanzemaljce u nekoj budućnosti kada se sa njima budemo sreli. No ovo se lako reši uništavanjem tih proizvoda koje sa razvojem tehnologije neće biti preskupo. Drugi problem bi bio taj da bi ovaj pojas malih uređaja u Zemljinoj orbiti služio kao neka vrsta štita u slučaju vanzemaljske invazije pa bi smanjio potrebu za odbranom što bi destimulisalo potencijalno povećanje agregatne tražnje. No vanzemaljska invazije uvek može da se fingira, ukoliko je pretnja kredibilna, i da se reši problem.

  Samo nekoliko dana nakon što su iskamčili zabranu prodaje tablet računala Galaxy Tab 10.1 Apple zadaje novi udarac Samsungu – na tlu SAD-a sudskom odlukom uvedena je potpuna zabrana prodaje mobitela Samsung Galaxy Nexus.


  Samsung Galaxy Nexus na tržištu SAD-a pojavio se u travnju ove studenom prošle godine, a kompanja ga već sada mora povući s polica trgovina. Kalifornijska sutkinja Lucy Koh udovoljila je Appleovom zahtjevu za zabranom prodaje Galaxyja Nexus i to sve dok kompanije ne razriješe međusobni patentni rat.

  Ipak, Apple je za donošenje ovakve sudske odluke morao platiti 100 milijuna dolara i to kao osiguranje u slučaju da Samsung u konačnici pobijeti, a što će biti iskorišteno kao odšteta za nastale troškove zbog povlačenja Galaxy Nexusa s tržišta.

  Jednako kao u ranijem slučaju Samsungovci su razočarani sudskom odlukom.

  Izvor…

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37