Unosi za: Arhiva za 2012/07

Otpočelo je alpha-testiranje za svemirsku pucačinu Miner Wars 2081, pa su autori tom prilikom objavili demo verziju koja sadrži prvu dionicu iz igre, pod nazivom Russian Assault. Kao bonus uključen je i nivo Playground sector i in-game editor koji omogućava dizajniranje sopstvenih mapa i nivoa.[Pročitaj ceo članak...]

Dobar sladoled ne poznaje godišnja doba. On se ceni i u avgustu i u januaru. U januaru možda još i više s obzirom da ga ima manje ;) … A kada uzmete u obzir činjenicu da  one stare beogradske poslastičarnice izumiru i da smo ostavljeni na milost i nemilost industriji, onda još više cenite pojavu nove sladoledionice u Beogradu.

Prvo što vas dočeka kada uđete u Moritz Eis je tabla sa gomilom novih, starih, poznatih, iznenađujućih i neočekivanih ukusa. Taman da vam malo pomuti mozak, čak i ako ste mislili da tačno znate po šta ste došli:

moritz eis beograd

Kako nam je divna devojka koja tamo radi dozvolila da zavirimo u svaku sladolednu rupu D tako nam je odluka postajala sve teža. Da li malagu?

moritz eis beograd

Ili kajsiju?

moritz eis beograd

Ili moku? Cveklu i hibiskus (btw ja mrrrrzim cveklu, ali ovu sladolednu bih rado klopala)? A malinu? Jaooo pomorandža i đumbir, pa kako od toga sladoled (izgovorim ja, probam i nije loš!)? Odluka je pala na klasiku – čokolada i lešnik (jer ja imam tu logiku da ako su klasici vrhunski, teško je izvodljivo da ostali budu loši), a sestra je uzela belu čokoladu i kajsiju.

moritz eis beograd

moritz eis beograd

moritz eis beograd

moritz eis beograd

moritz eis beograd

Inače kada uđete u Moritz Eis sladoledionicu zapahne vas neki svež miris npr. nane i limuna ili tako nekog začinskog bilja ♥

moritz eis sladoled beograd

moritz eis sladoled beograd

moritz eis sladoled beograd

I kada konačno uspete da ubedite sebe da su vam dve porcije sasvim dovoljne, izađete napolje, pa još jednom (čežnjivo) pogledate unazad, a oni vam prirede ovo… (čisto da vam ne bude svejedno što odlazite P )

moritz eis sladoled beograd

Evo me, već planiram sledeći odlazak… Možda se i sretnemo ;)

*inače se Moritz Eis nalazi u YBC (YuBiznisCentru) na strani koja gleda ka SIV-u, pa malo bliže Dunavu (e recite kako sam vam objasnila… uglavnom imate na njihovom sajtu i sličicu )

Do sledećeg čitanja…

… Love Leyla


Svaki put kada čujem Holidays in the Sun od Sex Pistolsa padne mi na pamet ono čuveno pismo sa letovanja, poslato na današnji dan pre četiri godine.
I tako, dođoh, smjestih se, potom me ljubazno sprovedoše do portirnice na čekbuking (ne čeka se mnogo ko što ime kaže), čisto provjere radi da mi neko nije zauzeo apartman. Hm, dobar je, rum servis radi, plazma TV (pitam se kolka li im je pretplata - zna Tijo 100%). Sobarice baš i nisu neki ideal ženstvenosti al ni one naše s Pala nisu ništa manje robusne ni maljave, štaćeš. Zelena moja, razglednice su đavolski skupe, jbg morsko je to odmaralište a i € ima nekako drugačiji kurs nego tamo kod nas. Zato ti šaljem ovu vezu da vidiš kako sam se dobro udomio, nije nešto al oće i feng-šui da ispoštuju (znaš kolko mi je to važno). Ercegovac me sačeko na kapiji, poželio dobrodošlicu i ponudio da unese kufere. Dosadan je ko i uvjek, sjećam se kad je ko student po Rajvosa menzama pivario i podsmjevao se našemu Drugu Titi, eh ... mali vrag. A vidi ti njega sad, kolki mu nos izraso! Prava muškarčina, ma međed jedan! Tedoh da mu pozajmim nešto brade, al neće bolan ni za živu glavu. Veli, neka dobro je i vako, znaju svi kolki sam ja velki četnik i bez malja!
Plaše me samo one klavijature. Ne tolko zbog sviranja (to sam uvjek znao) kolko zbog pjevanja. Uf!
Ako li se kojim slučajem javi onaj Mlatko Radić reci mu da mu i nije neki fazon, koga će sad da pelješi na tabliću, oni njegovi iz ekipe su prevejani šibicari odraće ga ko vola. Al tako je sam teo.
Ostavio sam ti nešto para (deviza jašta, neću valjda onijeh bezvrednih targuza domaćih), diplome, opremu, jednu od rezervnih brada, ugovore za seminare i predavanja, te ponešto od onijeh tajnih preparata za zdrav život i uzdizanje iz mrtvih. Čujem da ona NATO-fukara namerno obara kurs €, no ne nasjedaj im: to oće da se izletiš i otkriješ im račune i cifre. Provokacija, ja ti kažem!
Pozdravi i devera, i poruči mu: reko ti je Braco, Crni Luka suze ne puštaj, pobjeda je blizu paz šta ti kažem! Tako mu poruči, i očešljaj ga jelenskom kožicom da ne kuka.
Eto.
tvoj Jadovan Karabukvić
p.s.
Malo sam povraćo u samaljotu, al to je izgleda od šampanjca. Izvetrio, šta li je već. A i moro sam se pri dolasku odma obrijat i ošišat - vele, što manje dlaka po glavi to manje grinja u jastuku. Feng-šui i ja njima.
Sliku ti ne mogu poslat. Ne BiH me prepoznala. Izvini što nisam mogo pisat ćirilcom, njihova pošta ne prima takve kuverte.
Naravno, prefrigani jedan, nije se potpisao pravim imenom i prezimenom u pismu ženi svojoj da mu se ne bi švalerka Drvojka Koštunjava naljutila. A radilo se zapravo o čuvenom Dobrom Doktoru, tj. Davidu Dabiću sa Gornje Mahpale. Čudotvorcu koji je umeo i mrtve da diže iz mrtvih, a kud ne bi žive upokojavao! Taj je bre umeo da oživi spermatozoide u kamenu, samo da je hteo.

Dobro što je ovaj na vreme otišao na to letovanje pod suncem. Te 2008. Mali od Slobe je morao da proguta doktorov odlazak na zadatu destinaciju, jer je već protraćio koalicioni kredit zajebavši Nikolića i Koštunicu u taku. Da je danas kojim slučajem dr. DD ovde a ne tamo, ne smem ni da zamislim brzinu kojom bi započeli ritual oživljavanja Skota pod požarevačkom lipom. Ionako su ga skoro pa oživeli u prethodne četiri godine, uz debelu ispomoć žutih kukumavki koje im se sada kurvinski nude da pomognu oko Kosova, stručnim savetima i dobrim međunarodnim vezama, štekovima kafe po fijokama u zgradi Vlade i Predsedništva - samo da im ostave vile, fotelje i biznis na miru. Nude sve one profesionalne usluge oko obaveza koje su tokom svog mandata na sve načine izvrdavali da ispune.
A i Mira će uskoro doma, ne sumnjam.  Jbt - opet Bal Vampira, umalo pa kompletan.
*** Pre četiri godine Radovan Karadžić je izručen Haškom Tribunalu za ratne zločine. U međuvremenu mu se pridružio i Ratko Mladić, pre nešto više od godinu dana. Ubiće međede tolika ravnica holandska, bojim se. Danas nisam po medijima video da je iko spomenuo ovaj datum i doveo ga u vezu sa Radovanom. Nisam video ni vest objavljenu na Radiju Slobodna Evropa i e-Novinama da je pala i prva presuda protiv Republike Srpske, po tužbi porodica poginulih civila u Sarajevu. Eto, rizikujem da me Mile Beorning napljuje kako sam izdajnik i "samo Srbijanac" za razliku od njega i njemu sličnih koji su "čisti Srbi". Čisti, kao da su išli u SANU na ispiranje nacionalne krvne slike. O štrokavim noktima i biografijama dalje nećemo, konačno je u Srbiji zavladala napredna postdemokratija koju će svakom od nas pojedinačno tumačiti novi stečajni upravnik Srbije.  Naravno, lično Aleksandar Vučić, glavom bez brade.
"Laž pomenuta stotinu puta postaje istina.
Ono o čemu se ne piše u novinama ne postoji."

Ovako počinje mantra oživljavanja Požarevačke Mrcine. Mislim da su je neki već mrmljali, umesto teksta zakletve koju su "polagali" u Skupštini. Jbg, gde to postoje divljačka plemena bez vračeva? Ko bi narod lečio od boleština koje mu vekovima uvaljuju, ako ne baš ti isti.
Milan Tarot ili Milan Tahret?
Neki od vrača su otperjani u Hag, neki pod lipu a neki i dalje divljaju po tzv. televizijama. Za one nacičiste, ali i za ovakve debile najbolji je jedan sveopšti tahret.
Otrežnjujući, i nikakav drugi.
Možda će Vrhovna Sveštenica Ministarstva Srbozdravlja lično overavati zdravstvene knjižice onima koji nisu izabrali lekara dok im se i dalje odbija harač iz plate. Samo treba da potpišu izjavu za koga su u maju glasali. Provera će biti vršena preko FaceBooka, tako da su Nevažeći glasači najebali na koju god se stranu okrenuli - žutu ili braon, kao gaće. Izađe im na isto.
Razvojni tim Dreampainters Software objavio je novu verziju svoje horor avanture Anna. Sem što je ispravljena nekolicina grešaka, igra će sada, zahvaljujući cjelokupnoj optimizaciji, raditi malo tečnije. Novu verziju je moguće nabaviti u Internet prodavnici Zodiac.[Pročitaj ceo članak...]
1. Ekonomska istoričarka Deirdre McCloskey o merenju sreće i zadovoljstva u ekonomiji, o utilitaristima i bihevioristima - Happyism. Definitivno jedan od najboljih eseja na koji sam naleteo u poslednje vreme, uskoro i u srpskom prevodu na Katalaksiji.

2. Kad smo kod pitanja sreće, evo jedne odbrane negativnog pogleda na svet - Happiness is a glass half empty

3. Race, IQ, and Wealth. Intrigantan članak koji podgreva nature/nurture debatu i obrće korelacije po pitanju odnosa bogatstva naroda i njihovih rezultata na IQ testovima.

4. Lipstick, the Recession and Evolutionary Psychology. Ili - zašto se žene više šminkaju ukoliko je ekonomska situacija lošija?

5. Jedno odlično čitanje bestselera 50 Shades of Grey - How Bondage Solves the Problem of Modern Love

6. Inside a Prague Brothel, Where Sex Is Free If You Perform for the Web

7. Prometheus: An Archaeological Perspective (sort of). Jedina vrednost izrazito očekivanih a izrazito loših filmova poput Prometeja je što dobijaju ovako zabavne "recenzije".

8. Why Capitalism Has an Image Problem

9. A Database of Folly. Odličan članak o open data pokretu koji je pisao Aaron Swartz, momak koji je jednako poznat po tome što je jedan od tvoraca RSS formata, ali i po aferi u kojoj je uhapšen jer je daunloudovao dobar deo JSTOR baze.

10. Doprinos rastućoj debati o digitalnom dualizmu - How Cyberpunk Killed Cybersecurity

Evo šta je moj prijatelj Mićo iz detinjstva rekao o meni…komentarišući jednu fotografiju na FB.

Tamara, ti si jedna romantična osoba.
Ne znam od kad poznaješ Jelenu, ja od rođenja.
Njen moto bio je šaka-nos-patos.
Srećom došlo je do odrastanja i umetnička crta postala je linija.
Da nije bilo tog talenta (fala dragom Bogu) Jelka bi se sad bavila otkupom krupne stoke.

Shoot The Zombirds će vam na zaslone iUređaja donijeti doista zavidnu količinu zabave. Poznata igra Pumpkin Boy je evoluirala u zombioidnu verziju i od vas se sada traži da sirote bundevice spasite od hordi letećih zombie ptica.


Sama igra izuzetno je jednostavna – strelicama gađate horde zombie ptica i raznih drugih letećih objekata koji imaju za cilj uništiti vašu farmu bundeva. Što duže igrate to je ptičurina sve više, no i vi ste uvježbaniji. ;)

Izvršavanje određenih zadataka te uništavanje letećih lubanja donosi vam bonus novčiće, a koje možete zamijjeniti za određena poboljšanja u igri.

Soot the Zoombirds (2) Soot the Zoombirds (3) Soot the Zoombirds (4) Soot the Zoombirds (1)

Shoot The Zombirds smo isprobali na iPhoneu, no čini mi se da bi na ipadu iskustvo bilo još bolje. Igru možete nabaviti po cijeni od 0,99 dolara ili možete osvojiti promotivni kod na stranicama Gadgeterije.

Sve što morate učiniti je pod ovom objavom navesti još barem dvije igre tvrtke Infinite Dreams, a koja je glavni i odgovorni krivac za Shoot The Zombirds.

Prva tri točna komentatora osvajaju po besplatan primjerak igre.

Ловћенац Linux User Group (Ловћенац LUG – 2LUG), пројекат популаризације Слободног софтвера у локалу је поново заживео у форми Фејсбук групе.

Придружите нам се.

Tijekom današnjeg dana Microsoft je predstavio svoj u potpunosti redizajnirani webmail servis. Kao što sam natuknuo u naslovu Microsoft je odlučio ugasiti Hotmail, a nova verzija nosi jednostavan naziv Outlook.


Ipak, svi korisnici koji žele još neko vrijeme mogu koristiti stari Hotmail, no ako se nas pita, prelazak na Outlook apsolutno je obavezan. Osim što je u potpunosti vizualno promijenjen, znatno ugodnijeg sučelja, Outlook sadrži i svu silu funkcionalnosti koje su nedostajale Hotmailu.

Dizajn – dobrodošao Windows 8

Novi Outlook tipografijom, ikonama, prepoznatljivim pločicama i svim ostalim vizualnim elementima neće izenanditi ni jednog korisnika mobilne latforme Windows Phone ili beta testera Windowsa 8. Webmail servis preuzeo je apsolutno sve vizualne značajke spomenutih sustava i dobrodošlo je osvježenje servisa.

Usporedo, Outlook ima potpšunu integraciju s Office dokumentima te cloud uslugom pohrane SkyDrive. Naravno, svi korisnici bilo kojeg drugog webmail servisa mogu prilagoditi Outlook za primanje i slanje pošte adresama poput Gmaila i sličnima.

Svi postojeći korisnici ne moraju brinuti, sve postavke, kontakti i slični sadržaji bit će automatski inegrirani s Outlookom, a ako to žele, svoju Hotmail ili Live adresu mogu zamijeniti onom oblika ime.prezime@outlook.com. Ovdje moramo upozoriti sve korisnike mobilne platforme Windows Phone. Ako naprave tranziciju na novu mail adresu postojeća im više neće funkcionirati na mobitelima i jedini način da ponovo pokrenu svoj uređaj je njegov potpuni reset.

Jednako tako, osobni profil korisnika i dalje se prikazuje u starom sučelju pa tako i neke opcije koje možete koristiti preko Outlooka, poput recimo integracije s drugim društvenim mrežama.

Moramo priznati da Outlook izgleda dobro, radi dobro i na njega bi se doista mogli naviknuti. Ipak, ako ste ‘power user’ postavlja se pitanje jeste li spremni odbaciti svoj godinama postavljani Gmail za novi Outlook. Osam različitih računa, oznake, filteri, mape i ostali prilagođeni sadržaji sastavni su dio Gmaila autora ovog članka, a kada bi postojala jednostavna opcija implementacije istih u Outlook ne bih razmišljao ni trenutka.

Dok MIcrosoft nešto takvoga ne implementira, ostajem na Gmailu i povremeno ‘bacam oko’ na Outlook.

U svakom slučaju preporučam da provjerite Outlook i ugrabire svoju besplatnu mail adresu oblika ime.prezime.ili.nadimak@outlook.com.

www.outlook.com

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37