Unosi za: Arhiva za 2012/07

Our house is on the way to be finished.
Od desetina namenskih spotova posvećenih aktuelnim igrama u Londonu, ovaj koji je pripremio Adidas izdvaja se po drugačijem stilu i režiji.

Upravo kao što smo vas i izvijestili, tijekom jučerašnjeg dana započeo je sudski proces u kojem će Apple pokušati dokazati da mu je Samsung pokrao apsolutno sve patente i nanio štetu u iznosima nekoliko milijardi dolara, a Samsung će pokušati dokazati da Appleovog iPhonea ne bi ni bilo da nije bilo tehnologija južnokorejskog diva te da presudi li američki sud u korist Applea, u opasnusti su apsolutno svi proizvođači mobitela na svijetu.


Na prvom susretu sa sutkinjom Lucy Koh sa američkog Okružnog suda u Kaliforniji odabrano je deset porotnika i to sedam muškaraca i tri žene.

Pri odabiru porote sutkinja je kandidatima postavila cijeli niz pitanja koji bi ih mogli diskvalificirati za ulogu porotnika, poput jesu li oni ili članovi njihovih obitelji sada ili ikada bili zaposlenici Applea ili Samsunga, koje mobitele posjeduju, kakav im je stav prema bilo kojoj od kompanija te razna slična.

Sljedeći korak u ovoj patentnoj sagi je iznošenje dokaza, a koje bi trebalo biti gotovo već krajem ovog mjeseca.

Suludi patentni rat se nastavlja.

Izvor…

Sasulo se drvlje i kamenje po Slavku Liniću i fiskalizaciji. Dio argumenata ima čak i smisla jer fiskalizacija neće riješiti sve probleme nego samo neke, neće riješiti pitanje parketara koji vam postavlja laminat kod kuće u subotu popodne ili bilo koji drugi posao koji se događa unutar četiri zida; no značajno će utjecati na sve one koji rukuju na dnevnoj bazi s gotovinom i imaju prilike da im se pokoja kuna zalijepi za prste. Primjerice, nedavno sam to skužio, ugostitelji odu u Metro kupiti piće za svoj lokal i onda naprave dva računa; jedan koji ide u materijalno knjigovodstvo i drugi kojeg prodaju za cash…

Anyway, najbitnija karakteristika svega onoga što Slavko Linić radi ovih dana, a taj dio je čini mi se ostao totalno neprepoznat, je to da on ravna igralište. To bi trebalo značiti da se uvjeti poslovanja izjednačavaju za sve i da su pravila igre jednaki za svakoga neovisno o tome o kome se radi.

Taj proces je očigledno bolan i mnogi su pogođeni time, neki evo kažu da se takve stvari ne smiju raditi u vrijeme krize, neki kažu da će 500kn za neproknjiženi račun stvoriti naciju cinkera – ne sjećam se što su ti isti autoriteti rekli za naciju koja kopa po kontejnerima tražeći plastičnu bocu koju mogu unovčiti za 50 lipa.

Neki će i poginuti u postupku i neće preživjeti tranziciju, no oni ionako nisu vjerojatno bili sposobni za normalno poslovanja i zagorčavali su život svima onima koji su odlučili poslovati po pravilima (koja jesu ili nisu pravedna ili čak ponekad i provediva, ali su pravila kojih se odlukom da živimo u ovoj zemlji moramo pridržavati).

Podržavam li Slavka; apsolutno da. Imam li kakvih primjedbi; apsolutno imam, volio bih da naprave nešto konkretno za poduzetnike i to ne u stilu osnivanja poduzeća za 10 kuna (to mi je totalno bezvezni kriterij uspjeha, ako ste se odlučili baviti businessom onda 1.000kn ili 20.000 koji su ionako vaši, ne bi trebalo biti problem). Htio bih da pojednostave kriterije za evidenciju lokalne vožnje, da dnevnice podese prema stvarnim  troškovima, da priznaju amortizaciju osobnog auta, da poskidaju brdo besmislenih propisa na kojima se troše dani a ne donose ništa dobroga. Ima puno sitnica, formulara i procedura koje morate odraditi a da je njihov smisao odavno nestao.

No čak ako se to i ne dogodi, onda sama činjenica da će igralište biti izravnano (ili će biti ravnije nego prije) je dobro samo po sebi.

Misao dana:
While money can’t buy happiness, it certainly lets you choose your own form of misery.

Slični tekstovi

Podijeli/Snimi

Ovaj svet je čudesno šarolik i to ga čini zanimljivim mestom. Jedino... ...Jedino što bi bilo pametno: ponekad stvarno ne treba postavljati suvišna pitanja Nastavite sa čitanjem >>

Spomenuti trojac na Facebooku je zbojeno prikupio gotovo 180 milijuna lajkova, no vodeći na listi s probijenom granicom od 60 milijuna fanova je popularni reper Eminem.


Osim Eminema, koji u trenutku pisanja teksta ima 60.077.190 fanova, na vrhu popisa našle su se Rihanna, sa 59.365.212 fanova, te Shakira sa 53.351.338 fanova.

Ostatak popisa čine neizostavna Lady Gaga sa 52.997.706 te Michael Jackson sa 51.159.549 fanova.

Sigurni smo da na popisu ražite Justina Biebera. Evo ga, na šestom mjestu sa 45.705.106 fanova. ;)

Popis najpopularnijih glazbenika na Facebooku preuzeli smo sa stranice/servisa PageData.

Sine, čuvaj riječi moje, i zapovijesti moje sahrani kod sebe. Čuvaj zapovijesti moje i bićeš živ, i nauku moju kao zjenicu očiju svojih. Priveži ih sebi na prste, napiši ih na ploči srca svojega. Reci mudrosti: sestra si mi; i prijateljicom zovi razboritost, Da bi te čuvala od žene tuđe, od tuđinke, koja laska riječima. [...]

hapsenje ilustracija

KRALJEVO – Pripadnici Policijske uprave Kraljevo odredili su zadržavanje do 48 sati vlasniku restorana „Lepi Boro“ Borislavu Š. (1963) iz Kraljeva, zbog  postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Borislav Š. sumnjiči se da je u više navrata, tokom jula, neposredno ili telefonom pretio oštećenoj D. V. (1971) iz Kraljeva, u nameri da je odgovori od iznajmljivanja kraljevačkog restorana „Kralj“.
Sumnja se da je Borislav Š. prošle i ove godine, pretio i vlasniku restorana „Kralj“, N. I. (1953) iz Aleksinca zbog neraščišćenih računa iz vremena kada je bio zakupac restorana.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu.

Izvor: PU Kraljevo

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37