Unosi za: Arhiva za 2012/07

The Samaritan Course Participants 1934

Učesnici samarićanskog tečaja Crvenog krsta 1934...


Izgleda kako su one stare Yugotonove kazete s pričama za laku noć zamijenile aplikacije za mobilne uređaje i tablete. Priče za laku noć stižu na velika vrata u novom, modernom ruhu. Upoznajte iPad aplikaciju Trnoružica.

Svima poznata Grimmova priča – Trnoružica, stigla je kao aplikacija za iPad na hrvatskom jeziku, i to iz ruku domaćih autora Stechak Entertainment.

Kod ove aplikacije je riječ o slikovnici Trnoružica uz slušanje teksta i još jednom posebnom dodatku – mogućnosti snimanja zvuka. Na ovaj način moguće je snimiti samoga sebe dok se čita priča, a sve kako bi klinci tijekom ‘čitanja’ slikovnice slušali glas koji poznaju, i obožavaju.

Samo snimanje zvuka je izuzetno jednostavno, a vlastitu naraciju snimate za svaku stranicu slikovnice, koju pak snimate kao zasebni profil unutar aplikacije. Pri pokretanju Trnoružice moguće je izabrati između glasa bilo kojeg od snimljenih profila ili onog poznate hrvatske glumice Ane Vilenice.

Kod kreiranja profila naratora moguće je odabrati i sličicu, a koja će mališanu pokazati je li riječ o baki, djedu, mami, tati, bratu, sestri ili nekom drugom članu obitelji. Čitanje iste priče svaki dan djetetu navečer prije spavanja je stvar prošlosti. ;)

Ilustracije su kvalitetno napravljene, prilagođene dječjoj slikovnici, a za njih je zaslužna talentirana sarajevska umjetnica Emina Kujundžić. Kod čitanja slikovnice moguće je krenuti od početka priče ili sam odabrati stranicu, a ovdje upućujemo i malu zamjerku programerima. Šteta što se stranice ne mogu birati unutar slikovnice, nego se svaki put treba vratiti na početni izbornik. Slikovnica isto tako ne ide automatski, nego je za za svaku novu stranicu potrebno nanovo kliknuti.

Aplikaciju za iPad i iPhone možete preuzeti u App Storeu po cijeni od doista simboličnih 1.99$.

STeCHaK su prisutni i na društvenim mrežama, a gdje možete saznati više i o njihovim drugim aplikacijama:

Twitter
Facebook

Trnoruzica IMG_0050 IMG_0048 IMG_0047 IMG_0046 IMG_0045 IMG_0049 IMG_0051 IMG_0044

Sigurno ste proteklih mjseci naišli na podosta informacija o šestoj inkarnaciji Appleovog telekomunikacijskog čuda iPhone. I mi smo vam donijeli svoju dozu glasina, no sve dosadašnje možete zanemariti jer fotografije i video koji vam danas donosimo najvjerodostojnije su do sada. ovo je novi iPhone!


Zapravo, ovo je kućište novog iPhonea, što se krije unutar njega, ne znamo. ;)

Idemo prvo s fotografijama.

Novi iPhone (3) Novi iPhone (4) Novi iPhone (5) Novi iPhone (6) Novi iPhone (7) Novi iPhone (8) Novi iPhone (9) Novi iPhone (10) Novi iPhone (11) Novi iPhone (12) Novi iPhone (13) Novi iPhone (14) Novi iPhone (15) Novi iPhone (16) Novi iPhone (17) Novi iPhone (1) Novi iPhone (2)

A sada, spektakl. Video.

Nadam se da ste uspjeli suspregnuti orgazmički doživljaj. ;)

Kako bilo, ovo nam do sada izgledaju kao najrealnije fotografije i video novog iPhonea, no i dalje nisu službene. Tijekom rujna Apple bi trebao predstaviti svoju novu verziju iPhonea, iPhone 6, iPhone 6 ili jednostavno novi iphone, ovisnoo tome kako odluče nazvati nasljednika ‘četvorke’.

Slušamo, što kažete na izgled novog iPhonea?

Izvor i izvor

Prvi put sam se s tim susrela kad sam bila početnik, radila na fakultetu. Tada je tom odeljenju gravitiralo stanovništvo cele Vojvodine… Pacijentkinja je bila mlada majka, od oko 26 godina,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]
U podnožju BeljaniceNa putu do vrha Beljanice nisam mogla da se odvojim od livada i cveća. Samo se uvaljujem u njih da se slikam :) Davno, kad smo išli na ovu planinu promašili smo klasičnu stazu do vrha i preko sipara došli do stena gde smo prošli kroz neka kamena vrata. Na žalost, ovaj deo je sada skoro neprohodan i nismo mogli da idemo tim putem, što mi je bila želja, kako bi snimili.
Daily Beast ima dva zabavna članka koji čine celinu. U prvom, neokon David Frum, pisac govora G.W: Busha poznat kao tvorac kovanice "osovina zla" i veliki kritičar pro-tržišnog skretanja republikanske stranke (humor), žali nad tužnim faktom da konzervativci u Americi (navodno) napuštaju Friedmana i okreću se Austrijancima, prevashodno Misesu. Njegovo objašnjenje je da je to stoga što su konzervativci glupi i intelektualno lenji, a Mises tvrdi da je ekonomska teorija imuna na empirijsko opovrgavanje, te oni nalaze njega privlačnijim od empiriste i pozitviste Friedmana.

Drugi članak koji potpisuje Nicholas Wappshot komentariše zaboravljeni esej Miltona Friedmana iz 1988 u kome ovaj hvali Kejzna, ali i britanski socijalizam generalno. Zaključak članka je da libertarijanci bez mnogo prava svojataju Friedmana, koji je bio mnogo manje ekstreman u odbrani slobodnog tržišta nego što se to obično veruje.

Šteta što nije poslao na vreme svoje nalaze Frumu. Možda bi ga ubedio da se desničari okreću Misesu ne zato što su intelektualno lenji, nego zato što je on dosledniji i i radikalniji zagovornik slobodnog tržišta od Friedmana. Znate, Okamova britva...
Neka ostane foto-beleška onog što nam je popunilo dan... Prve obrise ovogodišnjeg lutanja kroz Srbiju smo napravili još u petak, a onda je krenulo sistematsko istraživanje. To prepuštam Jasni, jer njene veštine otkrivanja najboljih mesta u okviru zadatih putanja ostaju neprikosnovene. U ponedeljak, znatni trud je potrošen da odredimo tačna mesta konaka (zasad je rešeno tri od pet lokacija). Najveći problem nam je zadao Kopaonik, za koji ili treba prodati bubreg za smeštaj (kad bi bilo mesta) ili su to neki smeštaji sa virtuelnom idejom o elementarnoj udobnosti. Tolik osam blenuo u mapu da mi ništa drugo nije ni bilo na pameti celog dana, pa stoga slika koju delim sa vama: Jedna na dan, 30. jul 2012: Mapa (pogledaj veću fotografiju) Nastavite sa čitanjem >>
Olimpijske igre u Londonu su odlično organizovane. U gradu nema prevelikih gužvi i saobraćaj funkcioniše više manje normalno, što je za većinu stanovnika najvažnije. Izgleda da je konačan račun od 12 milijardi funti, ili 10 milijardi preko planiranog budžeta, dovoljno za kvalitetnu organizaciju.

Jedna od kritika je mali broj bankomata u gradu. U okolini nekoliko lokacija gde se održavaju igre ih čak uopšte nema. Na nekim lokacijama je problem dogovor sa Visa karticom gde su bankomati uklonjeni za vreme olimpijade, dok ih na nekim lokacijama jednostavno nikada nije ni bilo. Dakle nije u pitanju samo loše planiranje već i činjenica da London ima relativno mali broj bankomata. Čitavi kvartovi su bez ijednog aparata.

Prvo što mi je palo na pamet je da je u pitanju tržišna greška. Tražnja nesumnjivo postoji a ni ponuda privatnih banaka nije zanemarljiva. Šta onda objašnjava nestašicu bankomata? Cena. Banke iz višeg nacionalnog interesa uglavnom ne naplaćuju korišćenje bankomata pa im se onda i ne isplati da šire mrežu. Da pojasnim, nije im zakonom zabranjeno da naplaćuju naknade, u Engleskoj banke još uvek nisu proglašene narodnim neprijateljem, ali ih vlada očigledno ucenjuje mogućim povećanjem poreza u slučaju da se ogluše o preporuke. 
Najjednostavnije i najzabavnije. Slamčice i različite posude s rupicama. Fotografija i ideja - Busy Hands.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37