Unosi za: Arhiva za 2012/08

Nokia i HARMAN, vodeći proizvođač visokokvalitetnih audio uređaja, najavili su suradnju na razvoju inovativnih bežičnih audio tehnologija ekskluzivno namijenjenih za Nokia Lumia mobilne telefone.


Nokia i Harmanov JBL brend zajedno će surađivati na razvoju i pod zajedničkim imenom će na tržište izbaciti ekskluzivnu liniju proizvoda, uključujući i liniju zvučnika izvrsnih zvučnih karakteristika i modernog dizajna. Zvučnici će se s mobilnim uređajima povezivati putem Bluetooth ili NFC tehnologije koju će podržavati najnovija generacija Lumia telefona zasnovana na Windows Phone 8 operativnom sustavu.

„Harman stalno potiče suradnju s vodećim proizvođačima mobilnih telefona kako bi korisnicima omogućio korištenje najnovijih tehnologija za povezivanje u domu ili automobilu. Suradnja s Nokijom pruža izvrsnu priliku za predstavljanje jedinstvenih audio proizvoda koji ispunjavaju potrebe korisnika koji žele biti stalno povezani, izjavila je Sachin Lawande, izvršna potpredsjednica u Harmanu te dopredsjednica Harmanova odjela za Lifestyle i Infotainment. „Slušanje glazbe je sve više mobilno iskustvo u kojem na svakom koraku uživa sve više korisnika. Razvoj tehnologija koje omogućavaju bežični prijenos zvuka prati sve veću potražnju za brzom i jednostavnom dostupnošću.“

JBL PlayUp prijenosni zvučnik za Nokiju

Na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, JBL i Nokija predstavili su prvi rezultat svoje suradnje – JBL PlayUp prijenosni zvučnik za Nokia mobilne telefone.

S inovacijom u centru svog razvoja, JBL PlayUp prijenosni bežični zvučnik emitira zvuk u svim smjerovima. Proizveden u skladu s poznatom JBL-ovom strašću za dobrim zvukom, PlayUp Portable je jedinstven zvučnik za ljubitelje glazbe koji cijene izvrsnu kvalitetu i kristalno čisti zvuk.

Zasnovan na JBL-ovoj tehnologiji koja pruža izvrsnu dinamičnost i prirodni balans, jasnoću i dobru prostornu definiciju zvuka, PlayUp Portable zvučnik precizno reproducira svaki detalj originalne audio snimke.

Zvučnik ima i specijalno dizajnirani bass port koji služi kao woofer i osigurava reprodukciju niskih frekvencija uz minimalne turbulencije koje bi usporile i zamutile bas odziv.

PlayUp portable ima maksimalnu izlaznu snagu od 89 dB zbog čega je prikladan za korištenje na otvorenom, a može se koristiti i u većim prostorima. Zvučnici se jednostavno bežično povezuju putem Bluetootha dok će se s novom generacijom Lumia mobilnih telefona, koje se baziraju na Windows Mobile 8 operativnom sustavu, moći spajati i putem NFC tehnologije.

Zvučnici imaju i klasični 3.5 milimetarski utor za slušalice pomoću kojeg se mogu spojiti na bilo koji mobilni telefon, računalo ili prijenosni mp3 svirač. Konstruiran na dizajnu nagrađivanog Nokia Play 360ᴼbežičnog zvučnika, PlayUp portable do izražaja dolazi i zbog živih boja i hrabrog oblika.

Zvučnik je dostupan u cyan, bijeloj, crnoj te jarko žutoj boji, a kučište zvučnika je izrađeno od plastike otporne na oštećenja i udarce.

Isporuka JBL PlayUp prijenosnog zvučnika će početi prije kraja godine, a cijena će ovisno o tržištu iznositi 149 eura.

Više informacija o JBL PlayUp prijenosnom zvučniku dostupno je na ovoj adresi.

Sa velikim zadovoljstvom izdvajam i preporucujem sledeće blogove (više od predvidjenih pet i bez komentara, dovoljna je preporuka ovim putem):     Dragan Varagić Mahlat Miloš Petrović  Ivan Minic  Mooshema Miloje Sekulić Ivan Čosić Sandra Kavitz Zubarica Verkić Nikola Jovanović Dragana Djemanović Nebojša Pantić Gaga Grne  Goran Aničić Ovo je moj izbor za ovu godinu. [...]
Danas je 67. rođendan jednog od najvećih frajera na sceni, muzičara koji je često morao da pokazuje svim pratećim članovima benda kako se to radi, sedajući za klavir ili bubnjeve, hvatajući gitaru, kontrabas ili usnjak u ruke, čak je i saksofon naučio da svira kako ne bi dozvolio drugima da ga zajebavaju. Van Morrison je kontroverzna ličnost, mrko džangrzalo i megasvadljivac, ali je muzici nesumnjivo ostavio toliko da niko nema pravo da mu drži slovo. Nastavite sa čitanjem >>

Večeras, 31. avgusta, Mesec će biti plav! Ali, ne baš stvarno, astronomski i fizički plav, već “pesnički” )

Plav Mesec označava pojavu drugog punog Meseca u jednom kalendarskom mesecu. Kako kalendarski mesec traje 30 ili 31 dan (tj. 28/29 dana februar) a period Meseca iznosi 29.5 dana, tokom jednom meseca najčešće pun Mesec vidimo samo jednom, ali nekad nastane izuzetak i pun Mesec vidimo i drugi put. Taj drugi pun Mesec naziva se “plav Mesec”. U avgustu ove godine pun Mesec mogli smo da vidimo 1/2 avgusta i danas 31. avgusta. Tog dana je Mesec isti kao i svaki drugi pun Mesec, ista boja, oblik, veličina. Baš ništa zanimljivo i neobično ne događa se na Mesecu. Jedino je ime drugačije. Pojam “plav Mesec” često se koristi i da označi neku retku pojavu, usamljenost, neuzvraćenu ljubav i slično.

Blue Moon…. You saw me standing alone, without a dream in my heart, without a love of my own.”

Elvis Prisli

Plav Mesec se u proseku pojavljuje jednom u 2-3 godine. Prošli put to je bilo 31. decembra 2009. godine, a sledeći put pojaviće se 31. jula 2015. godine.(...)

Pročitajte nastavak Plav Mesec (254 words)

© Milan Milošević for Svet nauke, 2012. | Permalink | 0 komentara

project eu energy security oil pipelines nabucco nord and south stream pipeline"Severni tok", formalno poznat kao Severno Evropski Gasovod (NEGP) je 1200 km dug cevovod za prirodni gas od Vibroga u Rusiji do Grejsfalda u Nemačkoj i prolazi preko dna Baltičkog mora. Kapacitet Severnog toka je 55 miliona m3 prirodnog gasa godišnje i treba da osigura snabdevanje gasom i energijom Evrope iz Rusije. Projekat je pred završetkom. Takodje, suštinski projekat za energetsku sigurnost Evrope je gasovod Nabuko, koji ide iz Turske do Austrije. Treći krak, je projekat Južni tok koji iz Rusije ide preko Bugarske, Srbije do Austrije. .

Izašla je nova verzija za Kaspersky Antivirus 2013 i Kaspersky Internet Security 2013, a uskoro se očekuju i verzije na srpskom jeziku, ćirilična i latinična.

Svi tekući korisnici ovih Kaspersky antivirusnih rešenja, mogu besplatno da pređu na noviju verziju.

Za one koji još uvek nisu obezbedili adekvatnu zaštitu za svoj računar, eto prilike da testiraju probnu verziju Kasperskog u narednih 30 dana.

Probne verzije preuzmite odavde.

Slični tekstovi:
Bice, bice, potpisivanje hologramskim potpisom :-)

Neka se javi onaj koji nije znao da će se ovo kad-tad desiti. Od prvog dana bilo je jasno da ova imitacija TF2 nema svetlu budućnost, iako su je neki naši čitaoci koji danas slave rođendan kupili i pokušali da igraju. Uglavnom, "uzurpatori" su od sada besplatni, a kako izgleda, dostupni su i kod nas za divno čudo.[Pročitaj ceo članak...]

Dell je tijekom današnjeg dana na sajmu IFA 2012 predstavio svoje najnovije prijenosno računalo XPS 12 Duo, forme kakvu sigurno još nikada niste vidjeli.


Na prvi pogled radi se o sasvim običnom prijenosniku, no jednom rasklopljen uređaj otkriva zaslon koji se dodatno zakreće, neovisno o gornjem dijelu prijenosnika. Zakrenete li zaslon u potpunosti i zaklopite prijenosnik pred sobom imate potpuno funkcionalno tablet računalo.

Pogledajte predstavljanje Dell XPS-a 12 Duo:

Što se hardvera tiče, ispod haube prijenosnika XPS 12 Duo krije se Intelovi procesori Core i5 ili i7, 4 ili 8 GB podatkovnog prostora, SSD pogon, Full HD razlučivost zaslona (1920 x 1080 piksela) te ostali dodaci svojstveni ovoj vrsti uređaja.

Više detalja ove jeseni, točnije tijekom listopada jer će se Dell XPS 12 Duo na tržištu pojaviti usporedo s Windowsima 8.

Izvor…

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37