Unosi za: Arhiva za 2012/09

-tekst preuzet sa sajta Rudarsko-topioničarskog basena Bor Flaša nema dno Prema procenama stručnjaka i zvaničnim statistikama, u Srbiji je ovakva situacija. Da ste u životu upoznali svega dvadeset osoba, mogli biste da računate da poznajete najmanje troje alkoholičara. Ako radite u preduzeću u kome je zaposleno šest stotina ljudi, svakog jutra susrećete stotinu onih koji [...]

Umoran od svih parada i pohoda,
želim samo jedno,
da mogu da dohvatim zvezdu,
onu moju, sjajniju od drugih.

Ostavite moj mesec na miru,
on vas ne dira,
nikome zlo Luna nanela nije.

Moj svet nema mesta,
za pohode sve,
kojima se dokoni,
silno ponose.

Ponosno hodam i gledam pravo,
zabunjen u mislima svojim,
po nekada eto,
i korake brojim.

I zabrojim se često,
naivno misleći da je lako,
okrenuti novi krug,
i početi nanovo brojati.

Iz еmisiji “Pitаnjа i odgovori” nа TV “Pаlmа Plus” gostujući kod Olivеrе Milеtović, Vojislаv Milošеvić govori o privаtizаciji smеdеrеvskе žеlеzаrе i njеnе pozаdinе. Vojislаv Milošеvić: U SARTID-u istopljеno 2000 srpskih tеnkovа! Link kа vidеo prilogu nа: http://www.youtube.com/ Vidеo prilog možеtе skinuti prаtеći ovo uputstvo. Zаšto jе prodаt SARTID? Vojislаv Milošеvić: “Pitаli stе zаšto jе prodаt, [...]

U Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu u sredu je održana prva sesija pokreta (u međuvremenu se nekako na Tviteru ovo ustalilo kao odrednica koja je zemenila “projekat” što asocira na NVO i fondove) #poklanjamznanje. Bilo je baš lepo i … Nastavi citanje

Dalija je cvet bez mirisa. Dahlia Noir je alegorija ovog cveta, misteriozni i imaginarni miris.

Prvi miris razvijen od strane kreativnog direktora Ricardo Tisci-ja, otelotvorenje je misterioznog, jedinstvenog sjaja ženske graciozne moći.

Ženstvena je i senzualna zahvaljujući cvetnim i puderastim notama, ali i moćna i očaravajuća sa svojom drvenastom osnovom.

Čist miris visoke mode i povratak vrhunskom luksuzu.

Suština Givenchy stila.

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

 

Givenchy Dahlia Noir je kreirana u dve varijante, kao toaletna i kao parfemska voda. Meni su potpuno različiti, i iako dele neke od mirisnih nota, svaki od njih je idealan za određenu priliku, doba dana ili jednostavno emociju. I zavisno od toga šta želite da budete, lako ćete odabrati svoju crnu daliju.

 

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

 

 

DAHLIA NOIR EAU DE PARFUM

 

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

 

Dahlia Noir Eau de Parfum spada u chypre – cvetno – puderastu kategoriju sa glavnim notama ruže, irisa i pačulija, a može se opisati kao jedinstven, elegantan i senzualan miris – puderasta faseta po prvi put kombinovana sa chypre notama mirisu daje jedinstveni pečat, originalan i vanvremenski.

 

Givenchy Dahlia Noir

 

Givenchy kaže da je idealan za ženu u potrazi za jedinstvenim, vremenskim mirisom, kojoj parfem pruža klasične note, osavremenjene kombinovanjem misterioznih, očaravajućih sastojaka.

 

Givenchy Dahlia Noir

 

Iako je Chypre kategorija mirisa nešto što meni lično ne leži (ili sam tako do sada mislila), uprkos tome što sam mnogo puta želela da se uklopim sa nekim od parfema iz te kategorije pa čak i imala svoje favorite u istoj u nekom periodu svog života (Chanel Coco Mademoiselle na primer), i iako nisam ljubitelj preozbiljnih, previše elegantnih mirisa, Dahlia Noir mi je iznenađujuće dobro legla baš iz razloga što je specifičan i stvarno jedinstven (nikada do sada nisam naišla na sličan) miks chypre, puderastih i cvetnih nota, kremast i topao, seksi i elegantan, mističan i prefinjen u isto vreme.

Poznata sam kao neko kome više odgovaraju sveže i lagane mirisne note, pa sam uvek u parfemu cenila iris koji daje taj čist i puderast ton, a cvetne note se skoro uvek uklapaju u moju ideju svežeg i laganog, tako da sam ja ipak, u svojim srednjim godinama (nikad nije kasno!), zahvaljujući Dahlia Noir parfemu pronašla miris koji je elegantan i ozbiljan i misteriozan i senzualan, a u potpunosti odgovara mojoj razigranoj i ležernoj prirodi.

Uz jednostavan (koji nikad ne može da omaši) i elegantan dizajn bočice, i naglašen intenzitet koji na mojoj koži traje  od jutra do mraka, ovo je miris koji nosim kad želim da budem zapažena, kada je prilika posebna, ili kada jednostavno želim da je takvom načinim. I začinim, heh Givenchy Dahlia Noir Mislim da će ovo biti moj “go to” parfem za sveže jesenje večeri i hladna zimska jutra.

 

Givenchy Dahlia Noir

  Givenchy Dahlia Noir

Linija se sastoji od Eau de Parfum 30ml (6360 rsd), 50ml (9120 rsd), 75ml (11040 rsd),

Perfuming Bath Gel 200ml (3960), Perfuming and moisturizing skin dew 200ml(4620)

i Perfuming and Moisturizing Body Milk 200ml (4620).

 

DAHLIA NOIR EAU DE TOILETTE

 

Dahlia Noir Eau de Toilette spada u cvetno-sveže-drvenastu kategoriju sa glavnim notama cedrata, ruže i breskve, a može se opisati kao svež, cvetni, elegantan i prozračan miris koji predstavlja varijaciju parfemske vode sa svežim, voćnim top notama, u kojima ruža kao neraskidiva spona sa visokom modom ostavlja svoj cvetni pečat.

 

Givenchy Dahlia Noir

 

Po rečima kompanije Givenchy, idealan je za ženu u potrazi za mirisom koji je istovremeno cvetni i prozračan, kojoj parfem pruža eksplozivne citrusne note omekšane breskvom uz eleganciju senzualne ruže.

 

Givenchy Dahlia Noir

 

Za razliku od parfemske varijante Dahlia Noir mirisa, za koju nisam bila sigurna da će mi se svideti pošto sam prvi put pogledala najavu i promo fotografije ali me je naknadno potpuno razuverila, za Dahlia Noir Eau de Toilette sam jednostavno i sigurno znala da će to biti moj parfem, eksplozivan i nežan, puderast i osvežavajuć, šarmantan i mladalački elegantan.

Moj po dizajnu bočice (jednostavan i elegantan, potpuno je isti kao i dizajn bočice parfemske vode samo u nežnim i romantičnim puderasto roze tonovima), po kategoriji u koju spada (cvetno, sveže = lagano, prozračno), moj po bezbrižnim i nepretencioznim a itekako elegantnim notama citrusa, breskve, mandarine, u bazi čak i vanile koja se neočekivano oseća na mojoj koži a koju i inače obožavam, jednom rečju, potpuno je ja.

Na koži je postojan prosečno, nekoliko sati, mogu ga prilagoditi svakoj prilici, i čini da se u svakoj osećam poletno i sveže, lagano a ipak elegantno. Idealan je za dnevnu varijantu, i neku opuštenu večernju, i nadam se da će mi jednako dobro mirisati tokom jeseni, kao što me je svojim osvežavajućim notama radovao tokom vrelih letnjih dana.

 

Givenchy Dahlia Noir

 Givenchy Dahlia NoirLinija se sastoji od Eau de Toilette od 30ml (5400), 50ml(7500), 75ml(9360),

Perfuming Bath Gel 200ml (3960), Perfuming and moisturizing skin dew 200ml(4620) i

Perfuming and Moisturizing Body Milk 200ml (4620).

 

 

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

Givenchy Dahlia Noir

 

Dakle, bilo da ste ljubitelj klasičnijih, luksuznih, intenzivnih i senzualnih parfema, ili u mirisu tražite vedre, sveže i lagane a opet elegantne i prefinjene note, predlažem da pomirišete obe varijante Dahlia Noir u nekoj od Sephora parfimerija (a možete i u ostalim, što da ne), i uveravam da ćete se vrlo prijatno iznenaditi – možda čak shvatite da volite neku notu koju niste ranije jer su u pitanju vrlo zanimljive i neobične kombinacije.

 

 

Givenchy Dahlia Noir

I još jedna zanimljivost, kada već pišem o Givenchy-ju, je da je ova kompanija sponzor izložbe Paris vu par Hollywood (“Paris as Seen by Hollywood”) koja se održava u Parizu sve do 15. decembra 2012, mesto dešavanja je Hôtel de Ville, Salle Saint-Jean, 5 rue Lobau, pa ako se kojim slučajem nađete u gradu svetlosti, ne propustite fotografije i inserte iz preko 800 filmova u kojima je Hollywood predstavio francusku prestonicu, snimke sa lokacija u Parizu i setova kojima su rekonstruisani delovi grada svetlosti, scenografije, kostime, postere – od 1900. ’The Girl from Paris’ (Edison Mfg) do proslogodisnjeg ’Midnight in Paris’ (Woody Allen), preko čuvenih autora kao sto su Lubitsch, Cukor, Huston, Hawks, Minnelli, Donen, Wilder, Altman i mnogi drugi.

Hubert de Givenchy, osnivač renomirane pariske kuće visoke mode, sarađivao je sa mnogim filmskim stvaraocima dizajnirajući kostime za Audrey Hepburn,  Elizabeth Taylor i Lizu Minnelli. Brojne druge glumice su bile među njegovim vernim kupcima poput Lauren Bacall ili Anne Baxter, pa je logičan izbor bio i predstavljanje njegovih kreacija na ovoj izložbi.

Givenchy Dahlia Noir

Među poznatima koje je oblačio, jedna je od njih postala povezana sa ovom prestižnom kućom visoke mode: Audrey Hapburn.

Prvi susret dizajnera i legendarne glumice označio je početak nove ere u istoriji Givenchy-ja. Nepunu godinu posle otvaranja njegove modne kuće 1952, Hubert de Givenchy je u njoj pronašao savršeno otelotvorenje njegovog ideala lepote i elegancije, i načinio je izvorom inspiracije za svoje kolekcije i oličenjem savremene vizije ženstvenosti, posvećujući joj čak i svoj prvi parfem, L’Interdit.

Spojeni dubokom sponom prijateljstva, Hubert de Givenchy i Audrey Hepburn su postali svojevrstan par ikona čitave generacije. Kroz izbor kostima, skica, fotografija i susreta, Paris vu par Hollywood prepričava njihovu posebnu povezanost, koja je Audrey Hepburn načinila pravom ambasadorkom francuskog šika.

 

Ukoliko vam se dopalo ovo što ste pročitali, makeup&more blog i novosti na njemu možete pratiti pomoću servisa RSS Feed, kao i mreža Google +, Twitter, Facebook i Bloglovin. Hvala na čitanju! *Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde. Ocenite ovaj post:Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Givenchy Dahlia Noir
Muzslya 1959

Mužlja 1959...


Marta, devetogodišnja devojčica iz Škotske, nezadovoljna kvalitetom školskih obroka je, uz očevu pomoć, počela u maju 2012. da piše blog. Blog možete da pogledate na adresi:  http://neverseconds.blogspot.com.es/ Marta je svakodnevno fotografisala školske obroke i ocenjivala njihov kvalitet. Jamie Oliver, čuveni kuvar, koji je u međuvremenu postao i borac za uvođenje zdrave ishrane u škole,  joj je [ . . . ]

Gospodin Šaht je napustio zakonodavni objekat, neshvaćen. Videvši njegov odraz u crnom automobilu sa zatamnjenim staklima, njegova torba je ciknula i odlepršala sa preciznošću šišmiša. Čak i strpljenje jednog Šahta ima svoje granice. Uz veliki prasak, poklopac je krenuo na svoj put ka mesecu u društvu nečije švalerke, koja je bila u automobilu. Baka-Zaga, beskućnica, izašla je iz šahta i krenula uz platan, a zatim je preskočila na oluk obližnje dvanaestospratnice, rešena da se dokopa saksija na krovu. U nekoj meri joj je zasmetao otvoreni prozor na sedmom spratu, ali nije posustajala, niti se obazirala na razgovor koji se kroz njega čuo.

„Žao mi je, gospođo, ali kao što znate vaša ćerka je višestruki prestupnik, i mi kao branioci kućnog reda i mira to naprosto više ne možemo tolerisati“, reče službenik, uze dete pod mišku i važno išeta kroz prozor. Ne bez olakšanja, Vesna je odložila igračke i sručila se u lejzi beg, koji ju je progutao. Zašištao je i istopio se, razjedajući pod, što je jako uznemirilo penzionisanog glumca koji je živeo ispod. Svakim danom sve osetljivije srce je, srećom, ponovo odbranio stari dobri doktor Alchajmer. Odahnuo je skoro sinhrono sa četvrtim zidom. Ali ne lezi vraže - prizor Baka-Zage na prozoru, sa tršavim buketom upravo iščupanog cveća, toliko ga je prepao i iznervirao da ju je gađao regalom, puškom sa zida iz prvog čina, ogromnom školjkom, losovom glavom i gomilom sitnije rekvizite.

Prolaznici, oguglali na performans art, nisu se previše obazirali na ove poluidentifikovane leteće objekte, mrzovoljno i rutinski se trudeći da ne budu pogođeni, dok je glumac režao i graktao sa prozora dvanaestospratnice. Baka-Zaga je ispuzala ispod regala u pravi čas da pokloni jednoj devojčici presovani buket za herbarijum. Prolaznici su, na trenutak, zaaplaudirali, a potom nastavili svojim putevima.

Naravno, veoma je komplikovano pitanje šta je to zapravo „svoj put“, ali prolaznike, u skladu sa njihovom paradigmom, baš i nije bilo briga za to. Baka Zaga je smatrala da je njen put prilično dvodimenzionalan – nedostajao mu je pravac. Razmišljala je o odlasku kod očnog lekara, ali nikako nije mogla da se natera da ih shvati ozbiljno - previše su je podsećali na aksolotle. Uostalom, trenutna situacija joj je otvarala široke mogućnosti za nadgradnju.

Kula njenih misli stoga je bila veoma visoka, izdaleka neverovatno lepa, izbliza groteskna i jedan od najozbiljnijih ekvilibrističkih eksperimenata koje je čovečanstvo videlo. Pterodaktil je konačno probio zid kule i izleteo na slobodu. Radosno i bez žurbe je prošetao horizontom, pronašao pristojnu, mada ne izuzetnu, poljanu i zario se u nju, okoštavajući u staro, čvornovato drvo sa par gnezda. Druid Albertus je ubrzo naišao zanešen u preispitivanje svojih decenijskih rituala, i stoga ubeđen da je to drvo oduvek bilo tu (mada odavno nije izgledalo tako živo). Blagosiljao ga je, motajući cigaru od egzotičnog bilja slobodnom rukom, i po ko zna koji put seo pod njega da se odmori. Izdahnuo je veliki oblak dima u kome su se iscrtali hijeroglifi faraona koji bičuju robove da brže vuku kamenje.

Albertus i nije bio impresioniran – znao je da može bolje. Jedan od kamenova iz oblaka se preturio i pao mu na stopalo, lansirajući ga u krošnju. Baka-Zaga je došetala niz granu sa korpom lekovitog bilja, kratkim i preciznim rezom spakovala glavu druida u svoju korpu, a zatim pokupila i bilje iz njegove torbice, kao i njegov zlatni srp. Skočila je sa drveta i požurila do pećine u kojoj ju je čekao kotao pun izvorske vode.

Naizgled nasumično je ubacila par šaka raznog bilja, počela da baje i u kotlu se ukazao stari glumac kako pravi još jedan brod u boci. A onda, užasan, prodoran beli šum. Pokrila je uši i iznervirano šutnula kotao par puta, i uz zvižduk slika se vratila. Ali glumca više nije bilo. Zverajući po površini bućkuriša, Baba-Zaga je zaronila u kotao, i ispala kroz rupu od lejzi bega u glumčevom plafonu.

Glumac se vratio sa šoljom osrednje i hladne kafe i opazio pomalo zbunjenu Baba-Zagu na podu. Pogledali su se i osmehnuli. Dok su prilazili jedno drugom crni automobil sa zatamnjenim staklima je, na povratku sa meseca, spljoštio dvanaestospratnicu.

* Teramo osećanja od sebe  i mislimo da smo pametni  a ne razumemo!  Pokrivamo uši,  klimamo glavama,  ubeđeni da shvatamo.  — Upiremo poglede u bližnje i daljnje i očekujemo da nas vode. I ja sam bio ranjiviji dok sam u svakom čoveku tražio oca da preuzme moje breme. — Rascepljen između želja i hrabrosti da [...]
* Teramo osećanja od sebe  i mislimo da smo pametni  a ne razumemo!  Pokrivamo uši,  klimamo glavama,  ubeđeni da shvatamo.  — Upiremo poglede u bližnje i daljnje i očekujemo da nas vode. I ja sam bio ranjiviji dok sam u svakom čoveku tražio oca da preuzme moje breme. — Rascepljen između želja i hrabrosti da [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37