Unosi za: Arhiva za 2012/09

Za otprilike mjesec dana Microsoft će službeno predstaviti novu verziju svoje mobilne platforme, Windows Phone 8. Usporedo, na tržištu će se pojaviti i nekoliko uređaja koje će pokretati upravo WP8, a na zainteresiranim korisnicima bit će da odaberu onaj koji im najviše odgovara.


S obzirom da je za razliku od Androida mobilna platforma gotovo identična na svakom od uređaja, uz male iznimke, odabir WP uređaja uvelike ovisi o afinitetima korisnika, vjernosti brandu, dimenzijama samog uređaja i sličnim parametrima.

Ekipa nizozemske stranice WP7.nl napravila je usporedni prikaz stvarnih veličina dvaju postojećih te ostalih nadolazećih Windows Phone uređaja. Posložili su i njihove dimenzije u tekstualnom obliku:

Mobitel debljina/ širina/ visina (mm) / zaslon i razlučivost/ težina

Samsung Ativ-S 8,7 / 70,5 / 137,2 / 4,8 inch 720×1280 / 135 gr
Nokia Lumia 920 10,7 / 70,8 / 130,3 / 4,5 inch 768×1280 / 185 gr
Nokia Lumia 820 9,9 / 68,5 / 123,8 / 4,3 inch 480×800 / 160 gr
Nokia Lumia 900 11,5 / 68,5 / 127,8 / 4,3 inch 480×800 / 160 gr
Nokia Lumia 800 12,1 / 61,2 / 116,5 / 3,8 inch 480×800 / 142 gr
WP8X by HTC 10,1 / 66,2 / 132,3 / 4,3 inch 720×1280 / 130 gr
WP8S by HTC 10,3 / 63,0 / 120,5 / 4,0 inch 480×800 / 113 gr

Slušam, što biste odabrali?

Izvor…


Filter Forge je najbolji dodatak (plugin) za Adobe Photoshop bez ikakve sumnje. Ne samo što ima biblioteku od 10.000 filtera u koje spadaju i teksture, obrasci, okviri, foto efekti itd već omogućava prilagođavanje filtera kao i kreiranje potpuno novih i unikatnih. Za one koji su ozbiljni dizajneri ovo je dodatak koji jednostavno morate imati. Evo linka za preuzimanje besplatne probne verzije. Tema ovog posta su besplatni filteri koje možete preuzeti, instalirati kao filtere u Photoshop i koristiti bez ikakvog ograničenja.
Potreban Vam je instruktor za Photoshop ili usluge grafičkog dizajna?
Kontaktirajte me ili pozovite 065/64-97-561 Da stvar bude jasna besplatni filteri nisu nikakva probna verzija i ne zahtevaju instaliranje Filter Forge dodatka. Ovde je link za preuzimanje besplatnih filtera kojih ukupno ima 6 paketa trenutno. Sačuvajte instalacioni paket i instalirajte kao i svaki drugi softver. Instalirane filtere možete koristiti iz Filter menija u Adobe Photoshop.

Filtere je moguće prilagođavati i menjati preko Settings kartice u Filter Forge prozoru. Skoro svaki filter ima po desetak stavki koje možete menjati i prilagođavati kao na primer veličinu, boju, ivice okvira...
Prilagođavanje i doterivanje filtera je moguće preko settings kartice Prilagođavanje i doterivanje filtera je moguće preko Settings kartice Referenca:
Photoshop Help / Plug-ins | Photoshop CS5

kurs dinara prema evru, devizni kurs, 2012

Kurs dinara prema evru u prvih devet meseci 2012. godine

Skupština Srbije je 6. avgusta 2012. godine izglasala da novi guverner Narodne banke Srbije bude potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković, nakon što je 2. avgusta guverner Dejan Šoškić podneo ostavku.

[ istorijski pregled od 2007. godine ]

Thelonious Monk Live in Oslo

Track Listing:

01. “Lulu’s Back In Town”
02. “Blue Monk”
03. “‘Round Midnight”

Thelonious Monk Live in Copenhagen

Tracks Listing:

01. “Lulu’s Back In Town”
02. “Don’t Blame Me”
03. “Epistrophy”

Tvrtka Cubify uobičajeno nam nudi da izradu i 3D print bilo kakvog dodatka gadgetima koje svakodnevno koristimo, a sada svoju ponudu proširuju kipićem Androida, kojeg možete u potpunosti uljepšati po želji.


Cubify vam omogućuje bojanje, uljepšavanje dodacima, oznakama, tetovažama, simbolima, oblaćenje te prilagođavanje Android kipića bilo kojoj vašoj želji ili ideji.

Nakon što ste završili svoju kreaciju pospremite i od Cubifyja naručite njegov 3D ‘ispis’. Po cijeni od 29,99 do maksimalnih 39,99 dolara, tvrtka će vam unikatnog Androida isporučiti na vrata.

Čak i ako ga ne želite naručiti s izradom Androideka se možete samo i poigrati. Isprobajte.

Izvor…

Kao da gadgeti poput mobitela Samsung Galaxy S III nisu skupi sami po sebi ekipa tvrtke Amosu Couture odlučila je predstaviti ekskluzivnu, bezobrazno skupu verziju ovog uređaja. Upoznajte Amosu Couture Samsung Galaxy S3 Swarovski Edition.


Ispod ‘haube’ radi se o sasvim običnom mobitelu Samsung Galaxy S III, no uz ponešto ekskluzivnih dodataka. Ono što ga izdvaja u moru ostalih uređaja je činjenica da je njegov rub optočen s oko 500 Swarovski kristala, a sama tipka Home sadrži njih 16.

Amosu Couture Samsung Galaxy S3 Swarovski Edition_1 Amosu Couture Samsung Galaxy S3 Swarovski Edition_ Amosu Couture Samsung Galaxy S3 Swarovski Edition

To vam je uglavnom to.

Amosu Couture Samsung Galaxy S3 Swarovski Edition može biti vaš za 2.099 britanskih fumti, a ako ste postojeći vlasnik mobitela Samsung Galaxy S III na adresu Amosu Couture možete poslati svoj uređaj i oni će ga Swarovskikristalizirati za 1.399 funti.

Na službenoj stranici Amosu Couture ima u ponudi još ponešto zlatnih, kristalnih, dijamantnih i svakojakih drugih luksuznih gadgetića, pa tko voli…

Uskoro nam u zemljicu Srbijicu dolazi M M F.

Naravno da svi znate priču o vampirima.

Siguran sam da znate i da je “vampir” postojao. Bio je to Vlad Tepeš, rumunski grof koji se silovito borio protiv Turaka. Priče govore da je u borbi bio nemilosrdan, krvožedan prema neprijatelju , pa su Turci govorili “da pije krv” i ostavljali ga na miru, zaobilazili ga.

Vremena su se izmenila, nema više takvih krvožednih, valjda ni onakvih Turaka, ali ima krvopija, ako to pomalo metaforički shvatimo.

Moćni i premoćni M M F vam se prvo uz osmeh ponudi, “navučete” se na njega, a potom nema nazad, nemoćni ste da ga se oslobodite, zabije vam svoju čeljust u novčanik i sisa i sisa, dok sve ne isisa iz njega.

Sa onim, sa Tepešom, pa i Turcima onog doba sve ti je bilo jasno, ali sa ovim baš ništa.

 

aleandro minore

 

Ne znam koliko imate stomak za bizarne stvari. Pokušajte sa ovim. Možda bude toga jošte Nastavite sa čitanjem >>
Videli smo da Slaviša misli da se može ponešto korisno naučiti od Krugmana; uz njegove eseje o slobodnoj trgovini, to bi ponajpre bilo o velikoj pošasti savremenog sveta - deflaciji. Ali, dvojica ekonomista imaju mimo toga i još jednu zajedničku crtu koja nije spomenuta u Slavišinom komentaru - a to je vrlo često kritikovanje Austrijanaca i Austrijske škole. Doduše, razlika je u tome što Krugman izgleda nije ovladao ovom suptilnom tehnikom razdvajanja mizesovskog žita od rotbardijanskog kukolja, već on sve one optužbe koje Slaviša, kao i neki politički korektni "Austrijanci", upućuju isključivo prokletom Rothbardu otpadniku, vezuje za Mizesa, Hajeka i Šumpetera! Rothbarda nikad i ne spominje, valjda ga smatrajući nedovoljno vrednim pomena. U svakom slučaju, sve uobičajene inkvektive: zagovaranje deflacije, srednjovekovni anti-bankarski ekstremizam, likvidacionizam, želja za povratkom zlatnom standardu i ostale reakcionarne užase na koje Slaviša ovde neumorno upozorava kao na opasni rotbardijanski virus u zdravom fridmanovskom tkivu Austirjske škole, Krugman smatra mizesovskim i hajekovskim (i šumpeterovskim) virusom, i vrlo često i oštro kaštiguje na svom blogu!Recimo ovde, ovde, ovde ili ovde.

Štaviše, njegova najveća trenutna opsesija je navodni fakat da su desničari i konzervativci, uključujući čak i mainstream ekonomiste, potpuno napustili Friedmana i okrenuli se Mizesu. To je najveća katastrofa koja se mogla desiti. A najbolji znak da je Mizes zavladao je protivljenje konzervativaca Bernankeovim vragolijama, od QE 1 do  QE n. On, kao i Brad Delong, drugi ogorčeni opsesivac austrijskom invazijom, vrlo često i u pozitivnom kontekstu citira i poziva se na Friedmana kao na opravdanje za Bernankeovu politiku, i kaštiguje mainstream desničarske ekonomiste za nedoslednost, jer ih politički imperativ tera da budu protiv Bernankea, a ekonomska logika koju crpu od Friedmana da ga (Bernankea) podržavaju. Mislim da to ima efekta jer ih zapravo postavlja u nezgodnu poziciju i razgolićuje njihovo poziranje slobodno-tržišnom filozofijom, pokazujući da su razlike između desnih i levih kejnzijanaca, u "makroekonomskim" stvarima, grubo rečeno razlike između štampanja para i zaduživanja da se plati kopanje i zatrpavanje rupa. On onda napada frontalno republikance i režimske akademske ekonomiste bliske njima da su se prodali Mizesu i njegovim ludačkim učenjima, jer odstupaju od Friedmana koji bi bio za labaviju monetarnu politiku (čak je i nesrećnog Mankiwa nedavno napao da je postao mizesovac), na šta ovi verovatno dobijaju laku drhtavicu. Jedini odgovor koji oni imaju je jedno neuverljivo i bledo "Friedman nije tako mislio" opravdanje, koje čak ni Tyler Cowen ne može da proguta.

Ali, koliko god Krugman bio agresivan na blogovima prema Austerijancima, nije toliko voljan da polemiše javno. Recimo, jedan od ovih rotbardovskih "kultista", što reko Slaviša, Robert Murphy, izazvao ga je na javnu debatu, i čak prikupio obećanja u vrednosti od skoro 100 000 dolara do danas, koji bi išli u dobrotvorne svrhe ako se debata održi. Krugman ignoriše ponudu i pravi se lud. U međuvremenu je pristao na duel sa Ron Paulom koji mu se možda učinio kao manje tvrd orah od Murphyja, ali ni to nije išlo baš sjajno.
Možete li mi objasniti na koji je način Kelvin uspio odrediti apsolutnu nulu? šalje: Maja Mekar Odgovor: Koncept apsolutne nule polako je ulazio u nauku ali se neprekidno menjao do današnje slike koju je uveo V. Tompson (lord Kelvin). Ako se zanemare drevni filozofi, prva razmišljanja o najnižoj temperaturi pripisuju se Robertu Bojlu koji je …

Continue reading »

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37