Unosi za: Arhiva za 2012/10

Hajde da završim ovu furioznu septembarsku etapu jednom prostom slikom. Naravno: autoportret sa uličnom svetiljkom... Hodao sam tako ulicama Sombora i tražio zanimljive motive. U jednom času sam primetio da hodam iza svoje senke. Poželeo sam da zabeležim to i tako sam došao do autoportreta, ako je dozvoljeno da se ovakva kompozicija nazove tako... Jedna na dan, 30, septembar 2012: Autoportret sa uličnom svetiljkom (pogledaj veću fotografiju) Nastavite sa čitanjem >>

Posle ASIMO robota, čije je nastupe prošle nedelje posetilo više od 10.000 ljudi za samo dva dana, u Beograd povodom manifestacije „Dani budućnosti: Robotika” dolazi ECCEROBOT, koji će gostovati na Velikoj izložbi robota 1. i 2. oktobra. Ovaj robot, poznat i kao organska mašina je u pravom smislu evropski robot. Razvijen je sredstvima Evropske komisije, na njemu su radili evropski naučnici, a među njima i robotičari iz Beograda.

ECCEROBOT (Embodied Cognition in a Compliantly Engineered Robot) napravljen je tako da se kreće i reaguje na spoljni svet na isti način kao i čovek. Njegov izgled je kopija čoveka. ECCEROBOT deluje pomalo zastrašujuće, sa telom koje kao da je ogoljeno, bez kože, a na njegovoj površini se jasno vide mišići, tetive i kosti, odnosno njihova verna imitacija izrađena od veštačkih materijala.(...)

Pročitajte nastavak Evropski robot u Beogradu (425 words)

© za Svet nauke, 2012. | Permalink | 0 komentara

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37