Unosi za: Arhiva za 2012/11


Humble Bundle ovoga puta donosi poznate naslove izdavačke kuće THQ. Paket obuhvata igre Darksiders, Metro 2033, Red Faction: Armageddon i Company of Heroes sa ekspanzijama Opposing Fronts i Tails of Valor. Najmanja cijena paketa je 1$, a vi sami možete izabrati koliko novca želite da odvojite za njega. [Pročitaj ceo članak...]

Ljubljana's burning...
Kada su se u rahmetli SFRJ pojavili prvi punkeri, logično je bilo da se to desi prvo u Ljubljani i Rijeci.  Ko ne zna zašto - ne vredi objašnjavati. Tada smo slušali The Clash "London's burning" i "London calling", potom Pankrte "Lublana je bulana" i Paraf "Narodna pjesma". Danas, 35 godina kasnije, sve mi se nešto čini da Slovenci i dalje znaju znanje.

Dok je u Srbiji policija izvodila razne vrste uličnih javnih radova, Slovenci su pravili državu. Danas, Slovenija jeste država a Srbija čudo. Sada tamo policioti tepaju pučanstvo koje se buni protiv lopova u vlasti i politici, dok ovdašnji maltretiraju (srećom, još uvek ne organizovano kao nekad - kordonski) putnike po GSB-u, zavrću ruke majkama pred decom, deci pokazuju "plastično" kako se prenose zauške, kerovi po igralištima pucaju na pse lutalice (opet) pred decom, vozikaju se besnim kolima i sudaraju službenim od slave do slave...  a lopovi? Srbija nije lopovska država, to je osnovna greška onih koji potežu ovu karakteristiku. U Srbiji ima lopova koliko ti ište duša, koja je ionako većini građana u nosu, od uličnih džeparoša preko sposobnih bizMismena pa sve do finansijskih magova u ministarstvima. Srbija nije ni prava država, tako da ni prava policija nema šta da štiti. Ako bude imala koga da štiti, onda bogumi dolazimo na teren privatizacije i te komunalne delatnosti, što bi zaista bilo u stilu sveopšte rasprodaje koju praktikuje svaka domaća vlast, od Kosova Polja '89. do danas. U Srbiji se trenutno policija najviše bavi psihoanalizom svojih pozornika, ophrvanih SAO-sindromima, unesrećenih ekonomskom krizom zbog koje su im mesečni troškovi limitirani pa moraju da patroliraju pešice kada je "visok datum", Premijer Unutrašnjih Delatnosti lovi japanske bicikle po Beogradu dok mu službe prisluškuju koalicione partnere (što se ne sme doznati) i obične građane (što se ne sme obustaviti). Nego, šta me bre zabole za policiote?! Panduri su panduri. Slovenci su Slovenci. A Srbi?
Ima li ko u Srbiji, neuniformisan - garderobno i mentalno - da se pošteno zapitao i zainteresovao za dešavanja širom Slovenije, ne samo u Ljubljani? Koji je razlog protesta, masovnijih nego što se to očekivalo i u samoj Deželi? U zemlji koja je članica EU, sa nacionalnim dohotkom većim od nekih koji su se svojevremeno pitali o prijemu iste u Uniju. Kada bi bilo takvih u Srbalja, verovatno bi seli i porazmislili zašto toga nema u našem vilajetu. Zašto u Srbiji 2012, u kojoj je situacija već godinama debelo slična onoj iz Engleske 1977, nema organizovane pobune, revolta, glasa razuma; i dokle bre više nasedati na foliranja "buntovnika" koji su se odavno prodali, preprodali i rasprodali?  Potom bi seli, debelo porazmislili i našli nekog preživelog rokera koji još uvek ne smrdi na Koštunicu, Dinkića ili Pink, predložili mu da napiše pesmu "Ljubljana Calling". Ne mogu da verujem kako ovde nema nikoga ko bi je slušao.


Protesti građana u Sloveniji su organizovani ne zbog drugog kruga predsedničkih izbora, već radi odbrane društva i države od lopova i politikanstva. Čisto kao pokazna vežba ostalim podivljalim plemenima u regionu.  Opet. Baš da vidim ko će ovog puta da se pravi gluv, i pored magarećih ušiju koje su još više narasle.

Balkana lake, jezero Balkana, decembar, december, 2012, wallpaper calendar, Republic of Srpska

1024×768  •  1152×864  •  1280×800  •  1280×1024
1366×768  •  1440×900  •  1680×1050  •  1024×1024 (iPad)

Balkana lake, jezero Balkana, december, 2012, wallpaper calendar, Republika Srpska, swan lake, labudovo jezero, zima, winter

Balkana lake, jezero Balkana, december, 2012, wallpaper calendar, Republika Srpska, swan lake, labudovo jezero, zima, winter

Balkana lake, jezero Balkana, december, 2012, wallpaper calendar, Republika Srpska, swan lake, labudovo jezero, zima, winter

Balkana lake, jezero Balkana, december, 2012, wallpaper calendar, Republika Srpska, swan lake, labudovo jezero, zima, winter

Nezavisni razvojni tim XYLA Entertainment javlja da je objavljena demo verzija naslova Rush Bros. Posrijedi je 2D platformska igra u kojoj se okruženje i prepreke mjenjaju u zavisnosti od muzike koja svira u pozadini. Moguće je čak dodati i sopstvenu muziku u igru. [Pročitaj ceo članak...]
Razvojni tim Psyonix javlja da je njihov naslov ARC Squadron postavljen na Steam Greenlight. Greenlight omogućava razvojnim timova da se njihove igre pojave u digitalnoj prodavnici Steam ukoliko sakupe dovoljno glasova od igrača. ARC Squadron je svemirska pucačina sa jednostavnim kontrolama i brzom akcijom, a pokreće je Unreal Engine. [Pročitaj ceo članak...]
Facebook je danas objavio da pokreće novi feature Photo Sync kojim ćete moći jednostavnije dijeliti fotografije sa svojih iOS ili Android pametnih telefona. Ako se odlučite uključiti ovu uslugu na privatni album na Facebooku možete prebaciti do 2 GB fotografija. Kako piše The Next Web Facebook danas ne izdaje novu aplikaciju za iOS ili Android već samo uključuje taj feature koji je prije bio prisutan u Facebook aplikacijama, međutim od... Čitaj dalje »


Ova opaka kapica od sutra može biti vaša za tričavih £27.00 >>>

Dezen je frajerski, naravno — itison hotela Overlook iz znate-već-kog-filma.

Nemam obraza, ali imam dva lica.

Mi nasjeli, oni zasjeli.

"Nisam lopov", brani se političar, "sve sam ovo zaradio sa dva prsta".

U šumi propisa najviše panjeva.

 

Microsoft Hrvatska organizira sada već tradicionalno jesensko tehnološko događanje na kojemu okuplja IT profesionalce i developere kako bi im predstavio najnovije Microsoft tehnologije.


Na događanju Microsoft će predstaviti proizvode Windows 8, Windows Phone 8, Windows Azure, Visual Studio kao glavne nositelje tema za razvoj na uređajima i u Cloudu. Sve navedeno bit će prikazano kroz 2 skupa predavanja na događanju kroz prezentacije, ali i kroz demonstracije već postojećih rješenja.

Ove godine poseban skup predavanja namijenjen je IT profesionalcima na kojima će viti predstavljene teme poput Windows Server 2012, System Center 2012 SP1 i Windows Azure IaaS.

Advanced Technology Day Reloaded sadrži tri različita skupa predavanja – DEV (Devices), DEV (Cloud & VS) te IT Pro.

Advanced Technology Day Reloaded će se održati 5.12.2012. s početkom u 9 sati u prostorima Cinestar Arena IMAX-a, Arena Centar, Lanište 32 u Zagrebu.

Cijena kotizacije iznosi 550 kn + PDV, uz popuste članovima MS Communityjai studentima, a na konferenciju se možete prijaviti na ovome linku dok potpuni raspored predavanja možete pročitati na ovome.

Ako kojim slučajem niste znali mobitel Sony Xperia go otporan je na ogrebotine, vodu i prašinu, a što je i jedan od razloga zbog kojih je upravo ovaj uređan na svoju offroad avanturu odlučila ponijeti i Renata Sopek.


Renata Sopek koristila je Sony Xperia go na snimanju svog novog fitness DVD-a Funkcionalni trening. Pogledajte.

Sony Xperia go dostupan je na hrvatskom tržištu po cijeni od 2.331,94 kn u slobodnoj prodaji, a ovaj izdržljiv i vodootporan smartphone možete dobaviti u crnoj i žutoj boji.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37