Unosi za: Arhiva za 2012/11

Netko tko je prilično naivno ušao u svijet Facebooka i prigrlio ga kao svog ‘prijatelja’ koji stvara prijatelje ovaj dokumentarac je ili najgori neprijatelj jer govori loše o Facebooku ili pak mu je s druge strane jednostavno otvorio oči i digao stupanj panike na maksimum. Drugima je samo potvrdio stajalište glede ove društvene mreže. Manje više sve što možemo vidjeti u dokumentarcu je bazirano na stvarnim primjerima koji se se... Čitaj dalje »


Voliš, Da me mrziš!? Mrziš, Da te volim!? Demon si u meni, Neopisivo nemilosrdan, Prema svome udomitelju!? Nikola Šimić
Pre mnogo godina se jedan prijatelj, građevinski inženjer, spremao da brani doktorsku tezu. Pošto je često navraćao u ordinaciju, koleginica i ja smo ga jednom zavitlavale kako će sada da avanzuje,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]
Piše: Hana Kazazović Ja sam rođena u Jugoslaviji. I to ne samo da sam rođena u Jugoslaviji nego je moje prve 4 godine života Tito bio živ. I bila sam Titov Pionir, kasnije omladinac, išla sam na takmičenja Titovim stazama revolucije i… hajde iskreno da kažem – voljela sam je. Voljela sam Jugoslaviju onako kako su [...]
Postcard 1973

Razglednica iz 1973.godine...


Taman pomisliš da si dobro video, kad... Ljudsko oko je nesavršeno, o mozgu da i ne govorimo. Mozak voli da mu bude ugođeno, a onda pogled zasmeta da se nešto zaista vidi kako treba. Ali, to je već neka druga priča Nastavite sa čitanjem >>

Microsoft je tijekom jučerašnjeg dana objavio svoj video isječak, novog serijala kojime javnosti želi dati uvid u stvari koje kompanija radi na polju istraživanja.


Craig Mundie je Microsoftov direktor odjela istraživanja i razvoja, a koji će nam u nizu video isječaka približiti neke od stvari koje radi ovaj odjel kompanije. U prvom video isječku Mundie će nas upoznati s problemima pohrane ogromne količine podataka te tehnologijama koje omogućuju strojevima da ‘uče’.

Pogledajte.

Izvor…

Tijekom lipnja ove godine Microsoft je javnosti predstavio vlastitu verziju tablet računala, Microsoft Surface. Uređaj je predstavljen u dvije verzije, slabijoj RT te nešto snažnijoj Pro. Ono što nam je do danas bila nepoznanica vezana uz Pro verziju, koju usput rečeno pokreće Windows 8 u punokrvnoj Pro verziji je cijena, a koja je sada objavljena.


Microsoft Surface pro dostupan je u dvije verzije, onoj s podatkovnim prostorom 64GB te onom koja nudi 128GB, a za koje je potrebno izdvojiti 899, odnosno 999 dolara.

Preračunamo li nižu cijenu u domaću valutu dobivamo iznos od oko 5.200 kunica, no jednako tako svi znamo da američki iznosi misterioznim, zapravo vrlo proračunatim, načinima postaju znatno veći nego na američkom tlu tako da ćemo tek vidjeti koliko će ovaj gadgetić stajati u Hrvatskoj i okolnim zemljama.

Ako ste kojim slučajem propustili Microsoft Surface Pro pogoni punokrvni Windows 8 Pro, deblji (13.5mm) je, teži (903 grama) i moćniji od slabijeg modela zahvaljujući Ivy Bridge Core i5 procesorima. Od povezivosti dodana je USB 3.0 veza, kao i 64GB ili 128GB memorije. Ekran je 1080p razlučivosti, a dolazi i uz posebnu olovku/stylus. Zahvaljujući dvostrukom digitalizatoru u potpunosti je uklonjena smetnja dlanom dok se olovčicom šara po ekranu.

Svakako vrijedi spomenuti to da je na ekranima oba tableta Gorilla staklo u svojoj posljednjoj generaciji (tako da prikaz podsjeća na papir časopisa, zahvaljujući smanjenoj udaljenosti između površine i samog ekrana), kao i posebno optimizirane WiFi antene te dvostruke kamerice nepoznatih karakteristika.

Izvor…

Mislio sam dugo šta da napišem uz ovu fotografiju.

Mislim još uvek i nikako ništa pametno da smislim, pa se nešto mislim da je najbolje da otćutim, baš kao i mnogi drugi, možda i svi i da je tek postavim na sajt, a vi poštovani čitaoci znaćete da pročitate uz nju sve ono što i nije napisano.

Dobro mu zdravlje kao i vama i uspešnu narednu godinu, kao i vama evo da prvi čestitam.

 

aleandro minore

Iznad istoka i zapada – rasudjivanje drugo „Balkanski Hristos“

Isus Hrist nosi krst freska Visoki Dečani Kosovo Balkanski HristosNa gubilištu oni su se osećali viši od svojih dželata: pred istočnim dželatima iznad Istoka a pred zapadnim dželatima iznad Zapada. Niko od njih nije pružao svoje misli prema zemljopisu, da bi rekao: mi smo između Istoka i Zapada. Nego su svi uzdizali svoje misli i svoja srca uspravno k nebesima, ka večnoj Istini, za koju su stradali. I celim duhom svojim i svom dušom svojom stajali su iznad - iznad Istoka i Zapada.

Bašta Balkana - Natural. Life. Style. Blog. Web internet magazin i portal za zdravlje, život, ljubav, hranu, duhovnost, turizam

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37