Unosi za: Arhiva za 2012/12

Azijska Internet platforma za igre pod nazivom Viwawa javlja da će metode plaćanja unutar njihovoh najavljenog naslova Eden Story biti omogućene u saradnji sa jednom od vodećih azijskih kompanija koja pruža usluge elektronskog plaćanja, pod nazivom MOL Entertainment. Posrijedi je besplatna za igranje strategijska igra za Facebook, koja pruža mogućnost stvaranja civilizacije i praćenja njenog tehnološkog napretka od kamenog doba do odlaska u svemir.[Pročitaj ceo članak...]

Seriju intervjua vođenih s namerom da predstavim celokupnu sliku internet marketing sveta nastaviću sa Aleksandrom, direktorom firme Media SMS.       Za početak intervjua molim te da se predstaviš. Aleksandar Topalov , 35 godina, preduzetnik iz Novog Sada.   Molim te predstavi svoju firmu i usluge koje nudi. Firma Media SMS čiji sam direktor, …

Continue reading »

The post Intervju – šansu za našu zemlju vidim kroz uspeh u internet poslovanju appeared first on Igor Tomić - Internet Marketing Blog.

Neki su ih već zaboravili ali tu je Marija Medvedj Kuriš da vas podesti. Pravi ih svake nedelje i kao što vidite izgledaju BOŽANSTVENO!!!!

Potrebno je: 4 zumanceta, 6 dl mleka, 1 kvasac,  2 kasike secera,  1 kasika soli,  3 kasike sirceta,  1kg brasna ,  1/2 kg sala .

Kvasac da izadju u malo mleka dodati sve i mesiti dok se plafon ne oznoji. Kad testo naraste , rastanjiti i tri puta premazivati sa salom i preklapati.Rastanjiti testo i seci u kocke u svaku kocku staviti malo pekmeza os sljiva , zaviti i staviti da se pece. Ispecene salcice vrljati u secer u prahu . PRIJATNOOOO Hvala Marija!!!!! Izgledaju i ivše nego ukusno!!!Valve je objavio novu listu naslova koji će zahvaljujući servisu Greenlight biti distribuirani putem digitalne prodavnice Steam. Pored 13 igara, na listi se ovoga puta našlo i 6 aplikativnih programa različite namjene, a uključeni su naslovi koji su imali najveći broj glasova ili veliki skok u broju pozitivnih glasova od kada su postavljene na Greenlight. Od kada je Greenlight pokrenut u avgustu ove godine, svega 50 naslova našlo je svoj put do prodavnice Steam. Pogledajte novu listu primljenih naslova u nastavku.[Pročitaj ceo članak...]

Iznajmljivanje apartmana i kako da pronadjete apartman za iznajmljivanje na internetu

iznajmljivanje apartmana 45Iznajmljivanje apartmana preko interneta Kako da pronadjete apartman za iznajmljivanje u Beogradu ili nekom drugom gradu na internetu . Pronalaženje i iznajmljivanje apartmana može biti veliki izazov, ali to više nije tako teško kao što je nekad bilo, zahvaljujući internetu. Nekada je bilo potrebno da nedeljama kupujete oglase ili da čitate ponude na oglasnim tablama, trebalo je da pozovete mnogo telefona u nadi da odabrani apartman nije već izdat. Pokušaji da pronadjete apartman za iznajmljivanje mogli su da traju danima i ponekad čak i nedeljama. Pronalaženje apartmana za iznajmljivanje je definitivno postalo lakše sa mogućnošću da sada apartmane možete da tražite na internetu. Preko interneta možete veoma lako da tražite apartmane svih vrsta i na svim lokacijama, bez obzira da li tražite apartman u blizini vašeg mesta, ili u nekoj drugoj zemlji. Ne morate više da trošite dane ili nedelje u traženju apartmana u novinama. Za većinu apartmana koji se nalaze na internetu, možete da vidite sve detalje na slikama koje su postavljene i da procenite vrednost koju dobijete za iznajmljivanje apartmana. Na koji način je potraga za apartmanom olakšana na internetu? Potraga za apartmanom na internetu ista je kao da to radite u stvarnom životu, samo što ne morate da trošite puno vremena i novca da idete na lice mesta da pogledate apartman. Čak i na internetu, ako nemate ideju gde da pogledate, nećete naći ono što tražite. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da lakše pronadjete apartman na internetu - saveti za iznajmljivanje apartamana:   1. Mali sajtovi koji nude usku ponudu za odredjenu lokaciju Ti sajtovi nemaju sve, naravno, ali imaju dovoljno apartmana koji vam mogu biti interesantni. Prednost je što imate uvid samo u lokacije koje vas tačno zanimaju. Ako tražite apartman u nekom odredjenom području prvo što treba da pogledate su ovi sajtovi. Svi
Dalje

Bašta Balkana - Natural. Life. Style. Blog. Web internet magazin i portal za zdravlje, život, ljubav, hranu, duhovnost, turizam

Jedan od moćnih internet alata za održavanje i proširenje poslovne mreže kontakata je LinkedIn. Ako imate profil na LinkedInu možda nista znali da ovaj profil možete da pretvorite u pravi profesionalni CV u PDF formatu i skinete ga na svoj računar. Ovo uputstvo važi za englesku verziju CV-ja.

Već smo pisali da je CV u PDF formatu poželjan jer uvek izgleda isto na svakom računaru, nezavisno od programa i operativnog sistema na kome se otvara. Na taj način uklanjate mogućnost da vaša radna biografija ne uđe u razmatranje samo zbog izgleda.

1. Pre svega je potrebno da detaljno popunite svoj profil i unesete sve bitne podatke iz vaše profesionalne biografije. Podatke popunjavajte s pažnjom do najmanjih detalja, u skladu sa svim savetima koje smo vam dali na sajtu. Napominjemo da prilagodite biografiju radnom mestu za koje konkurišete.

2. Potom kliknite  na Resume Builder. Potrebno je da se ulogujete sa svojim LinkedIn nalogom i potvrdite rad aplikacije.

3. Sada kliknite na New resume, i će LinkedIn povući sve podatke koje ste prethodno uneli u vaš profil i prikazati ih.

4. Odaberite obrazac. U meniju sa leve strane se nalazi oko desetak različitih obrazaca koje možete da isprobate.

5. Opcija Outline omogućava da preuređujete i podešavate vidljivost delova profila. Klikom na x birate šta treba da se vidi u CV-ju, a šta ne, znak krstića omogućava da menjate raspored sekcija.

6. CV možete da delite na društvenim mrežama putem opcije Share ili podešavati vidljivost pomoću opcije Privacy.

7. Možete direktno da dorađujete postojeći profile, i opcijom Refresh uneste sveže promenjene podatke.

8. Na kraju, snimate CV na svoj računar pomoću opcije PDF/Print.

9. Možete napraviti nekoliko verzija biografije, i čuvati ih na LinkedInu.

Već smo u jednom od prethodnih članaka pisali o ostvarivanju prava na socijalnu pomoć, kojoj na žalost mora da pribegava sve više ljudi u našoj zemlji. Ako i vi spadate u grupu osoba koje žele da podnesu zahtev Centru za socijalni rad, sigurno bi vas zanimalo da vidite kako izgleda formular koji se popunjava. Spremili smo za vas primere formulara koji se podnose prilikom ostvarivanja prava na socijalnu pomoć preuzetih sa paragraf.rs. Možete ih skinuti direktno na računar ili pregledati na sledećim vezama:  Zahtev za socijalnu pomoć i Misljenje centra za socijalni rad.

Napominjemo da ovi dokumenti služe kao primer i smernica, ali da za sve ostale detalje morate da se raspitate u centru za socijalni rad.

Ponavljamo na kraju da pravo na socijalnu pomoć imaju domaćinstva sa  manje od  7252 dinara prihoda mesečno po članu domaćinstva. Radno-sposobni treba da budu prijavljeni  na birou i  ne odbijaju ponude za posao. Takođe je potrebno da nemate pokretnu imovinu (osim one za osnovne uslove življenja) vredniju od šestostrukog iznosa socijalne pomoći. Što se tiče posedovanja stambenog prostora, ono po pojedincu treba da iznosi manje od 10 metara kvadratnih.  Za dokazivanje prava na socijalnu pomoć potrebno je u proseku oko 12 dokumenata, koji, nažalost, takođe koštaju. Isto tako je, u nekim situacijama, potrebno pozvati svedoke koji bi posvedočili o brojnosti vašeg domaćinstva.

Pa kad ne mogu da odolim! Nastavite sa čitanjem >>

Protekle nedelje objavio sam dva prikaza knjiga — i tek sada vidim da ono na šta sam stavio akcenat u tim prikazima ima jednu zajedničku crtu: onu koja stoji u naslovu, umetnost i ideologija.

Prvi je prikaz prevoda knjige savremenog nemačkog filozofa Ridigera Zafranskog „Romantizam“ (u časopisu „Poetika“), a drugi prikaz studije „Fikcija i moć“ [...]

The post Umetnost i ideologija appeared first on Saša Radojčić.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37