Uklonjeni neaktivni Blogovi

Sa Blogotka je uklonjeno preko 50 neaktivnih Blogova, tj. onih kod kojih je vreme poslednjeg posta starije od 3 meseca. Nakon poslednjeg čišćenja na Blogotku se agregira 270 Blogova.Komentari

 1. I kad bi otkacio jos nekoliko kopi/paste blogova??? :P :D

 2. Da, znam da bi to sada bilo korisno ali onog dana kad sam radio cleanup samo sam bacio listu. Generalno radi se vecinom o sajtovim na kojima je poslednji post bio tamo negde 2008 godine, a u nekoliko slucajeva cak su i sami domeni istekli ili su ukradeni od raznoraznih cybersquaterra. Na nekoliko blogova primecen je nevalidan feed ali ti blogovi nisu uklanjani (a tu su i neki vrlo “jaki” blogeri poput Ivana Minica ili MIloja Sekulica, svim takvim blogerima licno sam poslao obavestenje o problemu) :)

  Mogu da uporedim trenutnu listu sa backupom ako ti je zaista bitno i pastujem ovde.

  Poz

 3. Mislim da ne treba brisati blogove samo po kriterijumu da nemaju novih članaka. Ako je neko i prestao da piše to ne znači da ono što je pisao nema vrednost.

  Kriterijum treba proširiti i recimo na broj blogova, pa tako brisati blogove koji nisu ažurirani, ali i koji i inače nemaju mnogo članaka te se najverovatnije radi o neuspelom pokušaju pokretanja bloga.

 4. Pa pazi, nije na meni da ja procenjujem da li neki blog ima vredne zapise ili ne. Za mene su neki programerski blogovi veoma vredni, a nekome je veoma vredna neka poezija koja meni nije nimalo interesantna :)

  Sve u svemu, primenio sam pravilo o 3 meseca neaktivnosti tako da su svi blogovi bez postova u poslednjih 100 dana uklonjeni. Trenutno je situacija takva da je bolje otarasiti se tih statih zapisa bez obzira na njihovu vrednost. Nadam se da ce se i to promeniti kada budemo presli na neki dedicated db (to iskreno nije u planu u skorije vreme).

 5. Tako ljuidma ukidas bitnu referencu. Ako jeproblem prostor, ukloni tekst ;lanka aliostavi bar link na izvor.

Ostavite komentar