Svi postovi sa bloga: Cooks and Bakes


Nepečene torte na bazi keksa sam kao mala obožavala, a sad... Onako. Mogu da jedem, ali nije mi to baš nešto što bih zvala tortom. Od tih nepečenih smesa uvek pre vidim neke bombice ili sitne kolače.
Pročitajte više »

Pita sa mesom, ovde gde sam ja odrasla, sinonim je za pitu od vučenog testa, što je opet u današnjici sinonim za kupovne kore, u koje je umotan fil od mlevenog mesa. Dakle, pite su kod nas rolane pite od kora. Najpoznatije od slanih su pita sa mesom i pita sa sirom, a od slatkih sa jabukama, višnjama i bundevom. Zato ne znam kako ovu pitu da nazovem, a da se odmah po imenu zna o čemu se radi.
Pročitajte više »

Od kako imam jednog pravog i jednog pred-školarca, imam i novu dnevnu nedoumicu - šta im spremiti za užinu. Šta vaši đačići nose za užinu?
Pročitajte više »

Čim je ovaj recept izglasan za temu kuVarijacija, znala sam da ću učestvovati. Zvučao je toliko dobro, i toliko jednostavno, da nisam mogla da nađem razlog da ga ne probam.
Pročitajte više »

Kremovi tipa Nutella kod nas se koriste skoro isključivo za filovanje palačinki ili mazanje na hleb. Mislim da nikad nisam pravila neki kolač gde se koristi Nutella. Onda je Irena zadala temu za igru ajme, koliko nas je!, i ja našla ovaj recept, pa rešila da probam. Po sastavu bomba, po izgledu bombica :)
Pročitajte više »

Koje jelo od tikvica je vaš favorit?
Pročitajte više »

Pileća džigerica, i džigerica uopšte, jedna je od stvari koje ne volim. Ovu paštetu volim, i to jako, pa sam došla do zaključka da nije ukus džigerice meni problem, nego ona njena suvoća i mrvičasta tekstura.
Pročitajte više »

Volim kad me osećaj ne prevari. Sve što je Maxivida napisala o ovom kolaču - tačno je.
Pročitajte više »
tekst i fotografije: dr bouz


Dobar dan drugari. Ja se zovem Saša, radni naziv dr bouz. Tu i tamo internet ovisnici me znaju iz virtuelnog (a bogami i stvarnog) života sa foruma koji dotiču fotografiju, kuvanje, pecanje, aquarijume (je l’ treba nekom? poklanjam dva komada :). Inače sam noćni muzičar u recesiji, i fotograf, i alkociklista amater, i imam druga Pericu alkociklistu, i još svašta nešto, što sve nije ni bitno, ali eto okvirno da se predstavim kroz kojekakve svoje aktivnosti.

Kaže meni Maja jednom prilikom - doktore, aj’ gostuješ na blogu, jedan recepis napišeš i uslikaš, hoćeš?
Pročitajte više »

Prženice, naš najčešći način za trošenje starog hleba. Svi ih volimo, i svako ima neki svoj omiljeni dodatak uz njih. Pavle uvek močka komadiće u prah šećer, Vuk obično traži džem od kajsija, dragi je više za neke kombinacije sa sirom, dok ja najviše volim samo da posolim i da gricnem beli luk, pride.
Pročitajte više »
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37