Svi postovi sa bloga: Tomislav Buza Blog

Oružje kao muzički instrument u službi Johna Lennona. 8. prosinca će biti 32 godine od ubojstva ovog glazbenika i miroljubca pa mislim da je ovo sasvim pristojan uvod u tjedan u kojem ćemo puno slušati i gledati o njemu – Imagine.


Prva Apple reklama je izašla u javnost davne 1977. godine, doduše ne tako davne, ipak je to ujedno i godina rođenja autora ovog teksta. Kompilaciju, odnosno playlistu je pripremio Youtube korisnik EveryAppleAds. Sve u svemu, pripremite kokice, sokiće, zavalite se na kauč ili stolicu jer se radi o nekih 485 video zapisa playliste i krenite na putovanje do ne tako davne 1977. godine.


Na MIT-u su rekli da se zove milli-motein. Radi se o prvim koracima u izgradnji mehaničke materije koja će poprimati bilo kakav oblik. Da nešto na tragu bad guya u Terminatoru 2, samo znatno lošije “rezolucije”. Trenutno je u fazi prilično neuglednih magneta, zavojnica i žica kojeg su nazvali električni permanentni motor. U ovoj fazi milli-motein, koji je izgrađen od 4 modula, svaki veličine jedan centimetar, je “sposoban” odraditi osnovne... Čitaj dalje »


Na internetu ste već godinama, ili desetke godina, nije toliko bitno. Pokušajte se sjetiti na koliko ste se web mjesta registrirali, pretplatili, koliko ste registracijskih formi prošli, na koliko se newslettera prijavili. Vjerujem da mnogo. Uglavnom ovog sam vikenda poželio napraviti inventuru svog postajanja, svojih registracija od samih početaka pa sve do danas. Mislite da je nemoguće? I ja sam mislio, ali sam se uputio u guglanje i malo binganje... Čitaj dalje »


Svakog prosinca bradonje i oni koji to žele to postati (dakle pravi muškarci) mogu svoju facialnu dlaku uzgajati i u humanitarne svrhe. Nažalost, za prave bradonje postoji jedan keč. Uglavnom, možete ili uzgajati svoju osobnu dlaku, možete nositi lažnu dlaku ili jednostavno kupiti umjetnu ili vunenu dlaku i time pomoći sakupiti 40 000 dolara za borbu protiv raka debelog crijeva, i crijeva općenito. Prošlog prosinca uspješno je sakupljeno 20 000... Čitaj dalje »


Kako smo i pisali već o oporezivanju i kontroli informacija na internetu, a čemu su i EU i SAD rekli ne, svakako će se u ponedjeljak održati dogovoreni sastanak međunarodnih članica ITU u Dubaiu. Raspravljati će upravo o kontroli i manupulaciji informacija na Internetu. ITU je legitimna organizacija koja postoji već dugi niz godina i jedna je od zaslužnih za razvoj infrastrukture i komunikacijske mreže diljem svijeta kakvu sad imamo, međutim prijedlog koji će predstaviti članica u... Čitaj dalje »


Facebook je danas objavio da pokreće novi feature Photo Sync kojim ćete moći jednostavnije dijeliti fotografije sa svojih iOS ili Android pametnih telefona. Ako se odlučite uključiti ovu uslugu na privatni album na Facebooku možete prebaciti do 2 GB fotografija. Kako piše The Next Web Facebook danas ne izdaje novu aplikaciju za iOS ili Android već samo uključuje taj feature koji je prije bio prisutan u Facebook aplikacijama, međutim od... Čitaj dalje »


Čokoladne dječje glave? Čemu? Kome? Kako? Prvo sam mislio ovo staviti u rubriku Fun Life Art, ali koliko god to bio nekome i Art i Life, ali i Fun, odluka je pala za otvaranje nove rubrike WTF internet? koja će od danas biti domaćin ovakvih, ali i sličnih ljudskih kreacija. Ova pomalo odvratna, ali ne zbog djeteta ili čokolade, već kombinacije to dvoje, slatka kreacija je dio izlože Eat Your... Čitaj dalje »


Eye in the Sky koristim već više od dva tjedna na svom najpametnijem telefonu na svijetu i moram priznati da za razliku od one osnove aplikacije za vremensku prognozu koja je došla s inačicom Androida na mom Samsungu, ova je sasvim nešto osvježavajuće i ono što je najbitnije – točna je s prognozom. Tako se više ne iznenađuje što sam odjednom u nekom selu desetak ili više kilometra udaljenom od lokacije gdje... Čitaj dalje »


Nekome se jako svidjela Pixarova svjetiljka pa je odlučio napraviti i sebi jednu, nazvavši je Pinokio. Arduino kontoler i procesor, nekoliko servo motora, nešto programiranja i stolna svjetiljka, kako je još zovemo i lampa, je gotova. Doduše izgubila je sve sposobnosti lampe, a to je rasvjeta, ali svejedno prepoznaje lice, znatiželjna je, voli se igrati, a što je najbolje, ali i najstrašnije od svega ne voli kad se je ugasi.


blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37