Svi postovi sa bloga: dobro i drugačije

Saveti kojih se vredi podsećati - svaki dan! Preuzeto sa www.thecuriousbrain.com
Imate sedamdeset sekundi da pokažete i dokažete da ste iskreni obožavalac Bonda i bioskopa.
Nagrada je tu, samo je potrebno stići do nje.

(Izvor: Media Marketing)
Britanska reklama za “Richmond” šunku, u kojoj se mladić bez odeće, na livadi punoj nagih ljudi, divi sendviču, dovela je do 370 pritužbi koje su stigle na adresu Agencije za reklamne standarde.Ipak, sporna reklama nije zabranjena zbog, za mnoge eksplicitnog, sadržaja, već zato što je u njoj sugerisano da je reč o britanskoj šunki - iako se radi o irskom receptu.

Nadležni su doneli odluku da je "golišava reklama" sasvim u redu, pošto je za cilj imala samo to da se ovaj proizvod predstavi kao prirodan i zdrav.

Šokirani gledaoci su, međutim, istu shvatili kao uvredljivu i neprikladnu, budući da su je gledala i deca.

Reklamna kompanija demantovala je da se radi o seksualnom sadržaju i izrazila uverenje da će konzumenti shvatiti da je poenta u isticanju kvaliteta šunke, koja je baš onakva “kako je priroda osmislila”.

Agencija je ovo objašnjenje usvojila ali joj je nešto drugo zasmetalo. Naime, muški glas na kraju reklame kaže da je “Richmond” šunka jedina britanska šunka od 100 odsto prirodnih sastojaka, ali ono što je ostalo nedorečeno jeste da je u pitanju irski proizvod “Keri Fuds”-a.

"Iako se reklama ne odnosi na poreklo proizvoda, već činjenicu da u Britaniji ne postoji nijedna druga šunka ovakvog kvaliteta, zbog realne mogućnosti da gledaoci drugačije interpretiraju tu poruku i pomisle da se ona i proizvodi u Britaniji, moraćemo da povučemo reklamu" - objasnili su u Agenciji.
Prva Foursquare "vending machine" postavljena u Tržnom centru "Ušće" predstavlja novu vrstu interakcije između omiljenog brenda u kategoriji voda i njegovih obožavalaca.
Sve što je potrebno je da se logujete uz pomoć Foursquare aplikacije ili vašeg Facebook profila - i flaša Knjaza - stiže u vaše ruke! :).
Jedna od najvećih zvezda NFL-a Patrick Willis u dvominutnom motivacionom spotu i veri u sopstvene snage.

Verujete da su "ljudi umorni od reklama" i da ne osećaju emotivnu vezu sa brendovima?
Promocija Intel Ultrabook laptopa pokazuje i dokazuje - drugačije.
Kolege iz DDB NYC kreirali su kampanju sa jednostavnim headlineom: "Yes, that kind of rich". Ovo je jedan od spotova iz serijala.
Iznenadiće vas :)

Ovaj spot Bradesco osiguranja je zaista malo remek-delo.
Jednostavno, fokusirano, pametno.
Uz nedavno otkriveni Adidas, novi Nike "Find your greatness" spot svakako predstavlja jedan od najboljih spotova sezone.

Jednostavno, a senzacionalno.

Obratite pažnju na tekst spikera.Postoje najave da će upravo ovaj momak iz spota biti junak i nastavka kampanje. Ideja je jednostavna: pratićemo njegov napredak do "Greatness" stadijuma.

Od desetina namenskih spotova posvećenih aktuelnim igrama u Londonu, ovaj koji je pripremio Adidas izdvaja se po drugačijem stilu i režiji.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37