Svi postovi sa bloga: Internet Prodaja Guma

Kumho zimske gume na akciji

Od danas su zimske gume Kumho na akciji sniženja od 3%. Među gumama koje su na akciji nalaze se najpopularnije dimenzije guma za putnička i kombi vozila. Ovaj korejski proizvođač guma je među deset najvećih na svetu, a godišnje proizvede preko 60 miliona guma. Na domaćem tržištu je već dugo, a daje garanciju od 2 godine od trenutka kupovine.

Michelin

Michelin je ime koje je u svetu guma sinonim za kvalitet i pouzdanost. Kompanija sa sedištem u Klermont-Ferandu u Francuskoj jedan je najvećih proizvođača guma na svetu. U sklopu Michelina, postoji još nekoliko brendova guma (BF Goodrich, Kleber, Riken, Kormoran i drugi) a u Srbiji je svakako najpoznatiji kao vlasnik pirotskog Tigra.

Francuski Michelin poznat je još i po ViaMichelin mapama za vozače, Michelin zvezdicama kojima se nagrađuju restorani i po maskoti Bibendum, odnosno “Mišelinku” – čoveku od gume, koja je proglašena za najpopularniju u 20. veku.

Michelin ima veliki broj inovacija u oblasti guma. Najznačajnije su pneurail gume za vozove i GreenX tehnologija koja se koristi u modernim “zelenim” gumama i redukuje potrošnju goriva. Poznati su i ZP (Zero Pressure) i PAX sistemi, patentirani 90-ih godina, koji omogućavaju vožnju određen broj kilometara sa ispumpanom ili defektnom gumom. A tu su i revolucionarne Michelin Tweel gume namenjene industrijskim vozilima, odnosno gume bez pritiska otporne na rupe na putu.

Sve je počelo davne 1888. godine kada su braća Eduard i Andre Michelin radionicu u kojoj su se popravljale gume za bicikle pretvorili u fabriku. Već 3 godine kasnije, patentirali su prvu zamenjivu gumu za bicikle, a 1895. godine konstruisali su i provozali prvi auto sa pneumaticima na naduvavanje. Godine 1906. Michelin pravi prvu fabriku van Francuske i to u italijanskom Torinu.

Od početka do danas postignut je neverovatan uspeh: Michelin čini više od osamdeset fabrika po celom svetu, a pokriva preko 20 odsto svetskog i 40 odsto evropskog tržišta guma. Poznat je po velikom broju dezena za putnička (Energy Saver, Pilot Exalto PE2, Pilot Sport, Alpin A3, Alpin A4, Primacy Alpin PA3), džipovska (Latitude Diamaris, Latitude Cross, Latitiude Alpin, Latitude Tour HP) i kombi vozila (Agilis, Agilis Alpin).

Internet Prodaja Guma

Vozači se neretko odlučuju da dimenziju guma koju imaju na automobilu zamene nekom drugom. Zašto? Ako bismo vam rekli da neki rade to da bi uštedeli koji dinar, a drugi da bi poboljšali vozne karakteristike u zimskim uslovima, ko zna, možda biste i vi ozbiljno razmislili o tome.

Neki automobili jednostavno ne mogu imati sve gume iste, jer im njihov dizajn, korišćenje različitih dimenzija guma na prednjoj i zadnjoj osovini, nedovoljna upravljivost ili zahtev za boljim voznim karakteristikama, to ne dozvoljavaju.

Takođe postoje vlasnici automobila koji su prinuđeni iz nekog razloga da menjaju dimenzije guma. Zamena mora da bude što približnija originalnoj dimenziji. U tome će im pomoći kalkulator za upoređivanje dimenzija guma.

Razlika između originalne i alternativne dimenzije guma bi trebalo da bude od -3% do +3%, a alternativne moraju da imaju isti ili nešto manji prečnik od originalne. Brzinometar ne sme da pokazuje manju brzinu od stvarne; toleriše do 10% više od stvarne brzine. Promena ne sme da stvara mehanički problem.

Činjenica koja ne ide u prilog alternativnim dimenzijama guma je da će zimske gume i felne u originalnoj dimenziji ponuditi sigurniju vuču i upravljivost pri niskim temperaturama, kada je na putu bljuzgavica, sneg ili led. Zašto? Zato što je tim stručnjaka pri konstrukciji automobila dobro mozgao o tome i došao do dimenzija koje su idealne za vaše vozilo.

Međutim, nekada čak i mala razlika u dimenzijama može učiniti puno toga. Na primer, ako zamenite svoje gume dimenzija 225/50 R17 gumama dimenzija 215/60 R16, uštedećete novac i povećati upravljivost tokom zimskog perioda.

Kada se uzima manji točak, a viša guma, za zimske uslove, vuča kroz dubok sneg će biti bolja, a često se dešava i da ukupna cena zimskog paketa bude niža od seta guma originalnih dimenzija. Najveća prednost ove vrste zamene su viši bočni zidovi kod alternativne dimenzije, što umanjuje nastanak štete na gumi na zavejanim putevima ili u proleće kada “niknu” rupe.

Gume niskog i širokog profila nisu baš podesne za zimske uslove, jer moraju da “oru” kroz sneg, dok se više gume tu bolje snalaze. Dakle, ako ove zime želite da automobilom krčite dubok sneg, izabraćete zimske gume u dimenzijama koje će vam pomoći u tome. Visoke su svakako dobar izbor.

Kombinovanje viših guma sa manjim prečnikom točkova pomoći će vašim gumama da duže traju jer se njihove dimenzije lakše podnose neravnine i rupe na putu. Vožnja je, pri tom, “mekša”. Smanjivanje dimenzija točkova štiti gumu, to će vam reći skoro svaki off-road entuzijasta. Oni za vožnju po raznovrsnom terenu uglavnom koriste manje točkove i set viših guma od standardnih.

S obzirom na važnu ulogu guma u životu svakog auta, generalno pravilo je da se gume ne kombinuju na svoju ruku osim ako specifikacijom nisu podesne za određeno vozilo ili brend. Pre konačne odluke, obavezno se posavetujte sa ovlašćenim uvoznikom ili servisom za vaš automobil.

Kakvo je vaš iskustvo sa alternativnim dimenzijama guma?

Goodyear Ultra Grip Performance 2

Kada vozači govore o kvalitetnim gumama visokih performansi namenjenih, pre svega, luksuznim automobilima, zasigurno spomenu i zimsku gumu Goodyear Ultra Grip Performance 2. Pre lansiranja na tržište, ova guma je testirana i sertifikovana u nezavisnom nemačkom TÜV SÜD Automotive institutu. Zaključeno je da Ultra Grip Performance 2 ima sve predispozicije da na putu savlada sneg, led, vodu i bljuzgavicu. Zimske okolnosti zahtevaju ozbiljnu opremu, a ova vrhunski dizajnirana zimska guma spada u tu grupu.

Sigurno prianja na klizavom putu i obezbeđuje sigurnu, tihu i ugodnu vožnju. Usmerenog je simetričnog dezena rađenog u 3D tehnologiji; blokovi su joj čvrsti i krupni, pa je upravljivost tokom zime bolja. Uz Goodyear Ultra Grip Performance 2, automobil dobro drži pravac u promenjivim zimskim uslovima.

Napravljena je od polimera obogaćenih silikonom, pa spada u grupu mekih i funkcionalnih guma. Zahvaljujući tehnologiji Adaptive SipeGrip, novom sastavu gazećeg sloja na bazi silikona, ova guma dominira tokom zimskih meseci. Kontakt koji se ostvaruje sa podlogom pri vožnji je sigurniji i stabilniji, bilo ona mokra ili smrznuta.

Ova zimska guma ima visoku otpornost na akvaplaning. Zahvaljujući kanalima na gumi, brzo se sa nje odvodi sneg, led, blato i voda.

Još neke karakteristike su kraći put zaustavljanja, tiha vožnja i ravnomerno habanje. Iz kompanije Goodyear ističu da guma Goodyear Ultra Grip Performance 2 čak i posle pregaženih 30.000 kilometara ima 11 metara kraći zaustavni put na vlažnoj podlozi od konkurenata.

Internet Prodaja Guma

U subotu 17. novembra prodajni tim Internet Prodaja Guma neće raditi. Tokom subote možete slati svoje narudžbine putem sajta www.internet-prodaja-guma.com. Naš prvi radni dan je ponedeljak, 19. novembar, kada ćemo krenuti sa obradom narudžbina pristiglih tokom neradnih dana.

Želimo vam prijatan vikend!

IPG tim

Fulda - German High Tehnology

Fulda je jedan od vodećih proizvođača letnjih i zimskih guma u Nemačkoj. Ovaj poznati proizvođač guma već 112 godina omogućava bezbednu vožnju i u najkomplikovanijim uslovima: od nemačkog autobana gde na nekim deonicama nema ograničenja brzine do planinskih puteva koji su smrznuti i veoma opasni.

Fulda pneumatici namenjeni su za korišćenje u specifičnim uslovima vožnje, a veoma su atraktivni po svojim cenama. Iz kompanije kažu da za novac koji date dobijate maksimalan kvalitet. Fulda gume nude brojne prednosti, izdržljive su i štede gorivo, što je u današnje vreme poskupljenja i najvažnije.

Ovaj nemački brend nudi kompletan asortiman guma za putnička, kombi i džipovska vozila za sve segmente performansi u letnjim i zimskim uslovima, ali i gume za laka odnosno teška teretna vozila i poljoprivredne mašine.

Jedan od Fuldinih pneumatika koji se posebno ističe je letnja guma EcoControl namenjena racionalnim kupcima koji žele da pregaze više kilometara nego što je uobičajeno i da dobro kontrolišu svoje vozilo na vlažnom putu. Ostali Fulda dezeni koji se mogu pronaći u ponudi IPG internet prodavnice su zimska Kristal Montero linija, kombi dezeni Conveo Tour i Conveo Trac, kao i dezeni za džipove i SUV vozila 4×4 Road i Tramp 4×4.

Internet Prodaja Guma

Od 1. novembra primenjuje se Pravilnik ZOBS koji propisuje obaveze vlasnika automobila tokom zime kada su u pitanju gume i druga oprema kao što su komplet sijalica, prsluk, prva pomoći i sl. Sledi spisak šta je to što se mora naći u automobilu i pojašnjenja za svaku stavku ponaosob.

Rezervni točak

Prema pravilniku obavezno je posedovanje rezervnog točka, a guma mora biti istih dimenzija i nosivosti kao i gume koje se koriste na vozilu ili da se naglasi da je to privremeni rezervni točak. Međutim, ovo pravilo nije obavezno za vozila čije su gume ili felne opremljene nekim sigurnosnim sistemom za vožnju sa izduvanom gumom (tzv. Run Flat gume) ili ako vozilo poseduje odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje izduvane gume. To može biti komplet za popravku gume, sprej ili pena.

Aparat za gašenje požara

Vozilo treba da na dostupnom mestu ima prenosni aparat za gašenje požara sa dokazom o ispravnosti. Ovo ne važi za vozila vrste L i vozila vrste M1 kojima se ne vrši javni prevoz putnika. U vozilima za javni prevoz putnika mora se nalaziti najmanje jedan aparat za gašenje požara u količini 3 kilograma suvog praha.

Trougao

Jedan sigurnosni trougao mora postojati u motornim vozilima, a dva moraju da imaju teretna vozila i autobusi kada vuku priključno vozilo, ali i motorna vozila na začelju kolone kada se vozila kreću u organizovanoj koloni.

Komplet prve pomoći

Ovo je deo opreme o koje se najviše diskutovalo poslednje dve godine. Krajnji dogovor je da oprema za pružanje prve pomoći koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 mora da postoji u motornim vozilima na dostupnom mestu. Međutim, u Pravilniku nije jasno naznačeno da li će policija kažnjavati vozače kojima u kompletu nedostaju elementi prve pomoći npr. gaza, zavoj i sl.

Uže ili poluga

Pravilnik propisuje da uže ili poluga za vuču vozila mora postojati u putničkim automobilima koji su prvi put registrovani nakon 1. januara 1984. godine. Ovaj deo opreme mora biti adekvatan da omogući vuču vozila na rastojanju od 3 metra do 5 metara kada se koristi uže, odnosno do 3 metra kada se koristi poluga.

Ostalo

Vozač mora imati i svetloodbojni prsluk koji odgovara standardni SRPS EN 47 1:2010. Na vidnom mestu u motornim i priključnim vozilima moraju postojati i dva klinasta podmetača. Čekić za razbijanje stakla obavezan je na pomoćnim otvorima za izlaz putnika u autobusima i trolejbusima.

Internet Prodaja Guma

1. novembra je na snagu stupio Pravilnik ZOBS koji propisuje da vlasnici automobila tokom zime moraju da imaju sve četiri zimske ili „univerzalne” (M plus S) gume, čija šara nije plića od četiri milimetra i to samo tokom snežnih dana ili kada na putu ima leda ili poledice.

Pravilnik je stupio na snagu 4. maja 2012. godine i predviđa da u periodu od 1. novembra do 1. aprila sva vozila moraju biti opremljena sa četiri zimske gume, ako su putevi prekriveni snegom, ledom ili poledicom. To znači da, ukoliko grane sunce i vremenske prilike se promene, odnosno usred zime nema snega i leda, zimske gume neće biti obavezne.

Zabranjeno je postavljanje guma sa kramponima. Obavezne su zimske gume koje imaju bar jednu od oznaka M+S, Winter, Snow, oznaku pahuljice i slično. Međutim, ove transparentne oznake mogu, ali ne moraju da znače da je u pitanju prava zimska guma. Ono što zimsku gumu određuje je sirovinski sastav i dezen gazećeg sloja, ali i oznaka pahuljice uokvirene planinom sa tri vrha. S obzirom na to da su od 1. novembra obavezne i etikete na gumama koja će prikazivati detalje kao što su efikasnost potrošnje goriva, prianjanje na mokrom i performanse buke, biće lako odrediti koja je adekvatna za zimsko vreme.

Sajt Internet Prodaja Guma sproveo je tokom septembra istraživanje u kojem je učestvovalo 6.000 vozača. Cilj je bio da se sazna da li će se i u kojoj meri građani pridržavati novog Pravilnika, koliko često kupuju gume i koji faktori najviše utiču na njihov izbor.

Došlo se do rezultata da će najveći broj vozača zimu dočekati sa sve četiri zimske gume (čak 47 % ispitanika), a 38% njih reklo je da će voziti sa gumama koje poseduju bez obzira na vremenske prilike i neprilike, odnosno da se neće pridržavati Pravilnika. Ostalih 15% odgovorilo je da će voziti sa letnjim gumama, ali samo kada na putevima nema snega, leda ili poledice, što je u skladu sa Pravilnikom.

Kada je postavljeno pitanje koliko često kupuju gume, najviše ispitanika odgovorilo je da to čini jednom u dve do tri godine (46 odsto). Postoje i oni koji to rade svake treće godine ili ređe (29 odsto), a najmanje, tek 25 odsto, je onih koji to rade svake godine. U poslednju grupu spadaju vozači koji godišnje pređu najveći broj kilometara.

Istraživanje je pokazalo i da se 25 % ispitanih vozača odlučuje za polovne gume, ali da je ipak najviše onih koji bi kupili nove, makar i malo skuplje gume, ali da su bezbednije i dugotrajnine (čak 56%). Onih koji bi kupili nove gume, ali najjeftinije tek je 19%.

Pored guma adekvatnih na zimske uslove, u periodu kada „zasneži“ van naseljenog mesta, na putevima koji su označeni znakom upotrebe lanaca, obavezno je montiranje lanaca na pogonske točkove ili drugih dodataka za povećanje trakcije. U naselju ovo pravilo ne važi.

Dunlop SP Winter Response

Dunlop SP Winter Response, kako joj i ime kaže, predstavlja zimsku gumu visokih performansi koja tokom zime obezbeđuje bolju kontrolu nad vozilom i sigurnije prianjanje. Iz jedne od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju guma, Dunlop, navode da su ovu gumu razvijali sa ciljem da “vozači tokom cele zime imaju sigurnu kontrolu nad vozilom”. To je postignuto zahvaljujući tehnologiji “Touch” koja omogućava pravovremeno reagovanje u skladu sa uslovima na putu, ali i kontrolisanu vožnju.

SP Winter Response pomaže vozaču da “oseti” put, jer se informacije sa puta kao što su temperatura i prianjanje, prosleđuju vozaču. Onda on zna kada i kako da reaguje, pa je vožnja utoliko bezbednija. To je posebno važno kada su uslovi na putu nepovoljni, a vozaču je potreban “kompanjon” u vidu kvalitetne gume.

Reakcija vozila na vaše komande i odgovarajuće povratne informacije sa puta izuzetno su važne za kontrolisanu vožnju tokom zime”, izjavio je direktor ove kompanije za Evropu, Afriku i Bliski isto, Frederik Šiling.

Gazeći sloj ima asimetrični dezen pa je rezultat dobro uravnotežena guma koja stabilno prianjanja i na snegu i na ledu i na kiši. Napravljen je postupkom mešanja silikona pa je zato elastičan i kada se temperatura spusti.

S obzirom na promenjive uslove vožnje kada su temperature niske, inženjeri iz Dunlopa našli su se pred izazovom. Dunlop SP Winter Response koristi “Multi Blade” system sa dva tipa lamela koje obezbeđuju stabilnost, prianjanje i kontrolu nad vozilom, ali i efikasno kočenje i veliku otpornost na bočno klizanje.

Pogledajte dimenzije Dunlop SP Winter Response u ponudi IPG internet prodavnice.

Polovne gume - uvek vruća tema

Gde god se spomene kupovina polovnih guma, stvara se rasprava: bilo u automehaničarskoj radnji ili na automobilskim forumima. Jedni ih brane, a drugi su apsolutno protiv toga.

Pristalice preporučuju kupovinu polovnih guma navodeći činjenicu da one uglavnom stižu sa kontinenta gde je zakon o dubini šare drugačiji. Takođe tvrde da su za cenu po kojoj se polovne gume prodaju sasvim dobre.

Protivnici su prilično zadrti i ističu nekoliko zanimljivih stavki. Najpre se pitaju: zašto je savršeno dobra guma skinuta sa vozila? U kakvu saobraćajnu nezgodu je taj automobil bio umešan? Da li su gume bile uzrok saobraćajne nezgode? Kako da budemo sigurni da guma nema neka oštećenja koja se ne vide golim okom?

Ne možemo reći da su obe strane u pravu, a ne možemo ni poreći njihove stavove.

U Velikoj Britaniji, u Birmingemu, odrađena su istraživanja na malom uzorku koja su donela zabrinjavajuće rezultate. Došlo se do saznanja da većina polovnih guma nije ispunilo najminimalnije uslove; neke su imale zabijene eksere, nelegalnu dubinu šare, neadekvatne bočne oznake, a jedna guma bila je stara čak 17 godina!

Ovo testiranje nije bilo previše iscrpno: za potrebe istraživanja kupljeno je 10 i poslato 6 naizgled dobrih polovnih guma u TyreSafe. Zanimljiva činjenica je da je kod svih 6 guma nakon testiranja rentgenom uočeno manje ili veće oštećenje koje bi moglo da uzrokuje nezgodnu na putu.

Naravno, za ovakvo testiranje potreban je veći uzorak, ali je zabrinjavajuće saznanje da su kod svih testiranih polovnih guma uočena oštećenja koja se ne vide golim okom ili standardnom proverom. Ovo je najbolji razlog da dobro proverite polovnu gumu koju kupujete ili razmislite o kupovini nove.

Izvor: www.tyrereviews.co.uk

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37