Svi postovi sa bloga: Drupal Srbija

Aktuelne Drupal teme na 160 strana specijalnog izdanja Linux Magazine-a. Čitajte na web-u ili se registujte da preuzmite PDF/epub verziije.

Sadržaj:

FROM THE EDITOR
Drupal—It's Like Ice Cream, Only Better

OPINION
Don't Pitch Drupal—Sell Solutions to Real Business Problems

Linux Journal

read more

Za koji dan će biti tačno godina dana od Drupal samita koji je održan u Novom Sadu. Malo sam analizirao proteklo vreme, pa mi ne izgleda da rastemo u pravom smeru. Naime za ovih 12 meseci pojavilo se novih drupalaca na sajtu, na forumu itd. ali nekako nisam zadovoljan strukturom novih članova.

read more

Ako ste se već neko vreme u Drupal vodama, onda verovatno imate i nekoliko urađenih sajtova i sigurno niste mogli zaobići kritike neupućenih prijatelja, kako se vaši drupal sajtovi ponašaju tromo, kako usporeno učitavaju stranice i svaki klik ima neko malo ili veliko vremensko zadržavanje.
Najgore od svega je što iako nevoljno počinjete ispitivanje i zaključite da su u pravu.
Ovde ću navesti samo neke od metoda koje mogu pomoći u sličnim situacijama.
1. Caching
2. Boost
3. Varnish

read more

Pogledajte jednosatni Acquia webinar o aktuelnoj ideji dizajna koji se priagodjava veličini ekrana i mogućoj implementaciji preko Omega teme.

Responsive Web Design with Drupal and the Omega Theme

Ovih dana sam pročitao u više navrata nešto poput rečenice –“Probaj to sam napraviti u nekom besplatnom open source CMS sistemu npr Joomla, WordPress ili Drupal – lako je ” ili “Zašto to košta toliko kad je sve besplatno I može svako da ga koristi?” Vrhunac je bio klijent koji me je kontaktirao sa željom da naruči veliki Portal sajt sa svim mogućim kategorijama, pa kad je čuo da je moj predlog da ga pravim u Drupalu 7, rekao je da je čuo da se to može skinuti besplatno, pa će on sam da proba jedno sedam dana, a ako mu baš zapne javiće se.

read more

S obzirom da je jedna od najvećih novina u Drupalu 7 prelazak na poptuno objektno orjentisanu apstrakciju baze podataka, modul kojeg ovde predstavljam radi samo na Drupalu 7.

DBTNG Migrator služi za prelaz s jedne baze na drugu.

read more

Tagadelic je često korišćen modul koji prikazuje tag cloud u određenom rečniku (vocabulary-ju).

No, ukoliko imate obične korisnike koji su, iz nekog razloga, u administer taxonomy grupi dozvola, obratite pažnju da postoji XSS rupa koja je otkrivena i zakrpljena.

read more

CivicActions i MIT su napravili VoIP Drupal modul i postavili ga na drupal.org.

Takođe je pokrenuta i grupa za VoIP i Drupal.

read more

Prilično bitno.

SA-CONTRIB-2011-001 za Drupal modul Webform je otkriven, i rupa je prilična. Ne odnosi se na Webform 2.x, već samo na 3.x do verzije 3.5.

read more

Svi vole novo, ali mi nismo svi. Znamo veoma dobro da će klijenti (oni koji se prave pametni) odmah pitati / tražiti da u ceni od prošle godine stoji i da se sajt sada unapredi u najnoviju i najnapredniju verziju do sada (ah, kako volim tu rečenicu — jedva čekam da neko svoju novu verziju okarakteriše kao najgoru i najnazadniju).

read more

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37