Svi postovi sa bloga: Tražimo (Bolji) Posao

Jedan od moćnih internet alata za održavanje i proširenje poslovne mreže kontakata je LinkedIn. Ako imate profil na LinkedInu možda nista znali da ovaj profil možete da pretvorite u pravi profesionalni CV u PDF formatu i skinete ga na svoj računar. Ovo uputstvo važi za englesku verziju CV-ja.

Već smo pisali da je CV u PDF formatu poželjan jer uvek izgleda isto na svakom računaru, nezavisno od programa i operativnog sistema na kome se otvara. Na taj način uklanjate mogućnost da vaša radna biografija ne uđe u razmatranje samo zbog izgleda.

1. Pre svega je potrebno da detaljno popunite svoj profil i unesete sve bitne podatke iz vaše profesionalne biografije. Podatke popunjavajte s pažnjom do najmanjih detalja, u skladu sa svim savetima koje smo vam dali na sajtu. Napominjemo da prilagodite biografiju radnom mestu za koje konkurišete.

2. Potom kliknite  na Resume Builder. Potrebno je da se ulogujete sa svojim LinkedIn nalogom i potvrdite rad aplikacije.

3. Sada kliknite na New resume, i će LinkedIn povući sve podatke koje ste prethodno uneli u vaš profil i prikazati ih.

4. Odaberite obrazac. U meniju sa leve strane se nalazi oko desetak različitih obrazaca koje možete da isprobate.

5. Opcija Outline omogućava da preuređujete i podešavate vidljivost delova profila. Klikom na x birate šta treba da se vidi u CV-ju, a šta ne, znak krstića omogućava da menjate raspored sekcija.

6. CV možete da delite na društvenim mrežama putem opcije Share ili podešavati vidljivost pomoću opcije Privacy.

7. Možete direktno da dorađujete postojeći profile, i opcijom Refresh uneste sveže promenjene podatke.

8. Na kraju, snimate CV na svoj računar pomoću opcije PDF/Print.

9. Možete napraviti nekoliko verzija biografije, i čuvati ih na LinkedInu.

Već smo u jednom od prethodnih članaka pisali o ostvarivanju prava na socijalnu pomoć, kojoj na žalost mora da pribegava sve više ljudi u našoj zemlji. Ako i vi spadate u grupu osoba koje žele da podnesu zahtev Centru za socijalni rad, sigurno bi vas zanimalo da vidite kako izgleda formular koji se popunjava. Spremili smo za vas primere formulara koji se podnose prilikom ostvarivanja prava na socijalnu pomoć preuzetih sa paragraf.rs. Možete ih skinuti direktno na računar ili pregledati na sledećim vezama:  Zahtev za socijalnu pomoć i Misljenje centra za socijalni rad.

Napominjemo da ovi dokumenti služe kao primer i smernica, ali da za sve ostale detalje morate da se raspitate u centru za socijalni rad.

Ponavljamo na kraju da pravo na socijalnu pomoć imaju domaćinstva sa  manje od  7252 dinara prihoda mesečno po članu domaćinstva. Radno-sposobni treba da budu prijavljeni  na birou i  ne odbijaju ponude za posao. Takođe je potrebno da nemate pokretnu imovinu (osim one za osnovne uslove življenja) vredniju od šestostrukog iznosa socijalne pomoći. Što se tiče posedovanja stambenog prostora, ono po pojedincu treba da iznosi manje od 10 metara kvadratnih.  Za dokazivanje prava na socijalnu pomoć potrebno je u proseku oko 12 dokumenata, koji, nažalost, takođe koštaju. Isto tako je, u nekim situacijama, potrebno pozvati svedoke koji bi posvedočili o brojnosti vašeg domaćinstva.

Ovaj članak nije namenjen onima koji traže posao, već onim „srećnicima“ koji imaju posao i vredno rade.

Već smo ranije pričali da nijedan posao nije za ceo život.

Današnja surova tržišna utakmica može dovesti do toga da veoma brzo izgubite posao, bilo zato što su se izmenili tržišni uslovi poslovanja, firma krene loše da posluje ili naprosto dobijete otkaz. Ništa više nije sigurno, i zato ne smemo bili uljuljkani u postojeći posao jer ako se nađemo na tržištu rada, shvatićemo da novi posao nije uopšte lako naći.

Zato je potrebno biti proaktivan i spreman za svaku „ne daj bože“ situaciju. Upravo oni koju su uvek bili spremni na najgore su se bolje snalazili.

1) Štedite

Veoma je bitno imati pri ruci određenu sumu novca koja bi mogla da koristi za crne dane. Ovo verovatno i sami znate, ali nije naodmet ponoviti. Ako sutra ostanete bez posla, novi možete da nađete tek za godinu dana. Stoga, vodite računa o svojim finansijama.

2) Usavršavanje

Razmislite koje se danas veštine traže na tržištu rada? Ima li šta novo što treba da naučite? Iako vam možda nije potrebno za trenutni posao, uvek probajte da steknete što više znanja i veština, jer u nekim trenucima to može biti presudno.

3) Sticanje kontakata

Trudite se da održavate vezu sa kolegama sa prethodnog posla ili fakulteta. Takođe, aktivno radite i na sticanju novih kontakata. Posećujte konferencije, predavanja, družite se sa kolegama. Kontakti su izuzetno vredan resurs u današnjim vremenima.

4) Imajte spreman plan

Zamislite da vas šef pozove sutra na razgovor i kaže vam da dobijate otkaz. Morate imati spremnu akciju reagovanja. Proučite svoja prava kako bi znali koji ugovor treba da potpišete. Ili, pak, odmah tražite preporuku.

5) Napišite odmah CV

Kao što smo već pisali, CV se ne piše samo kada vam je potreban posao.  Krenite, iz ovih stopa, da pišete CV, i tako ćete najbolje shvatiti koji su vam najveći nedostaci i na čemu treba da radite.

 Na poslu provodimo minimum osam sati dnevno. Za većinu nas posao zahteva višečasovno sedenje na računarom, što je izuzetno nepovoljno za zdravlje. Stradaju kičma, srce, mišići i opada fizička spremnost celog organizma. U mladosti često ni ne razmišljamo o tome, ali nas baš u starosti mogu stiće posledice preteranog sedenja. Najbolje bi bilo da sedimo što manje možemo, ali pošto često svoj posao ne možemo da biramo, možemo da se potrudimo da ublažimo negativne posledice po zdravlje koje izaziva preterano sedenje.

1) Pravite česte pauze

Stručnjaci preporučuju da  ustanete i prošetate na kratko na svakih 15 minuta. Ako i ne možete da šetate po kancelariji, dovoljno je samo da se protegnete i napravite par koraka. Podesite alarm na svom satu kako bi vas podsetio da napravite pauzu sa vremena na vreme. Dok pravite pauzu možete i da uradite par vežbi. Ne obazirite se na reakciju vaših kolega, jer vi njima tako dajete dobar primer.

2) Prošetajte do posla

Nemojte na posao da idete isključivo automobilom ili autobusom. Čak i u slučaju da živite daleko od mesta zaposlenja, potrudite se da prepešačite barem dve stranice. To će učiniti čuda za vaše zdravlje.

3) Vežbe leđa i vrata

I dok sedite možete da vežbate mišiće vrate i ramena. Napravite rutinu redovnog vežbanja dok sedite. Verovatno neće niko ni primetiti, a vaši mišići će biti opušteni.

4) Vežbe zglobova ruku

Zglobovi ruke su posebno ugroženi zbog kucanje ili rukovanja mišem. Postoje čak i bolesti koje nastaju zbog toga. Zato se uvek trudite da vam zglobovi i prsti budu razgibani.

5) Prošetajte na pauzi

Nemojte provoditi pauzu zatvoreni u kafiću ili kancelariji. Trudite se da prošetate napolju kad god možete.

6) Idite lično do kolege umesto da šaljete mejl

Svaki posao uključuje redovnu komunikaciju sa kolegama iz susednih kancelarija. Umesto da im pišete mejl ili četujete sa njima preko Interneta, prošetajte do njihove kancelarije, s vremena na vreme. To će imati pozitivan efekat i na međuljudske odnose.

7) Idite stepenicama

Izbegavajte lift i uvek idite stepenicama. To je odlična vežba za mišiće nogu.

8) Jastuk ili masažer za leđa

Mnoge stolice nisu udobne, a poslodavci u njih najmanje ulažu. Ako vam mnogo smetaju, nabavite neki jastuk za leđa ili masažer kako bi vam posao bio olakšan.

Zamislite situaciju da ste prenatrpani poslom, ali je potrebno da u što kraćem roku prođete kod 500 radnih biografija i odaberete nekoliko kandidata koji će biti pozvani na razgovor. Nakon pregledanih 100 dokumenata,  svaki počinje da liči na prethodni i polako počinjete da se gubite u moru biografija. Kojim kriterijumima ćete se služiti kako bi sebi olakšali posao?

Ovaj scenario predstavlja realnost kod mnogih kompanija koja objavljuju konkurse za radna mesta na domaćim portalima. Naročito kompanije koje nemaju zasebno odeljenje ljudskih resursa imaju problema da se nose sa velikim brojem biografija koje pristignu na konkurs.

Iz ovog razloga je veoma bitno da vaš CV bude dobar i da privlači pažnju. Velika je verovatnoća da neko neće provesti duže od tri sekunde pregledajući ga. Nemojte sebi da dozvolite da budete obrisani zbog fomalnosti i sitnica, čak i ako odgovarate poslu. Proučite na Internetu sve savete koji postoje za pisanje radne biografije, potražite obrasce, ozbiljno se potrudite da saznate sve trikove. Vi možda mislite da je vaš CV dobar, ali verovatno nije. Samo 10 posto pristiglih CV-jeva na konkurs u proseku zadovoljava uslove konkursa. Greške koje činimo su mnogobrojne i uglavnom ih nismo svesni. Bitan je kvalitet a ne kvantitet. Bolje je poslati nekoliko dobrih CV-jeva, nego masovno se prijavljivati na svaki oglas koji vidimo.

1. Kako možete da doprinete poslodavcu?

Jedna od najvećih grešaka koje se čine prilikom obrazovanja radne biografije i motivacionog pisma je što mislite da se tu radi o vama. To nije tačno. CV i motivaciono pismo treba da prikažu kako vi možete poslodavcu da doprinete u poslovanju. Poslodavca ne zanimaju detalji iz vašeg ličnog života, već svaka stavka i svaka rečenica treba da ukazuju na vaše sposobnosti i osobine koje su potrebne poslodavcu.

2. Svaki CV i motivaciono pismo treba da budu prilagođeni konkretnom oglasu

Nemojte da šaljete jednu istu biografiju na svaki oglas. Svaki posao ima različite zahteve. Proučite dobro svaki oglas i porazmislite o kojoj se radnoj poziciji radi. Ako prvi put čujete za radno mesto, potražite informacije na Internetu. Isto tako proučite kompaniju. Na taj način ćete steći uvid kakav profil osobe je njima potreban. Nakon toga, razmislite zašto vi možete da obavljate to radno mesto. Stavite sve razloge za na papir, i onda ih unesite u CV i radnu biografiju. Samo tako poslodavcu možete objasniti da ste upravo vi ta osoba.

Na primer, zamislite situaciju da vidite da se traži radno mesto office manager-a, a vi to nikada niste radili. Jedino čime ste se bavili je prevođenje tekstova sa srpskog na engleski. Umesto da u CV-ju suvoparno navedete prevodilac u firmi toj i toj, porazmislite da li je vaš posao uključivao administraciju? Ako jeste onda ćete u sekciji radno iskustvo, osim što kažete da ste radili kao prevodilac , navesti i spisak svih administrativnih aktivnosti koje ste obavljali. U veštinama ćete navesti sposobnost upravljanja vremenom, organizacije i slično. Dakle, vaša sposobnost prevođenja je sada sporedna aktivnost (iako je na poslu, naravno, bila glavna), već vi opisujete vaše administrativne aktivnosti i sposobnosti, jer je to ono što poslodavcu kod koga konkurišete treba.

Još jedna stvar koja se desi kod nepravilnog prilagođavanje je pogrešan cilj u karijeri. Ako konkurišete za mesto finansijskog analitičara, navešćete da vam je cilj u karijeri da se bavite finansijama.  Ali ako konkurišete na radno mesto savetnika prodaje, navešćete da vam je cilj da gradite karijeru prodavca.  Isto važi i za profesionalna interesovanja. Ne smete navesti ništa drugo. U suprotnom nemojte ni konkurisati na taj posao.

Pošto stalno šaljete jedan isti CV na svaki oglas koji vidite, niste ni svesni šta kome šaljete.

Morate da delujete kao da se prijavljujete baš na taj posao i ni na jedan drugi. Nije bitno kakva su vaša stvarna interesovanja i životni ciljevi.

3) Objasnite šta, kako i zašto

S obzirom da je danas veliki broj filmi internacionalan, vaš CV može dospeti u ruke nekog stranca. Strancima mnoge stvari, za koje mi mislimo da se podrazumevaju, nisu jasne. Na primer, imate iskustvo u poznatoj domaćoj firmi i samo navedete njeno ime, misleći da je to dovoljan dokaz. To nije dobro. Navedite uvek čime se firma bavila. Na primer umesto da kažete: Accountant at Radio Television Serbia, navedete Accountant at Radio Television Serbia, largest public broadcaster in Serbia.

Objasnite svaku ocenu, broj, rang ili sertifikat. Za prosek ocena, navedite maksimum. Na primer: 8,9/10. Kada navodite nivoe znanja stranih jezika, isto ih objasnite. Nemojte samo da navodite B1, C1 ili slično.

Isto tako, nemojte samo navoditi gde ste radili i na kojoj poziciji bez da objasnite šta ste tačno radili. Definicije radnih mesta se razlikuju od firme do firme i stoga neće svako znati šta ste radili ako kažete Brand Manager at Pink Media. Morate da objasnite tačno na kojim aktivnostima i zadacima ste radili, kao i da navedete svoja dostignuća i doprinos. Naravno, kao što smo već pomenuli, kod navođenja iskutstva, naglasite baš ono iskustvo i zadatke koji su njima potrebni.

4) Ne govorite loše o sebi

Nikako nemojte da u svojoj biografiji koristite rečenice kao što su: “Nažalost, ja nemam relevantno iskustvo” ili “Morao sam da napustim fakultet”,  “Nemam para da nostrifikujem diplomu” ili “Nisam mogla ranije da završim fakultet”. Ne samo što to poslodavce ne zanima, nego takvim rečenicama odmah nenamerno ostavljate loš utisak o sebi. Znate i sami da je za svaki pozitivan utisak potrebno izbegavati  svaku reč sa negativnom konotacijom kao što je nemam, nisam, ne mogu, neću i slično.

5) Nemojte da šaljete ustaljene obrasce

Veliki broj kandidata šalje CV koristeći poznate obrasce kao što su evropski obrazac ili Infostudov format. Ovi formati su veoma glomazni, i sadrže mnogo nepotrebnih podataka. S druge strane, vaš CV onda liči i na gomilu ostalih CV-jeva jer ih i mnogi drugi koriste. Naprosto se utapate u masu. Istaći se u gomili CV-jeva je izuzetno bitno, i ovi obrasci vam u tome sigurno neće pomoći. Napravite sami svoj obrazac ili prilagodite neki sa Interneta.

6) Izbegavajte nepotrebne podatke

Morate naglasiti ono što su vaše prednosti i čime se ističete kao dobar kandidat. Što je više nepotrebnih infomacija, to će poslodavcu biti teže da uoči ono što ga zanima. Istovremeno ostavljate utisak haotičnosti. U nepotrebne podatke mogu da spadaju hobi, mesto rođenje, adresa, pol koji se podrazumeva, državljanstvo ako ste iz Srbije i slično, ime teze na diplomskom, profesor kod koga ste polagali diplomski itd…

7) Format CV-ja

Standardni format za svaki poslati CV ili radnu biografiju je .doc ili .docx. Ako imate OpenOffice ili LibreOffice, sačuvajte ga u .doc formatu, jer poslodavac sigurno neće imati vremena da instalira OpenOffice, ako ga nema. Mada mi vam preporučujemo da šaljete CV u PDF formatu. PDF format je najbolji zato što CV na svakom računaru izgleda isto i formatiranje ne može da se izmeni. Na primer, ako imate Word 2007, a vaš poslodavac koristi Mac operativni sistem, i otvori CV na svom računaru, velika je verovatnoća da će sva poravnanja nestati i formatiranje se izgubiti. Sve će ličiti na neku bezličnu gomliu razbacanog teksta. Sa PDF formatom to ne može da se desi. PDF može da se gleda na svim operativnim sistemima i uređajima i svuda izgleda isto. Nije veliki problem da napravite PDF dokument.

8) Propratno pismo

Ne šaljite propratno pismo ako nemate šta da kažete. Ako ćete da ponavljate generalne stvari o sebi i svom životu,  onda nemojte ni da se trudite da ga pišete. Propratno pismo treba da objasni još jednom kako ste vi pogodan kandidat upravo za taj određeni posao.

Neki poslodavci uopšte ne otvaraju propratno pismo, dok neki smatraju da je ono veoma bitno. Zato nemojte da bitne stvari izostavljate iz CV-ja i stavljate u propratno pismo. Sve najbitnije stavite u CV. Dobra taktika je i da propratno pismo ne šaljete u prilogu, kao CV, već ga stavite u sam mejl. Dakle, umesto da pošaljete mejl sa jednom rečenicom koja glasi: “Poštovani prijavljujem se na oglas nađen na Infostudu i šaljem vam CV u prilogu”, napišite nekoliko rečenica u kojima ćete objasniti zašto ste vi dobar kandidat.

9) Naziv dokumenta

Nemojte da atačujete dokumente koji se zovu CV1, ili CV Ana i slično. Svaki dokument nazovite svojim punim imenom i prezimenom. Na primer, nazovite ga “Ana Jovanović_Resume_English”. Ako se vaš CV bude čuvao na računaru ili prosleđivao nekolikim osobama, onda se to može protumačiti kao aljkavost.

10) Ne smete da imate pravopisne greške

Najbrži način da vaš CV završi u korpi za otpatke je da sadrži štamparske i pravopisne greške. Nemojte to sebi da dozvolite. Pošaljite biografiju nekolocini prijatelja da je provere pre slanja. Nije dovoljno da se oslanjate samo sami na sebe. Ovo se naročito odnosi na engleske biografije. Ako biografiju na engleskom čita stranac, on će itekako primetiti grešku. Prevod na engleski mora biti, ni manje ni više, savršen.

11) Jezik na kome pišete biografiju

Ako je oglas na engleskom pošaljite CV na engleskom. Isto važi i za svaki drugi jezik. Dalje, ako je oglas na srpskom ali se zahteva znanje engleskog, pošaljite obe verzije i srpsku i englesku, za svaki slučaj. Za poslove u državnoj službi šaljite isto obe verzije. Srpski će naravno svi razumeti, ali se može desiti da CV treba da se prosledi stranom partneru i on se sigurno neće truditi da nalazi prevodioca.

12) Nemojte da šaljete CV bez iskustva

Čak i kada nemate iskustvo, morate da ga ubacite u CV. U moru ljudi sa iskustvom koji se prijavljuju na raznorazne poslove, nemate mnogo šanse. U profesionalno iskustvo ne spada samo formalno zaposlenje, već svaka aktivnost koju ste radili. Na primer, pisali ste blog, prevodili ste TED videove, pomagali komšinici da vodi knjige, išli na seminar…. Sve što je doprinelo vašem profesionalnom razvitku predstavlja iskustvo. Stoga navedite sve, uz stavljanje akcenta upravo na ono što se traži u oglasu. U suprotnom, delujete kako neko ko ne radi na sebi i razvitku svoje karijere.

Bilo da ste zaposleni ili poslodavac, morate da znate svoje prava i obaveze propisane zakonom. Dakle, ono što svi zaposleni moraju da urade je da detaljno pročitaju i prouče Zakon o radu, ugovor koji ste potpisali i sve pravilnike koji važe na vašem radnom mestu.

Nemojte sebe dovoditi u situaciju da greškom kažete ili potpišete ono što ne treba. Naš Zakon, kakav takav je, ali nije loš po pitanju zaštite radnika, i malo restriktivan kada su u pitanju poslodavci.

Danas govorimo o situaciji sporazumnog raskida ugovora o radu. Kada poslodavac želi da vam da otkaz, verovatno će vam prvo ponuditi da potpišete sporazumni raskid ugovora. Nezvanični podaci govore da je više od osamdeset procenata svih otkaza sporazumnog karaktera. To znači da su se poslodavac i zaposleni sporazumno zajedno odlučili da se prekine radni odnos. Ovo naravno, deluje prilično nerealno, da se toliki otkazi sklapaju sporazumno iako je u zemlji velika nezaposlenost.

Druga alternativa predstavlja činjenicu da vama poslodavac samo da otkaz, o čemu nemate šta da se bunite. Međutim, da bi vam poslodavac dao otkaz, on mora da vam prvo da upozorenje, ako niste dobar radnik, ili da vas proglasi tehnološkim viškom, što dodatno komplikuje situaciju za njega, jer na vaše radno mesto ne može da zaposli nove radnike u narednih nekoliko meseci. U nekim slučajevima radnik ima pravo i na otpremninu. Zato većina poslodavaca, preferira, da se situacija završi sa sporazumnim potpisivanjem. U tom slučaju radnik gubi svako pravo da tuži poslodavca i poslodavac ne snosi nikakav rizik.

Ali, da li treba da potpisujete sporazumni otkaz? Koje su to stvari koje treba imati na umu?

1) Naknada sa biroa

Ako potpišete sporazumni ugovor o raskidu posla, možete da izgubite pravo na naknadu sa biroa za nezaposlene na koju imate pravo uz određen broj meseci radnog staža. Na sajtu biroa piše da osobe sa ovakvim ugovorima nemaju nikakva prava, ali je u praksi zabeleženo da su licima priznali pravo na naknadu ako je poslodavac inicirao potpisivanje ugovora. Nezavisno od toga, u svakom slučaju, ako želite da dobijate naknadu sa biroa, nemojte potpisivati ništa dok ne dobijete novčanu naknadu ili otpremninu koja je veća od onoga što bi dobili sa biroa. Čak i ako uslede ucene, morate mirne glave objasniti poslodavcu da vam nije cilj da nekoga oštetite, već želite samo da ostvarite pravo na naknadu.

2) Tužba

Teoretski možete da tužite poslodavca ako je prekršio zakon, ali takvih slučajeva u praksi nema mnogo. Tužba košta ne samo u novcu, već u vrememu i živcima, i zato se retko isplati. Stoga, ako ste poslodavac, male su šanse da će vas zaposleni tužiti čak i ako ste prekršili zakon.

3) Ne možete tu da ostanete da radite

Kada vam poslodavac saopšti da dobijate otkaz, onda tu nemate šta mnogo da radite. Odluka je doneta , iz bilo kog razloga, i potrebno je da se pomirite sa njom. Potrebno je da odete iz firme smirene glave, ali i da pokušate da ostvarite svoja prava garantovana zakonom. Budite smireni i lepo ispregovarajte uslove svog odlaska.

Bilo da dolazite na razgovor sa posao ili komunicirate sa kolegama i klijentima, nije bitno samo ono što kažete, već i koje signale šaljete svojim telom. Neverbalna komunikacija upotpunjuje ono što pričamo i daje dodatne signale našem sagovorniku. Stoga je bitno da kontrolišemo svoj govor tela, jer možemo da nesvesno svojim ponašanjem ostavimo loš utisak.

Koje su to najbitnije tehnike koje svako od nas može da primeni?

1. Kontakt očima

Kada pričate sa nekim vrlo je bitno da ga gledate u oči. Gledanje sa strane ili u pod odaje nesigurnost i nepoverenje.  Ova greška se često dešava na razgovoru za posao, kada kandidati, tokom odgovaranja na pitanja ne gledaju sagovornike u oči, već negde sa strane. Naravno, nemojte preterivati jer ako nekoga neprestano gledate u oči, to može delovati agresivno.

Isto tako, tokom razgovora je potrebno da nekoga gledate ravno u oči, ne sa visine ili odozdo. Na primer, ako gledate nekoga sa visine, može delovati da ga omalovažavamo ili ne poštujemo.

Najbolje je da zamislite da ispred vas sedi vaš najbolji prijatelj, i ponašate se kao da pričate sa njim.

2. Držanje

Veoma je bitno i kakav imate stav. Ako imate prekrštene ruke na grudima ili stegnuta ramena, delujete nepristupačno. Opustite ramena, držite ruke pored tela kako bi delovali smireno i opušteno.

Kada sedite na stolici nemojte prekrštati noge, već ih držite na podu, i tokom ispitivanja se telom nagnite ka ispitivaču, kako bi delovalo da vas zaista interesuje šta on priča.

Kada ste na sastanku ili sa nekim pričate nemojte lupkati, cupkati, igrati se sa kosom, dodirivati lice, cepati papirić, grickati usne i praviti nagle pokrete. Morate biti opušteni. Ruke držite mirno. U suprotnom delujete nervozno i kao da niste potpuno posvećeni trenutnoj situaciju

3. Rukovanje

Rukovanje je sastavni deo svakog upoznavanje i zato je veoma bitno da imate snažan stisak, bez da zgnječite nečiju ruku. Mlak stisak ostavlja utisak da ste nezainteresovani ili hladni. Isto tako preterano dugačko rukovanje odbija sagovornika.

4. Preuzmite kontrolu nad prostorom

Iako ovo nije preporučljivo kod razgovora za posao, može biti korisno kod držanja prezentacija ili treninga. Ako stalno stojite ukočeno u jednom mestu, delujete nesigurno. Krećite se po prostoriji ostavljajući utisak da ste vi vladate situacijom. Tako ostavljate veći autoritet.

5. Delujte samouvereno

Dok hodate hodnicima ili pričate, treba da delujete samopouzdano. Kada se desi neka neprilika, ne treba da padate u bes, već da se ponašate kao da je to mala nelagodnost. Isto tako se ponašajte ako zapadnete u neprijatnu situaciju. Morate delovati da imate poverenja u sebe.

6. Komunicirajte sa ljudima

Komunikacija sa kolegama je veoma bitna. Ponekada čak i jedno pitanje u kuhiniji : Kako si? , Kako ide posao? i slično, može biti dobar način da ostvarite komunikaciju. Delujte da ste zaista zainteresovani za neku osobu, i trudite se da sa svima pričate.

7. Govor

Preterano glasno ili tiho razgovaranje ne deluje pozitivno. Trudite se da uvek imate normalnu jačinu tona, kao i da vam rečenicu budu jasno artikulisane, bez mnogo pauza i zastajanja.

8. Način oblačenja

Verovali ili ne, ali način na koji se oblačite je izuzetno bitan. Ne smete dolaziti nemarno ili neprikladno obučeni. Bitno je da svojim načinom oblačenje odajete ozbiljnost, odgovornost i samopouzdanje.

Veliki broj zaposlenih, u zavisnosti od toga u kojoj delatnosti rade, dobija email adresu od kompanije u kojoj rade. Adresa služi za svaku vrstu poslovnog komuniciranja bilo sa drugih zaposlenima, klijentima ili partnerima. Prilikom korišćenja email adrese poželjno je pridržavati se određenih pravila kako ne bi zapadali u probleme. Navešćemo koja su to pravila:

1. Nemojte adresu koristiti u privatne svrhe

Najbitnije pravilo je da poslovnu email adresu ne smete da koristite u privatne svrhe. Adresa je vlasništvo kompanije i služi samo za poslovne potrebe. Nadležni administratori mogu da pregledaju sadržinu vaših mejlova, i tu pronađu materijal koji bi mogao da ugrozi vaše radno mesto.

2. Pazite šta i kome pišete

Svaka konverzacija preko zvaničnog emaila mora da bude strogo profesionalna. Sve što napišete i pošaljete može biti sačuvano na serverima, i uvek se može upotrebiti kao dokaz protiv vas. Zato nemojte da šaljete uvredljive ili besne mejlove. Ako vas je neko izbacio iz takta, najbolje je da ne odgovarate odmah, već da se smirite i sačekate nekoliko sati. Neke kompanije čak imaju pristup i čuvaju rezevne kopije mejlova koje niste poslali, ali stoje sačuvane u vašem email klijentu.

3. Trudite se da sve bude zabeleženo i sačuvano

Čuvajte svaki email koji primite ili pošaljete. Nikada ne znate kada može da vam koristi. Na primer, vaš kolega koji nije uradio posao do kraja, može da vas optuži da mu niste dostavili potrebne informacije. Zato je uvek korisno da imate kopiju poslatog mejla pri ruci, i dokažete da nije u pravu.

4. Pazite kada klikćete na Reply All ili Odgovori svima

U žaru želje da što pre odgovorimo na email, može se desiti da umesto na Reply (Odgovori) kliknemo na Reply All (Odgovori svima). U zavisnosti od sadržine mejla, možemo zapasti u neprijatnu situaciju, da grupa ljudi pročita email koji je bio upućen samo jednoj osobi

5. Uvek uključite šefa u konverzaciju (cc polje)

Vaš šef uvek treba da bude u toku sa svime šta radite. U suprotnom, on može misliti da  ne radite ništa ili da radite neke nebitne sitnice. Zato, kada god vam se neko iz kompanije obrati sa molbom za pomoć , ili vam pošalje dodatni posao, uvek gledajte da šef bude uključen u prepisku. Međutim, i prilikom obavljanja svakodnevnog posla, dešava se da se stvari iskomplikuju i odlože. Stoga je potrebno da šef zna šta se dešava, jer može misliti da ste suviše spori.

6. Pišite kratko i jasno

Trudite se da budete koncizni i da ne trošite ni svoje ni tuđe vreme u pisanju i čitanju mejlova.

7. Odgovorite na sva pitanja

Niko ne voli neodređenost i nedorečenost. Postoje ljudi koji nesvesno ispišu svašta, ali ne odgovore na sva pitanja. Nemojte da dozvolite da se to i vama desi, jer može da deluje prilično neodgovorno i kao da nešto krijete.

8. Vodite računa o gramatici i pravopisu

Pravilnim pisanjem dajete do znanja da ste odgovorna osoba, koja poštuje svog sagovornika. Zato nemojte žuriti, već uvek proverite da niste slučajno napravili greške u kucanju.

Kada šaljete CV i prijavljujete se na nečiji oglas, morate da znate da on prvo dospeva u ruke zaposlenih u ljudskim resursima. Oni CV ne čitaju onako kako bi ga čitao vaš potencijalni šef. Njima je često bitnija forma od same sadržine. Čak i da ste kandidat sa deset godina iskustva, ako napravite štamparsku grešku ili vam slika deluje neprofesionalno, računajte da ste otpisani.

Danas ćemo danas opisati koje su to CV greške koje stručnjaci ljudskih resura najviše zameraju kandidatima:

1. Štamparske greške

Svaku radnu biografiju proverite po nekoliko puta. Potražite i pomoć od prijatelja, jer se lako može desiti da se potkrade greška u kucanju. Greška o vama ostavlja utisak neodgovornosti i aljkavosti, iako to, možda nije slučaj. Nemojte da dozvolite da sitnica, kao što je pogrešno otkucano slovo, utiče da li ćete biti pozvani na razgovor ili ne

2. Slika

Ako niste sigurni da vaša slika ne odaje ozbiljnošću i odgovornošću, nemojte je ni slati. Nikako nemojte ubacivati slike sa letovanja, proslava i slično.  Neretko se može desiti da slika vama deluje potpuno solidno, ali da vam se ipak nađu zamerke. Nikad ne znate šta nekome može da se svidi , i stoga nemojte da rizikujete.

3. Neprikladna email adresa

Email adresa je jedna od prvih stvari koja se zapazi. Zato veoma neozbiljno deluje ako stavite adresu sa neprikladnim rečima, na primer milecar@email.com ili hotsandra@email.com.  U stvari, najbolje je da izbegavate svaku email adresu koje ne sadrži vaše ime i prezime. Novu adresu je barem lako napraviti.

4. Nepotpune informacije

Vodite računa da ne izostavite bitne činjenice, kao što su broj telefona, vaše ime i prezime, obrazovanje i sve ostale bitne podatke.

5. Vizuelna nesređenost

Radne biografije koje sadrže obimne odeljke teksta, bez mnogo belog prostora deluju prenatrpano, i ne dozvoljavaju da se na brzinu stekne utisak o kandidatu. Niko nema  vremena da se skoncentriše na dugačke i mnogobrojne rečenice, i zato pokušajte da kažete što više koristeći što manje reči.

Isto tako, nemojte preterivati sa formatiranjem, dizajniranjem, korišćenjem boja ili nabrajanjem stavki. Ako radite u kreativnoj industriji, onda možete poslati biografiju koja odražava vašu kreativnost. U svakom drugom slučaju, pratite standardni obrazac.

Potraga za poslom, naročito u današnjim uslovima visoke nezaposlenosti, može veoma dugo da potraje. Sigurno ste čuli za nedavno objavljenu stopu nezaposlenosti od 26 procenata, koja deluje izuzetno obeshrabrujuće. Svesni ste trenutne (a verovatno i buduće) situacije u zemlji, i male verovatnoće da nađete posao.

Postavlja se pitanje šta raditi, kako provoditi vreme dok ste nezaposleni?

Nezaposlene osobe imaju dosta slobodnog vremena, ali nemaju novca da bilo šta pametno urade sa njim. Međutim, najgora stvar koju možete da uradite ako nemate posao je da ceo dan sedite kući, blejite, ili gledate televizor. To nikako ne smete da radite. Dani će vam proleteti uzalud, upašćete u još veću depresiju, a da budemo i realni, na televiziji ne možete ništa pametno da naučite.

Možete pokušati i da zaradite novac, iako niste zaposleni.

Pročitajte sledeće savete i razmislite o svojoj situaciji. Ne smete padati u depresiju i dozvoliti da vam dani odlaze u nepovrat. Iskoristite svaki minut maksimalno moguće.

1. Nema posustajanja, posao tražite agresivnije

Pre svega, iako vam deluje da su šanse da pronađete posao minimalne, ne smete da posustajete. Morate biti agresivniji. Samo prijavljivanje na malobrojne oglase na posao nije dovoljno. Kontaktirajte svakoga koga znate i zamolite ih da vas posavetuju ili upute na bilo kakvu priliku za posao. Idite lično kod poslodavca ili u kadrovsku službu i raspitajte se. Pošaljite im CV samoinicijativno. Dakle, veoma je bitno da razmišljate van uobičajenih obrazaca, jer su danas takva vremena, da ne može pomoći ustaljeno ponašanje.

2. Dodatno obrazovanje

Iskoristite višak slobodnog vremena da naučite nešto novo. To nešto novo ne mora da ima uopšte veze sa zanimanjem koje ste završili. Šta to možete da naučite što će vam uvek trebati u životu? Na primer, možete da naučite da krojite, vodite računovodstvene knjige, obnovite engleski jezik, naučite neki sasvim treći jezik, skuvate egzotično jelo, naučite da popravite auto, televizor, uzgajate baštu i još mnogo toga. Nikad se ne zna kada vam može zatrebati znanje koje steknete.

Naravno, problem predstavlja novac. Nisu svi kursevi besplatni. Ako na birou ne postoje kursevi koji vam odgovaraju, potražite na Internetu. Nažalost, mnogi besplatni Internet kursevi su na engleskom, ali probajte da naučite barem engleski. Potražite knjige koje bi vam mogle pomoći. Posetite lokalnu biblioteku. Pitajte nekog ko je već obrazovan za savet. Dajte sve od sebe, da sami naučite neku novu veštinu ili steknete novo znanje.

Nezaposlenost predstavlja stagnaciju veština i iskustva, i baš zato probajte da to nadomestite. Budite u toku sa dešavanjima na tržištu i obogative svoje znanje i veštine.

3. Pomoć prijateljima i porodici

Ako ste već osoba koja ima slobodnog vremena, možete se ponuditi da pomognete nekome iz porodice ili komšiluka u kućnim obavezama. Na primer, možete se ponuditi da sestri od tetke čuvate dete svakog prepodneva. Ili zapitajte ostarelu komšinicu da li joj je išta potrebno oko pomoći u kući. Uvek postoji neko u vašem okruženju kome treba pomoć i zato budite humani, ako već možete to da priuštite.

4. Humanitarni rad

U našoj zemlji još uvek ne postoje aktivne humanitarne akcije, gde se svako može uključiti kao dobrovoljac, ali raspitajte se da li možda u vašoj okolini postoji takva organizacija. Na primer, ako postoji lokalni azil za napuštene životinje, možete se prijaviti da pomognete.

5. Dobrovoljni (besplatan) rad

Dobrovoljni rad predstavlja odličnu mogućnost za sticanje iskustva, koje nemate pošto ne radite. Ali se često danas zloupotrebljava od strane poslodavaca, koji volontiranje, prakse i slične aktivnosti vide kao odličnu priliku da zarade na vama. Zato nemojte nasedati i pristajati na bilo šta. Ako već želite da negde radite besplatno, neka to bude mesto gde ste sigurni da ćete steći potrebna znanja i veštine. Ne samo to, već vam volontiranje može pomoći da steknete i nove poslovne kontakte. Ali baš zbog toga, nemojte čekati da vas neko pozove. Sami se ponudite. Na primer, kontaktirajte lokalnog knjigovođu, i pitajte ga da li bi vas primio na praksu u narednih par meseci. Neće svako hteti da ima pored sebe novog pomoćnika, koji bi možda i smetao ili imao uvid u poslovne tajne, ali nikad se ne zna. Neko možda i pristane.

Dakle dobrovoljni rad omogućava  da steknete nove poznanike, dobijete preporuku i usavršite svoja znanja. Naravno, sve u granicama normale, nemojte dozvoliti da nekome služite kao besplatna radna snaga. Uvek vremenski ograničite svoju dostupnost.

6. Učinite nešto za sebe

Ako već nemate šta da radite, onda probajte da učinite nešto za sebe. Na primer, možete se baviti sportom, poboljšati formu i smršati. Možete pročitati dobru knjigu.  Stvarajte. Kuvajte zdravo svaki dan. Uradite za sebe nešto za šta ne biste  imali vremena, da radite.

7. Organizujte  grupnu akciju

U vašoj okolini sigurno postoji neki problem ili situacija koja zahteva rešenje. Zaposlene osobe nemaju vremena da se time bave. Organizujte skupljanje potpisa za peticiju ili dobrotvorni koncert. A ponekada akcija može biti i zabavne prirode. Na primer, možete organizovati maskenbal za decu iz okoline. Ili možete organizovati obeležavanje nekog lokalnog istorijskog događaja. Potražite sponzore i krenite u akciju.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37