lepota-sminka-lepota-maska

Besplatni beauty saveti kojim ćete poboljšati izgled i zdravlje

Lepota zahteva mnogo više od pudera i nekoliko ruževa za usne, pa je prirodna nega ključni faktor u postizanju željenog izgleda. Kako bi vaša koža bila zdrava, a kosa jaka i sjajna, neophodno je da u svoju svakodnevnu rutinu uvedete nekoliko novina koje vam neće oduzeti mnogo vremena, a efekti će biti više nego sjajni. Isto važi i za čvrste nokte, lep osmeh i zategnuto telo.

Dobra vest je da briga o izgledu podrazumeva aktivnosti koje se rešavaju usput, a nije mali broj pripadnica lepšeg pola koje tvrde da se negujući, ustvari odmaraju i opuštaju. U nastavku teksta pročitajte koje su to sitne navike koje morate uvesti u svoj nedeljni raspored kako bi vam telo i duh bili zahvalni.

#1 Brzo i zdravo mršavljenje

Kad god je to moguće, potrudite se da jedete zdravo. Dijeta za brzo mršavljenje ne podrazumeva ekstremne promene u načinu života. Dovoljno je da posedujete blender ili sokovnik i nekoliko zdravih namirnica u frižideru. Neka vaša jutarnja rutina bude zdrav šejk od povrća ili voća umesto kafe, a popodne popijte šolju zelenog čaja koji je poznat kao odličan saveznik u gubitku kalorija.

Potrudite se da brzu hranu zamenite obrocima koje sami spremate. Ako zdrave obroke iskombinujete sa nekoliko sati šetnje ili laganog treninga na nedeljnom nivou, rezultati će biti vidljivi i na vašem telu, i u raspoloženju.

#2 Prirodni preparati kao alternativa kupljenim

Većina nas rutinski kupuje kozmetičke proizvode i koristi ih dug vremenski period, bez stvarne svesti o tome šta ustvari nanosimo na lice i telo. Čak i ukoliko se zadržimo nekoliko minuta pre same kupovinu  čitajući specifikaciju proizvoda, mnoge stvari koje su tu navedene nisu dovoljno jasne.

Kako biste bili sigurni šta nanosite na lice i telo, poslužite se zdravim namirnicama od kojih većinu verovatno imate u svojoj kuhinji. Voćke u kombinaciji sa medom daju odlične maske za lice, a možete upotrebiti i krastavce, jogurt i mnoge druge sastojke kako biste uklonili umor sa vašeg lica i dali mu novu svežinu.

#3 Multipraktični sok od limuna

Za ovu voću se može reći da ima gotovo magična svojstva, s obzirom na sve načine primene limuna i pozitivne efekte koje pruža. Domaćice su sklone da najupornije fleke izribaju mešavinom sode bikarbone i limunovog soka, dok je limunada kao napitak nešto najzdravije što možete priuštiti sebi u toku dana.

Osim ove primene, odličan je za skidanje mrlja od laka za nokte. Ukoliko ih često lakirate, a aceton se pokazuje kao nedovoljno moćan da odstrani tragove jakih boja, istrljajte nokte limunom. Limunov sok takođe možete naneti direktno na kožu nakon izlaganja suncu, jer je izuzetno hranjiv i pogodan za oporavak ispucalih delova.

#4 Redovno čišćenje pribora za šminkanje

Setove za šminku nije lako održavati čistim i urednim, s obzirom na raznovrsne boje i teksture koje svakodnevno koristimo. Ipak, održavanje urednosti ovih setova je od ključne važnosti, jer se tu nalaze proizvodi koje redovno nanosimo na lice, i bitno je da budu adekvatno pripremljeni za upotrebu.

Čišćenje četkica za senke i puder je prilično jednostavno. Nanesite na njih blagi, tečni sapun i istrljajte ih o dlan tek toliko da suvišne čestice spadnu. Nakon toga ih možete ostaviti u vodi kako bi se vlasi potpuno očistile. Za to vreme možete očistiti mrlje od pudera i rasporediti šminku tako da bude pregledna i na dohvat ruke.

Kada procenite da su četkice čiste, položite ih na peškir i ostavite preko noći da se osuše. Vaše lice će vam biti zahvalno ukoliko ovaj ritual ponavljate bar jednom na mesečnom nivou.

#5 Pravilna upotreba preparata za kosu

Svako žensko kupatilo sadrži barem nekoliko proizvoda namenjenih održavanju kose, ali zbog njihove nepravilne upotrebe efekat često izostaje, ili se stvara kontraefekat. Osnovno pravilo kod nanošenja regeneratora i maske za kosu je nanošenje male količine koja vam staje na vrh kažiprsta. Ovaj sadržaj se nanosi najčešće samo na krajeve, i navedena količina je dovoljna za optimalni efekat koji želite da postignete.

Takođe je bitno razlikovati proizvode i proizvođače. Neki regeneratori ili maske zahtevaju čestu primenu, dok je druge dovoljno naneti na kosu jednom mesečno jer su suviše jaki za svakodnevnu upotrebu. Svaka primena ovih proizvoda, suprotna uputstvu koje je priloženo uz njih, izaziva oštećenje kose, prebrzo mašćenje ili dovodi do otpornosti kose prema proizvodima.

Lepota dolazi iznutra i uglavnom je preduslov za fizički izgled. Da biste izgledali lepo, potrebno je da vaš organizam bude zdrav i adekvatno tretiran, što podrazumeva zdravu ishranu i fizičku aktivnosti. Dodatni saveti koje smo naveli doprineće vašoj higijenskoj rutini, a kada postignete vežbama lep oblik tela, zdravu kosu i čisto lice, šminkanje će biti samo završni potez koji treba da naglasi vašu prirodnu lepotu.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *