Kako poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda
Kako poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda

Kako poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda

Zimski period sa sobom donosi ne samo sneg i hladno vreme već i sezonu gripa i mnogih drugih virusa. Kako biste izbegli dane provedene u krevetu bitno je poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda. Morate biti dodatno pažljivi i voditi dosta računa o zdravlju. To su samo neke sitnice koje ćete uvesti u svoj svakodnevni život.

Vitamini

Vitamini su nezaobilazan deo zime. Morate poboljšati svoj imunitet i postarati se da time izbegnete sve viruse i prehlade. Takođe, dobro bi bilo da u svoju svakodnevnu rutinu ubacite probiotik da bi ste zaštitili i ojačali vaš imunitet. Takođe, ishranu bi trebalo da promenite tako da dnevno unosite što više prirodnih vitamina koji dolaze iz voća i povrća. Ovo je samo jedna od mnogih predostrožnosti koje će vam poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda!

Banane
Veoma je bitno da unesete dovoljno vitamina koji dolaze iz voća i povrča

Ishrana će vam poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda!

Kao što već znate ishrana je najbitniji korak da sačuvate svoje zdravlje u toku zimskog perioda. Ishrana može pozitivno uticati na krvnu sliku, čak i ukoliko je samo neznatno promenite. Jedna jabuka ili limun može veoma pozitivno uticati na vaš imunitet. Sveža salata od kupusa i šargarepe će vam doneti jako puno vitamina C koji je presudan da sačuvate vaše zdravlje u toku zimskog perioda. Uvek imajte na umu da izaberete najzdraviji način pripreme hrane da bi ste sačuvali sve vitamine i minerale.

Tečnosti

Zimi je potrebno unositi veću količinu tečnosti. Telo u toku zimskog perioda može tražiti manje vode, ali to ne znači da treba zanemarivati tečnosti. Kao što već znate domaće supe su nešto što su nam još naše bake i mame spremale kada se razbolimo. Obzirom da je današnji tempo života drugačiji, sasvim je dovoljno da kupite čak i običnu supu iz kesice. Takođe, povećan unos tečnosti može pozitivno uticati na one koji imaju problem sa povišenim pritiskom. Potrebno je da pijete dosta čajeva. Čajeve danas možete naći u jako puno ukusa i sigurni smo da ćete naći neki koji će vam se dopasti.

Čaj na tacni
Čaj će vam biti odličan savezniik u zimskim danima

Zimska nega

Zimi je potrebno da sebi i svom telu posvetite dodatnu negu. Morate obratiti pažnju na svoju kožu koja trpi najveći uticaj niske temperature u toku zime. Makar jednom nedeljno priuštite sebi toplu kupku u koju ćete ubaciti mirisna ulja. Takođe, zimi je vašem telu potrebno više odmora. Makar to bilo i samo par dana, vaše telo će vam biti zahvalno.  Tako da odaberite dobru destinaciju za sledeći odmor i uživajte u njemu. Pravim izborom vaše sledeće destinacije za odmor ćete definitivno pozitivno uticati na svoje zdravlje!

Fizička aktivnost

Moramo biti iskreni i priznati da smo zimi svi pomalo lenji i tromi. Ali to ne znači da treba da odustanemo od vežbanja. Naterajte sebe da makar jednom nedeljno odete u teretanu, odradite jedan trenig joge ili možda čak meditirate. Svakako to će blagotvorno uticati i poboljšati vaše zdravlje u toku zimskog perioda!

Tegovi
fizička aktivnost je veoma bitna u zimskom periodu

Začini

Začini ne doprinose samo dobrom ukusu hrane već imaju i blagotvoran uticaj na vaše zdravlje. Beli luk, origano, kurkuma su samo neki od začina koje možete koristiti u hladnim zimskim danima. Imaju antibakterijska i antiupalna svojstva koja mogu sprečiti prehlade i grip tokom zime. Ne zaboravite, veoma je bitan i način pripreme hrane. Potrudite se da uvek izaberete što zdraviji metod pripreme. Ne samo da će hrana biti ukusnija već će i vaše zdravlje biti mnogo bolje!

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *