pametna kuća

Pametne kuće i uređaji koji ih upotpunjuju

Kako biste voleli da vam se svetla u domu automatski pale i gase po potrebi? Da podesite idealnu temperaturu sobe? Da usisivač sve odradi sam dok su vam noge dignute u vis?

Ne tako davno verovalo se da je ova tehnologija moguća samo u naučno-fanstastičnim filmovima, a ustvari već uveliko možete da nabavite uređaje koji će u potpunosti automatizovati vaš dom i olakšati svakodnevno fukncionisanje svih ukućana.

U ovom članku smo za vas izdvojili nekoliko koji su se u poslednjih par godina pokazali kao najpopularniji.

SkyBell HD

Kako učinili vaš dom što bezbednijim, možete instalirati SkyBell HD zvono koje vam omogućava da razgovarate sa onima koji se nalaze ispred vrata. Kamera dostavlja izuzetno kvalitetan HD video snimak, kako danju tako i noću. Dolazi sa besplatnim skladištem u cloud-u, te tako možete da pregledate šta se dešavalo u krugu vašeg doma kada niste bili tu.

Amazon Echo

Ovaj uređaj je ustvari Bluetooth zvučnik koji ima ulogu vašeg ličnog asistenta. Lako se povezuje sa ostalim pametnim uređajima koje imate u kući, a možete ga i programirati da obavlja neke specifične radnje nakon što mu uputite određenu komandu.

S druge strane, ako ste više taktilni nego vokalni tip, možete da se odlučite za alternativu poput Logitech Harmony Elite daljenskog upravljača koji se povezuje sa Bluetooth i Wi-Fi uređajima u vašem domu i olakšava upravljanje njima.

Nest Learning Thermostat

Sa ugrađenim Wi-Fi internetom, pomoću ovog uređaja možete da kontrolišete temperaturu putem vašeg mobilnog uređaja ili desktop računara. Ne samo što će oni koji su malo zimogrožljivi lako zagrejati prostoriju, podešavanjem idealne temperature sprečavate i pregrevanje i preterano trošenje energije.

GermGuarddian Smart

Ako ste već nabavili Alexa ili Google Asistant pametne asistente, možete ih povezati na pametan uređaj za pročišćavanje vazduha. GermGuardian Smart ubija bakterija i čini da vazduh stalno cirkuliše, čineći ga potpuno svežim. Uz njega nema potrebe da konstantno otvarate prozore i luftirate, što posebno cene oni koji žive u glasnim delovima grada, ili oni koji ne vole da rashlađuju prostor tokom zime.

Uz njega se mnogi pušači odlučuju da uzmu i moderne cigarete koje sadrže duvan ali ga ne sagorevaju već samo zagrevaju, te tako ne emituju neprijatne mirise koji se lako uvlače u nameštaj i zidove. Kombinacija ovih uređaja učiniće da vaš dom nikada ne poprimi mirise kuvanja ili cigareta koji se zaista teško luftiraju.

Traeger Timberline 1300

Za ljude koji žele da ih dočeka topao ručak svaki put kada se vrate umorni sa posla, Traeger Timberline 1300 vam dopušta da putem mobilnog uređaja utičete na temperaturu i vreme kuvanja, a dolazi i sa ogromnom listom rececpata. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji možete da budete sigurni da će hrana biti izložena idealnoj kolčini dima.

iRobot Roomba 606

Taman kada mislimo da ćemo da ugrabimo malo vremena za sebe, shvatimo da je vreme za spremanje kuće. Kako bi bilo da barem jedan deo poslova automatizujete? Uz iRobot Roomba 606 možete da zaboravite na sate koje provodite usisavajući, a ono što ga čini izuzetno praktičnim je kompaktan dizajn koji mu dozvoljava da lako očisti neke manje pristupačne uglove.

Eufy Lumos Smart Bulb

Ako pored olakšane kontrole paljenja i gašenja svetla želite i da menjate boju u odnosu na raspoloženje u kom se nalazite, Eufy Lumos pametna sijalica je pravo osvetljenje za vas. Pomoću svog telefona možete lako da odaberete jednu od 16 miliona boja, a ako vam on pak nije na dohvat ruke, isto možete učiniti i glasovnom komandom.

Sleep Number 360 Smart Bed

Nivo svakodnevne produktivnosti uveliko zavisi od kvaliteta sna. Dok ste možda već testirali neke fitnes gedžete i pametne satove, sledeća pametna investicija bi mogla da bude u pametan krevet. Naime, Sleep Number 360 dolazi sa biometrijskim senzorima, a povezuje se aplikacijom na telefonu gde možete detaljno da pratite kvalitet sna. Na osnovu analize nekih vaših navika koje se ponavljaju iz noći u noć, daće vam savet kako možete da poboljšate kvalitet sna.

Broj pametnih uređaja povećava se iz dana u dan, a kako ih postepeno uključujemo u našu svakodnevnicu, pitamo se kako smo uopšte i funkcionisali bez njih. Moguće je pronaći neku vrstu asistenta za svaki od poslova oko kojih vam je potrebna pomoć u kući, samo dobro definišite šta tražite i lako ćete otkriti rešenje koje će vam olakšati svakodnevno funkcionisanje.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *