5 komada nameštaja za Vaš dom kojima se zaista treba nagraditi!

Bez obzira kog je tipa vaš dom i u kom stilu ste izabrali da uredite svoj enterijer, postoje neki elementi koje se nikad ne menjaju i definitivno komadi koje nikako ne biste trebali da shvatitte kao višak. Bazični komadi su na primer sto i stolice ali, ali postoje još neki koji biste trebali da imate, poput kauča na rasklapanje za goste, komode koje stoje pored kreveta, i iako deluju trivijalno i kao da zauzimaju prostor, jako su korisne.

Ako želite da dopunite svoj kućni enetrijer određenim komadima nameštaja, a ne znate kojim i koliko je u redu da ga nabavljate, u nastavku teksta ćete saznati koji su to komadi koji nikako nisu višak u bilo kom domu.

1. Konzolski sto

Ovakvi stolovi su kao stvoreni za kad imate višak praznog prostora. Oni obično stoje u dnevnoj sobi, i često su od instrumentalne važnosti za njen izgled. Ovakav komad nameštaja ima mnogostruku namenu, jer može služiti isključivo kao dekoracija, ili postati funkcionalan, u zavisnoti za šta vam treba. Ako želite da postignete jak vizuelni efekat, iznad njega okačite ogledalo ili neku veću sliku, i time ćete pojačati utisak koji ostavlja cela prostorija, i doprineti lepoti njenog uređenja.

2. Stočić za kafu

Iako stočić za kafu spada u standardni i neophodan komad nameštaja, ovde mislimo na jedan određeni,a to je centralni komad koji se nalazi u vašoj dnevnoj sobi, i bez koga ona nije kompletna. Naravno, vi možete staviti nekakav drugačiji, manji sto koji bi polsužio istoj svrsi, poput popodnevnog i večernjeg odmora u neki topli napitak, ali najlepše kod ovih komada je što možete odabrati dizajn koji vam se sviđa, i na taj način povezati sve elemnet koji se naaze u vašoj dnevnoj sobi.

stočić

Ne samo da predstavlja centralni deo dekora, već je i savršeno funkcionalan. Na njega možete postaviti i vazu sa cvećem, ili neku ukrasnu činiju, a poneki stočići imaju i fioke u svom sastavu, pa i tu možete držati neke sitnice.

3. Tabure

Tabure je ultimativni ukras za svaki enterijer. Može se smatrati beskorisnim ili viškom, ali apsolutno je neverovatno koliko jedan tako mali komad nameštaja može da doprinese izgledu celokupne prostorije, a da se niste previše potrudili uopšte. Tabure je obično svetle i jake boje, jer im to dozvoljava da budu upadljivi kao detalji, jer oni sami po sebi nemaju neku preteranu svrhu, osim što možete nakratko sedeti na njima, ili podići noge ako sedite na fotelji na primer.

4. Stolice, stolice, stolice

Stolice uvek fale. Nebitno je da li očekujete goste pa vam fale dodatne stolice (a jednostavno je i deo bontona da ih imate), ili jednostavno preuređujete deo vašeg doma u radnu sobu, stolice će vam svakako zatrebati. Kada su u pitanju kancelarijske stolice Beograd zaista vrvi od opcija, ali u slučaju da želite posebne stolice ili čak ukrasne da biste dopunili prostor, onda su možda bolje opcije gde možete po želji da ih naručite, ili čak prodavnice antikviteta, koje su oaza za sve koji vole unikate, pa tamo sasvim sigurno nećete pogrešiti.

5. Otoman

Ovo je još jedan apsolutno svestran komad nameštaja, koji izgleda prelepo, a i doprinosi posebnoj vrsti otmenosti i elegancije koji nema nijedan drugi komad. Sastoji se iz tapacirane površine, bez naslona ili naslona za ruke. Obično se koristi umesto stolice ili kao naslon za noge, ali sve više se koristi umesto stočića za kafu, dok neki čak mogu da posluže kao sanduci za garderobu ili prekrivače, ako su pravljeni sa poklopcem.

Otoman možete da smestite u dnevnu sobu, spavaću, za igru, ili bilo gde gde vam može zatrebati, svakako nećete pogrešiti.

Bilo šta da odlučite da kupite od ovih komada nameštaja, svaki do njih je izuzetno prilagodljiv i uklopiv sa ostalim nameštajem, a doprinećete lepšem izgledu vašeg doma, pa svakako razmislite da se nagradite nekim od ovih divnih komada!

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *