ciscenje-kupatila

Mali trikovi za sređivanje kupatila

Većina naš mašta o novom i lepo sređenom kupatilu. Često nam čišćenje oduzima dosta vremena i stalno smo u dilemi koja su to najbolja sredstva za ciscenje kupatila , kako da uklonimo rđu sa pločica ili koje je najbolje sredstvo za skidanje kamenca u kupatilu.

Da ne mora samo novo kupatilo biti lepo kupatilo, pokazaćemo vam kroz nekoliko trikova koji slede u nastavku.

Očistite kadu uz pomoć limuntusa

Poznato je da je kupatilo jedno od najprljavijih mesta u kući ma koliko ga čistili i brisali. Zato pri sređivanju kupatila uvek krenite od vrha odnosno tuša, ili kade. Među najefikasnijim prirodnim sredstvima za skidanje kamenca u kupatilu važno mesto zauzima limuntus.

Radi lakšeg čišćenja napunite vašu kadu  toplom vodom i ostavite da odstoji neko vreme, ne duže od 10-15 minuta, a potom je oribajte uz pomoć limuntusa i sredstva za ciscenje kupatila.

Čista wc šolja

Ciscenje wc solje zna da predstavlja pravi problem. U mnogim slučajevima sredstva za ciscenje kupatila zakažu, ali ne očajavajte jer se rešenje nalazi u kuhinji. Pomešajte tečnost za ispiranje usta ili pastu za zube sa vodom, prospite u wc šolju i ostavite da deluje oko pola sata. Nakon toga je izribajte i razlika će biti očigledna.

Soda bikarbona je još jedna u nizu jeftinih i efikasnih sredstava koja su se dobro pokazala kada je ciscenje wc solje u pitanju. Sipajte sodu bikarbonu, ostavite da odstoji , a potom iščetkajte i isperite.Četku za šolju trebalo bi čistiti nakon svake upotrebe kako bi vaše kupatilo zadržalo svežinu i blistavost. Ukoliko imate problema sa kamencem, koka kola se pokazala kao najbolje sredstavo za skidanje kamenca u kupatilu.

Dovoljno je da jednu čašu koka kole sipate u wc šolju, ostavite da odstoji oko jednog sata, a potom isperete vodom. Uz pomoć ovog trika ciscenje wc solje više vam neće zadavati glavobolje.

Pločice

Poprskajte pločice, plastiku i drvenariju toplom vodom dok se ne stvori para, zatim isključite, izađite iz kupatila, sačekajte oko desetak minuta da sredstva za ciscenje kupatila krenu da deluju, a zatim pločice obrišite suvom krpom.

Ukoliko niste pobornik hemije u pomoć vam mogu priteći i alternativne metode poput limuna ili sode bikarbone, koja su se pokazale kao najbolje sredstvo za ciscenje plocica. Dovoljno je da mešavinu ova dva proizvoda sipate u 1,5 litar vode, poprskate i obrišete čistom krpom.

Uklonite rđu zauvek

Kada najbolje sredstvo za ciscenje plocica nema rešenje dovoljni su vam opet soda bikarbona i limun, ovog puta pojačna sirćetnom kiselinom.  Njihovu mešavinu utrljajte na površinu zahvaćenu rđom, a potom premažite sirćetom i ostavite neko vreme.

Rđa će nestati kao rukom odnešena, a sa njom i vaše brige vezane za sređivanje kupatila.

Magija izbeljivača za veš

Još jedan od primera da za detaljno čišćenje nisu neophodna skupa sredstva za ciscenje kupatila , jeste i izbeljivač za veš. Koliko je izbeljivač efikasan najbolji pokazatelj za to su čiste pločice.

Obrišite ih izbeljivačem i ostavite da deluje nekoliko minuta, potom preko njih ponovo pređite čistom krpom i eto magije izbeljivača na delu. Osim što ste dobili najbolje sredstvo za ciscenje plocica povratili ste i stari sjaj vašeg kupatila.

Čišćenje kupatila može da bude prava muka, ali uz pomoć ovih saveta neće vam za to više trebati mnogo vremena. Uživajte u toplini svog doma, i neka svako sledeće čišćenje za vas predstavlja pravu malu umetnost.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *