Lokne

Kako napraviti super lokne za tili čas

Poznato vam je već da svaka devojka koja ima prirodne kovrdže želi da ima ravnu kosu, a devojke sa ravnom kosom baš žele da imaju lokne. Tako i vi sa svojom ravnom kosom želite da zablistate na nekom važnom događaju sa gustom kosom, koja će biti u loknama.

Lokne daju i te kako atraktivan izgled, lako se održavaju, sa malo pene za kosu, možete da ih oblikujete i fiksirate lakom. Ukoliko imate gustu kosu, lepo definisane lokne, jako lepo mogu da padaju i da vašem izgleda daju poseban šarm.

I super, i vi to sve znate, i baš zbog toga želite da imate lokne, ali niste sigurni koji je najbolji način da ih oblikujete.

Pa ajde da vidimo koji su sve to načini, uz pomoć kojih možete lako i brzo kod kuće da oblikujete lokne na svojoj kosi.

Slamke

Ovo je jedan od najčešće korišćenih načina za pravljenje lokni, jer se pojavio skoro. Slamke koje koristite za vodu ili sok, biće vam potrebne u ovom tretmanu za lokne. U zavisnosti od gustine kose koju imate, zavisiće i broj slamki koje ćete koristiti.

Odvojićete kosu u tanke pramenove. Svaki pramen pojedinačno ćete umotati u slamku. Uzmite pramen kose i umotavajte oko slamke i prčvrstite na vrhu.

Ostavite slamke što duže na glavi. Kada skinete slamke sa glave, dobićete prelepe i lepo definisane lokne. Možete ih učvrstiti lakom za kosu, kako bi stajale na glavi što duže.

Vikleri

Ukoliko želite da koristite viklere za definisanje lokni, koristećete što manje viklere. Kao što znate, vikleri postoje u različitim veličinama, tako da ćete birati one što manje, sa najmanjim obimom.

Opraćete kosu sa prirodnim šamponom bez sulfata i parabena. Nakon toga, stavite balzam, kako bi lakše počešljali kosu i prosušite blago peškirom.

Da biste navili viklere na glavi, potrebno je da kosa buda više mokra nego suva. Odvojićete kosu u što tanje pramenove, i svaki posebno navijati u vikler. Kada budete završili celu kosu, sačekajte da se kosa prirodno osuši.

Ukoliko baš žurite možete da koristite fen, kako bi se kosa osušila, ali često korišćenje fena može da uzrokuje i proređivanje kose, tako da se ne preporučuje.

Kada se kosa osuši, skinućete jedan po jedan vikler sa glave i vaša frizura je gotova. Lokne koje ste dobili stajaće na glavi do sledećeg pranja.

Figaro

Uz pomoć figara za kosu, ćete dobiti možda najlepše definisane lokne, ali imajte u vidu da će često korišćenja figara i te kako uticati negativno na kosu. Figaro će oštetiti kosu, jer direktno nanosite visoku temperaturu na kosu, i samim tim je gorite. Svakako da ne želite da imate mrtvu i dosadnu kosu, pa zato izbegnite figaro, jer već znate koliko može biti štetan.

Ugrejte figaro na srednju temperaturu, ne mora da najviša temperatura . Izdvojite kosu u pramenove i uzimajte jedan po jedan pramen. Obmotajte pramen kose u figaro i savijajte kosu. Zapravo, u ovom slučaju toplota će definisati vaše lokne.

Nakon ovog ulepšavanja možete da stavite lak kako bi ih učvrstili ili ih ostaviti da prirodno padaju, jer su tako mnogo lepše lokne.

Krpice za kosu

 

Krpice za kosu možete da napravite od neke stare tkanine ili majice koju ne nosite. Isecite na duže delove i širine od oko 5cm. Odvojite kosu u pramenove i svaki pramen obmotajte oko krpice. Kada stignete do vrha glave, do korena kosa, vežite krpicu i ostavite da stoje na glavi.

Možete spavati sa njima, ili neka stoje na glavi ceo dan, ukoliko vam je frizura potrebna za večernji izlazak u grad. Krpice ćete odvezati sa svakog pramena i vaše lokne su gotove.

Riblja kost

Savršen način da napravite lokne na glavi je uz pomoć riblje kosti. Ili još bolje da upletete što više kikica u kosu, kako bi imali što sitnije i lepše lokne, kada ih raspletete.

Za riblju kost je potrebno da vam kosa bude mokra. Ukoliko uvijate suvu kosu na ovaj način, nećete dobiti efekat lokni na glavi.

Uveče kada operete kosu, nežno je iscedite peškirom, kako ne bi bilo viška vode, i upletite riblju kost ili kike, kako god je vama lakše. Sa ovom frizurom ćete prespavati. Ujutru raspletite kike i imaćete najlepše definisane lokne.

Prednost ove frizure je u tome što možete nositi riblju kost dan, dva, a tek onda da je raspletete. Na ovaj način dobićete još sitnije i lepše oblikovane lokne.

Napravite lokne uz pomoć toalet papira

Ovo vam sada sigurno zvuči veoma smešno, ali je moguće i te kako. Uz pomoć toalet papira dobićete veoma guste lokne koje imaju prirodan izgled.

Biće vam potrebna jedna rolna toalet papira koju ćete iseckati na više komada. Svaki komad papira treba da bude dugačak oko 5 cm.  Uzmite pramen kose i uvite kraj pramena duž sredine papira. Onda ćete uviti papir do vrha glave.

Pričvrstite pramen, tako što ćete vezati tolet papir. Tako ćete uviti celu kosu i otići na spavanje. Ujutru  skinite jedan po jedan papir sa kose.  Nemojte da koristite češalj, već ćete prstima lagano proći kroz kosu i na taj način lepo definisati lokne. Možete staviti lak, ako mislite da će vam lepo učvrstiti kosu.

Jednostavno gužvanje kose

Ovaj super način je možda najjednostavniji i najbrži da dobijete lokne i lepe kovrdže u kosi. Za ovaj brz tretman biće vam potrebna pena ili gel za kosu.

Prvo ćete dobro oprati kosu omiljenim prirodnim šamponom i dobro isprati kosu na kraju. Prosušite kosu peškirom.

Dok  je kosa još uvek vlažna, uzećete penu za kosu na dlan i krenite lagano da gnječite kosu. Možete da dodate još pene za kosu, ukoliko ste potrošili sve. Gnječite kosu na gore i  ostavite kosu da se osuši.

Napravite lokne pomoću čarape

 

Možda ste sada u čudu ili vam je smešno, ali uz pomoć čarapa možete napraviti i tako lepo definisati lokne na vašoj kosi. Osim čarapa, biće vam potrebne ukosnice, lak za kosu, i gumica za kosu.

Operite dobro kosu i sačekajte da kosa bude polu suva, a onda vežite kosu u konjski rep. Pre nego što uzmete čarape, neće vam biti potrebne cele, već ćete iseći deo kod prstiju, kako bi provukli kosu kroz rupu. Kosu ćete omotati oko čarape i uvijati na gore. Na kraju kosu pričvrstite ukosnicama. Ostavite par sati tako na vašoj glavi, dok se  kosa ne osuši. Kada se kosa osuši , skinite ukosnice i dobili ste savršene lokne.

Uz pomoć olovke

 

Olovka ne služi samo za pisanje, već i za pravljenje frizure. Čudite se? E pa da vidimo zašto nema razloga da budete u čudu. Jednostavno izaberite olovku ili marker, kako god vam je lakše. Ustvari birajte širinu olovke, u zavisnosti od toga da li želite sitne ili krupnije lokne.

Kosa treba da bude polu suva, viša vlažna, nego suva. Kada završite celu kosu i obmotate je celu u olovkama, pričvrstite šnalom.

Ostavite da stoji na glavi, dok se kosa sasvim ne osuši. Nakon toga, skinite olovke sa glave, i imaćete najizazovnije lokne do sada.

Uz pomoć aluminijumske folije

 

Uzećete aluminijumsku foliju, ali neće vam biti potreban cela. Isecite na duge delove,i u širini, otprilike do 5cm i srolajte je ,kako bi dobili na debljini.

 

Sada ćete odvojiti kosu u pramenove, neka kosa bude vlažna, i svaki pramen obmotavati oko folije. Kada završite celu kosu i bude uvijena u foliju, možete otići na spavanje. Ujutru ćete lagano skinuti foliju jedan po jedan pramen, kako bi otkrili svoje prelepe lokne.

Prođite prstima, kako bi lokne ostale lepo definisane. Vaša frizura je gotova. Možete da je pokažete.

 Lokne od ukosnica

Ovaj stil je možda nešto što ste čuli od vaše majke ili bake, jer se jako dugo koristi kao najbolji način za pravljenje lokni i kovrdžanje kose. Sve što vam je potrebno od stvari biće ukosnice.

Na mokru kosu stavite malo gela i izdvojite deo kose i vežite u punđu.  Uzmite jedan pramen kose, namotajte ga oko prsta i napravite petlju, koju ćete uvijati ka gore do korena kose. Ovaj deo sada učvrstite  ukosnicom. I tako redom ćete uvijati celu kosu uzimajući pramenove.

Na kraju kosu fiksirajte maramom na glavi i možete na spavanje. Ujutru kada ustanete, izvadite ukusnice iz kose, i vaše lokne su gotove. Nemojte koristiti fen, biće dovoljno da prođete prstima kroz kosu, kako bi lepo definisali i oblikovali lokne.

Presa

 

Presa je jako popularan pribor za ulepšavanje, ali ne bi trebalo često da ga koristite. Presa može vidno da ošteti vašu kosu i da utiće na njeno opadanje.

Uz pomoć prese ćete lepo oblikokovati lokne i dobiti izazovne talase u kosi. Ugrejte presu do srednje temperature, i stavite jedan pramen. Umesto da peglate kosu, vi ćete uvrnuti presu, koja će na taj način prelomiti vašu kosu i oblikovati sitne lokne.

Tako ćete uraditi sa svim pramenovima i vaša frizura je na ovaj način spremna. Ovo jeste možda i najbrži način da dobijete lokne u kosi, ali imajte u vidu da može da bude i onaj koji najviše oštećuje kosu.

Izdvojili smo za vas nekoliko načina uz pomoć kojih možete da dobijete lepo oblikovane lokne na svojoj glavi. Na vama je da izaberete koji vam se način najviše sviđa, ili koji vam se način čini najlakši i najbrži u isto vreme.

A osim toga, u danima kada imate vremena, i provodite vreme kod kuće, isprobajte sve načine i tako ćete videti da li olovke, trake ili figaro prave najlepše lokne na vašoj glavi.

Izaberite tretman za ulepšavanje koji vama najviše odgovara, a povremeno možete uraditi vrhunski PRP tretman kose u klinici Atlas Estetika.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *