Lepa-Kosa

Razdeljak na pravom mestu za čas osvežava vaš izgled

Koji razdeljak u kosi najbolje odgovara vašem  licu, da li ga treba pomerati i kako to najlakše učiniti? Saznajte kako da  popravite svoj izgled novim razdeljkom.

Žene koje imaju razdeljak na levoj strani glave se smatraju pouzdanim i inteligentnim, muškarci koji kosu dele na levoj strani su uspešni i popularni. Muškarci sa razdeljkom sa desne strane su radikalni i otvoreni.

Bez sve šale, evo priče o načinima kako sve možete podeliti kosu, da li i koliko često treba pomerati razdeljak i koji najbolje odgovara vašoj fizionomiji.

Ponekad je zaista samo sitnica potrebna da osveži vaš izgled. Da li danas želite da budete primećeni ili vam je već svega dosta i sve vam izgledas pogrešno. Umorni ste i daleko od svog najboljeg izdanja. Postoji nekoliko trikova a među njima je svakako najbrže rešenje pomeranje razdeljka u kosi.

Novi razdeljak će učiniti da izgledate potpuno drugačije. Pored toga, kosi je za zdravlje potrebno da je s vremena na vreme, očešljate na drugi način. Ovo čuva njeno zdravlje i sprečava proređivanje vlasi na delu glave gde ste ukopali svoj večni razdeljak.

Uz naše savete saznajte kako da izvučete maksimum iz ovog malog trika.

5 načina da podelite kosu

Razdeljak na sredini

Stil poznatih lepotica 70-it kao Joni Mitchell, radeljak po sredini glave je šik verzija frizure koja odgovara svakoj prilici i obliku lica.kaže Paul Warren, poznati Njujorški frizer. To je klasika sa kojom nikada nećete pogrešiti.

Da biste napravili razdeljak na sredini a da se kosa ne umrsi i zaplete koristite  oštar vrh češlja sa šiljastom drškom. Ukoliko pokušate da napravite razdeljak zubima češlja rizikujete da vam se kosa zamrsi.

Dijagonalni razdeljak

Za poseban efekat koji će dati završnu šik notu vašoj punđi i suziti vaše široko lice, možete napraviti dijagonalni razdeljak. Podelite kosu počevši od vanjskog ugla sa jedne strane čela dijagonalno do dna potilka na suprotnoj strani. Zaližite kosu u nisku punđu ili konjski rep.

Razdeljak duboko sa strane

 

Ovo je razdeljak na stranu samo dramatičniji, kao dan i noć. Duboko sa strane razdeljena kosa je jedan od najboljih prirodnih načina da brzo dobijete na volumenu. Ukoliko vam je lice okruglo, pustite da vam kosa prebačena na stranu blago pada preko lica.

Cik-cak razdeljak

 

Zupčasta linija vašeg razdeljka čini vašu frizuru zabavnom i opuštenom. Dobro ide uz svaki oblik lica. Odličan je način da zakamuflirate izrastak ukoliko niste stigli da se ofarbate. Pramenovi i farba se obično nanose na kosu podeljenu na sredini ili blago sa strane. Napravite li cik-cak po tom razdeljku izrastak se ne vidi. Opet vam treba oštar vrh “vojničkog” češlja. Polazna tačka ja na početku razdeljka na čelu, šiljastim vrhom češlja napravite cik-cak liniju duž razdeljka. Zanimljivo, lepršavo i svakako će osvežititi vaš svakodnevni izgled dajući mu mladalačku notu.

Razdeljak sa strane

 

Skoro svako od vas ima kosu koja prirodno blago pada na jednu stranu. Čini se da se razdeljak sa strane sam formira prema obliku lica. Za opušteni izgled prosto koristite svoje prste da biste podelili kosu. Ona već ima svoju naviku kuda ide i samo joj malo pomozite.

Ukoliko vam je kosa tanka i retka, prebacivanjem razdeljka sa jedne na drugu stranu može zamaskirati ovaj nedostatak.

Uostalom, znate one dane kad poželite da bar nešto smesta promenite. Razdeljak sa druge strane može biti instant rešenje pre no što se brzopleto odlučite za radkalnu promenu frizure ili boje kose.

 

Kako da promenim razdeljak

 

Jeste li nekad pokušali da pomerite razdeljak. Nije jednostavan posao ali vredi. Evo kako da to uspešno uradite:

Pomeranje razdeljka može brzinski popraviti izgled vaše frizure i fizionomije. Prosto može baciti bolje svetlo na ono što imate da istaknete na svom licu i malo povući u zasenak ono što nije vaš najbolji adut. Plus, ukoliko vam je kosa tanka, pomeranje razdeljka će joj dodati volumen i učiniti da izgleda jača.

Pomeranje razdeljka je jedan od načina za sprečavanje jakog opadanja kose na tom delu vlasišta.

Budući da naša kosa često odbija saradnju prilikom ovakvog pokušaja jer je godinama češljamo na isti način, ne odustajte tako lako. Pomoću ovih saveta trebalo bi da uspete da smirite neposlušne čuperke.

1. Koristite gel za kosu

 

Prirodni razdeljak zna da pruža puno otpora. Upotrebite jak gel za kosu kako biste kosu naterali da promeni smer. Gel nanesite na koren kose još dok je kosa mokra i začešljajte u željenom smeru. Nakon toga sušite kosu sa novim razdeljkom. Kada je gotovo dodajte još malo gela i na kraju fiksirajte lakom ukoliko ima potrebe.

Sa dugom kosom postupak je nešto lakši jer ona svojom težinom vuče na dole pa će novoformirani razdeljak ostato na mestu. Na kratkoj frizuri možete razdeljak fiksirati šnalama sve do samog izlaska i tako dati kosi vremena da se navikne na novi položaj..

2. Usmerite kosu tokom sušenja

 

Kako sušimo? Pošto ste naneli gel, uključite fen na srednju temperaturu i sušite koren kose koristeći pri tom češalj tankih, gustih zuba kako biste kosu začešljali u novom smeru. Uverite ste da ste najpre dobro osušili zalizak koji formira prirodni razdeljak. ne dozvolite mu da se osuši prirodno jer će otići na svoju stranu.

3. Ostatak kose sušite uobičajeno

 

Završite oblikovanje frizure kako želite. Ne očekujte da će se vaš prirodni razdeljak predati bez borbe. Dajte kosi par dana da se navikne. Učvrstite je nekom modernom šnalom, rajfom ili maramom. Ovi detalji će razdeljak držati onako kako vi želite a i osvežiće vaš izgled.

Kako da nađem prirodni razdeljak

Većina osoba poseduje prirodni razdeljak u kosi. To je mesto gde se kosa sama od sebe deli.

Kada ste oprali kosu, umotajte je u mekani frotir koji će pokupiti vodu.

Odmotajte peškir. Rastresite kosu. Češljem sa retkim zubima zašešljajte kosu unazad. A zatim protresite glavom. Videćete gde se kosa prirodno deli.

Sada češljem napravite uredni liniju na tom mestu i eto prirodnog razdeljka . Na tom mestu, razdeljak će vam najposlušnije stajati

Koliko često treba menjati razdeljak?

 

Razdeljajk bi valjalo menjati svakih 3-4 dana ukoliko vas ne mrzi. Ovo je posebno korisno ukoliko imate opuštenu ravnu kosu. Pomeranjem razdeljka kosa dobija na volumenu, teksturi i postaje živahnija.

Ukoliko su vam obrve u savršenom redu spremne za otkrivanje, možete kosu podeliti duboko sa strane.

Pomeranje razdeljka je najlakši način da trenutno izbrišete 5 godina sa svog lica.

Koji razdeljak najbolje odgovara vašem tipu lica?

 

U nastavku sledi detaljan vodič o tome koji razdeljak najbolje odgovara kom tipu lica. Isprobajte, možda vas iznenadi promena na bolje.

Dugačko ili ovalno lice izgleda bolje sa razdeljkom sa strane. Izbegavajte razdeljak po sredini koji vizuelno još više produžava fizionomiju.. Podelite kosu iznad luka obrve

Srcoliko lice izgleda izgleda bolje ukoliko kosu podelite po sredini jer će ovaj razdeljak vizuelno da ga produži.

Imate okruglo ili četvrtasto lice. Imate sreće jer imate dve opcije za najprikladniji razdeljak. Razdeljak na sredini omekšava ivice četvrtastog lica . Ukoliko vam je lice okruglo, srednji razdeljak pravi optičku varku ublažavajući dosadnu simetriju kružnog oblika fizionomije.

Duboki razdeljak sa strane kreira tako potreban ugao na okruglom licu  i ublažava oštrinu četvrtastog oblika. Ukoliko ste vlasnica ovakvih fizionomija imate puno izbora i možete često menjati poziciju razdeljka.

Istaknuto čelo i isturena brada: Napravite razdeljak koji je samo malo pomeren iz centra.

Koji razdeljak nablje odgovara različitim tipovima kose?

 

Mesto na kom treba da podelite kosu ima veze i sa teksturom vaše kose.

Neki razdeljci idu bolje od drugih uz određeni tip kose. Kovrdžava kosa izgleda najbolje kada joj dozvolite da pada prirodno po svom nahođenju.Pravljenje nekog striktnog razdeljka se ne preporučuje. Ukoliko ipak morate da je smirite vodite se uputstvom o obliku lica.

Jaka, ravna ili talasasta kosa izgleda sjajno sa razdeljkom na sredini. Ipak izbegavajte da ga centrirate po sred čela, uvek razdeljak pomerite za nijansu u jednu stranu.

Za tanku, nežnu kosu podignite cik-cak razdeljak kao i kosa prebačena najednu stranu će dodati volumena i živpsti vašoj frizuri.

Zašto je neophodno pomerati razdeljak?

Mnogi od nas se godinama drže iste frizure. Ne menjate ništa pa čak ni razdeljak. Po malo dosadno zar ne. Promena frizure je uvek način najednostavniji način da osvežite svoj izgled baš onda kad vam je to najpotrebnije.

Uz to ista pozicija razdeljka u dužem vremenskom periodu nije dobra za kosu.

Može li “fiksiran”razdeljak dovesti do gubitka kose?

 

Što duže imate razdeljak na istom mestu to je više šanse da vam se kosa na tom delu glave proredi.

Vremenom ćete primetiti da je kosa oko razdeljka tanja i nežnija a vlasište  je tamnije na tom mestu u poređenju sa ostatkom glave. Jasan razdeljak oslobađa direktan prolaz suncu do tog dela kože glave. Trebalo bi menjati poziciju razdeljka ili prosto zašešljati kosu unazad svaki put kada se bez šešira izlažete suncu.

Takođe, ukoliko vam je razdeljak uvek na istom mestu , pojedini pramenovi kose su uvek više izloženi preteranoj toploti fena prilikom oblikovanja. Zbog toga vam se taj deo kose brzo isuši , postane lomljiv i slamast. Ukoliko je kosa farbana, efekat nepromenljivog razdeljka je još drastičniji. Površinski sloj kose je stalno u kontaktu sa suncem i boja brže izbledi.

Redovnim pomeranjem razdeljka smanjujete negativan uticaj spoljašnjih faktora na kosu, zapravo uvek dozvoljavate jednom delu vlasi da se odmore i regenerišu dok je drugi deo kose izložen.

Kad god ustanete na levu nogu i čini vam ste da ste sve samo ne lepe, a ima takvih dana, svi ih imamo, češalj u ruke i okrenite kosu na drugu stranu, izvucite neku davno zaboravljenu ešarpu otkačene boje ili neku retro bižuteriju koju godinama niste poneli, promenite parfem i eto nove zavodljive žene koja nije ni nalik onoj od pre pola sata. Kada se sviđate sebi i drugima ćete biti lepi.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *