Trgovanje binarnim opcijama: glavne prednosti i mane

Binarne opcije su poslednjih godina sve popularnije širom sveta kao efikasan način za ostvarivanje zarade na internet. Međutim, svako ko želi da se okuša kao online trgovac binarnim opcijama, treba da zna da se na ovaj način neće obogatiti na brzinu. Takav stav je aspolutno pogrešan i umesto do uspeha, može vas jedino dovesti do gubitka uloženog novca.

Dakle, binarnim opcijama ne treba pristupiti kao igri na sreću ili kockanju. Uz adekvatno iskustvo i kroz edukaciju i razvitak odgovarajuće strategije, trgovanje binarnim opcijama može postati vaš dugoročni izvor zarade na internetu. Sve, dakle, zavisi od vašeg pristupa ovom načinu online zarade.

Naravno, kao i svaki drugi oblik sticanja profita na webu, i trgovanje binarnim opcijama nosi određene rizike i ima svoje prednosti i svoje mane. Da bi ste bili uspešan trgovac, to je prvo i osnovno što treba da naučite.

Trgovanje binarnim opcijama – glavne prednosti

Iako na trgovanje binarnim opcijama ne treba gledati „kroz ružičaste naočare“, one mogu biti sjajan način ostvarivanja zarade na duge staze. U odnosu na druge oblike online trgovine, binarne opcije imaju niz prednosti.

1. Male početne investicije

Definitivno, mali početni kapital za investiranje je jedna od glavnih prednosti trgovanja binarnim opcijama. Recimo, za start na nekim renomiranim i pouzdanim platformama,  kao što je IQ Option platforma za trgovanje binarnim opcijama, potreban vam je depozit od  svega 10 dolara, a minimalno investiranje po jednoj transakciji je samo 1 dolar. Osim toga, postoje i demo računi, preko kojih možete bez ikakvih ulaganja da naučite kako čitav postupak trgovanja funkcioniše i da steknete neophodno iskustvo.

Naravno, da bi ste mogli da dobro upravljate rizicima i kontrolišete ih, biće vam potrebno ulaganje od 100-200 dolara, s obzirom da prosečna binarna transakcija ne bi trebala da prelazi 1-5% vašeg celokupnog depozita. Uzgred, na binarnim opcijama rizikujete da izgubite samo iznos koji ste uložili u svaku pojedinačnu transakciju, ni manje ni više od toga.

2. Profitabilnost

Kod trgovanja binarnim opcijama, procenat profita je veoma visok. Kod pouzdanih brokera možete ostvariti povraćaj od čak 85-90%. Na primer, ako investirate 10 dolara a transakcija bude uspešna, dobićete vaše ulaganje i zaradu koja iznosi 85 do 90 dolara. Dakle, bukvalno možete duplirati vašu investiciju za samo 5 minuta. Sjajno, zar ne? Bilo koji drugi instrumenti internet trgovine nemaju ovakvu pogodnost, što binarne opcije stavlja daleko ispred njih.

3. Krajnje jednostavan postupak trgovanja

Ovo je možda i najveća prednost trgovanja binarnim opcijama u odnosu na druge oblike online trgovine. Bitno je da imate na umu da ovde ne govorimo o mogućnosti za laku zaradu, već o mehanizmu trgovine koji je na većini platformi krajnje jednostavan. Zapravo, kao što im i samo ime kaže, binarne opcije vam pružaju samo dve mogućnosti izbora: sell (prodaj) ili buy (kupi).

4. Mobilnost i pristupačnost platformi

Još jedna bitna pozitivna osobina binarnih platformi jeste njihova mobilnost i lak pristup gde god da se nalazite. Kvalitetne platforme pokušavaju na sve načine da omoguće svojim trgovcima potpuno uživanje u vrhunskom korisničkom iskustvu. Shodno tome, za trgovinu binarnim opcijama možete da koristite svoj pametni telefon, tablet ili laptop, a same platforme možete lako naći na mreži, tako da vam neće biti potrebna bilo kakva dodatna oprema. Osim verzije za pretraživače, mnoge platforme nude svojim trgovcima i mobilne aplikacije za još bolje korisničko iskustvo.

5. Dostupnost edukativnih informacija

Učenje je ključno za uspešno trgovanje binarnim opcijama. Trgovina binarnim opcijama je dobra zato što možete naučiti kako da trgujete na profitabilan način zahvaljujući mnoštvu informacija koje su dostupne na internetu. Ne kažemo da je edukacija laka i da ćete za jedan dan naučiti sve što vam je potrebno za uspešnu online trgovinu, ali je činjenica da vam neće biti potrebna nikakva posebna znanja i veštine kako bi ste stekli potrebno znanje. Dakle, sve zavisi isljučivo od vaše motivacije i vašeg strpljenja. Idite korak po korak.

Trgovanje binarnim opcijama – mane

Članci o prednostima koje nude binarne opcije šire se internetom neverovatnom brzinom. Razni brokeri, kojih je na tržištu sve više i više, objavljuju svoje hvalospevne tekstove o tome kako je lako zaraditi novac na binarnim opcijama. Kao rezultat toga, lakoverni trgovci početnici izgube svoj novac već na prvoj transakciji. Da se i vama na samom startu ne bi dogodilo ovako nešto, potrebno je da znate koje su to mane trgovanja binarnim opcijama od kojih morate da se pripazite.

1. Gubitak novca

Mogućnost da izubite novac je svakako glavni nedostatak binarnih opcija. Binarne opcije mogu da budu veoma profitabilne, za jednu opkladu možete ostvariti čak 85-90 % bonusa. Ali u isto vreme, možete izgubiti i 100% uloženih sredstava. Naročito ako samo pogađate nasumično, bez ikakvog prethodnog znanja i edukacije. U svakom slučaju, rizik do gubitka novca se mora uzeti u obzir.

2. Brokeri prevaranti

Ovo je možda i najveći nedostatak trgovanja binarnim opcijama. Ugled binarnih opcija najviše kvare lažni brokeri, kojih je, na žalost, puno. Složićete sa time da je veoma uvredljivo da znate da ste sve vreme bili varani: da vam se ne isplaćuje novac koji ste zaradili ili da je menadžer koga ste angažovali kao pomoć uzeo sav novac sa vaše kartice za sebe. Ovakva praksa se uglavnom uspostavlja preko TeamViewer-a, tako da nemojte davati pristup vašem računaru nekome koga ne poznajete.

Na žalost, činjenica je se broj prevarantskih brokerskih platformi  povećava svakog dana, zbog čega morate da budete veoma oprezni kada birate brokera na čijoj platformi ćete trgovati.

3. Sveti Gral

Još jedna značajna mana u trgovanju binarnim opcijama je tzv. Sveti Gral, što se odnosi na trgovce koji ne žele da uče o tome kako treba da trguju, već hrle za lakom zaradom preko noći. Mnogi brokeri nude svojim klijentima online podršku u vidu raznih robota, specijalnih strategija trgovanja, i drugih jedninstvenih metoda podrške. Takve savete možete pronaći svuda na webu.

Početnike koji ne razumeju o čemu se ovde radi, obično uhvate u zamku oni koji im obećavaju milione, tajne metode za brzo sticanje zarade i sl. Naš savet je veoma jednostavan i izričit – ako naletite na takav slatkorečiv naslov (a to će se sigurno desiti), trebalo bi da takav sadržaj zaobiđete u širokom luku. To će vam spasiti novac i živce.

 

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *