Evropa

10 mesta u Srbiji koje morate posetiti

Srbija je zemlja prepuna prirodnih lepota od kojih su neke nepoznate njenim stanovnicima. Kako se bliži lepše vreme, svi polako prave planove za vikend putovanja ili provođenje praznika u nekom drugom ambijentu. Postoji veliki broj mesta koja su značajna zbog istorijskog nasleđa te je neophodno posetiti ih i podsetiti se kulturne tradicije naše države.

Pored toga, uvek se na raznim spiskovima nalaze i mesta koja su popularna decenijama i uvek postoji razlog za to. Ukoliko želite da posetite neke nove predele i istražite krajeve u kojima niste bili, sigurno ćete pronaći nešto u širokom izboru ponude.

 

Specijalni rezervat prirode Uvac

Sigurno ste do sada videli slike reke Uvac i prelepog pejzaža koji odlikuje neobičan kanjon prepun zelenila. Iako se čini kao mali skriveni raj daleko od nas, ovo slikovito mesto je zapravo deo reke Uvac i jedna od najtraženijih lokacija.

Pored opuštajućih staza za šetnju, u turističkoj ponudi ćete pronaći i plovljenje rekom što će vam pružiti nezaboravne poglede na prirodu i najlepše slike sa odmora.

 

Vodopad Prskalo

Možda vam na prvi pomen reči vodopad ne bi palo na pamet da se jedan takav nalazi upravo u Srbiji, tačnije u okolini Paraćina. Ono što začuđuje prilikom posete ovom mestu jeste divlja priroda koja oduzima dah samim tim što je netaknuta od strane brojnih posetilaca.

Dragulj prirode obavijen prelepim zelenilom i biljkama stvara prelepu atmosferu tokom letnjeg perioda i pruža opuštajući ambijent za sve one koji odluče da se sklone od buke i gužve.

 

Prestoničke lepote

Na pomisao prestonice, mnogi odmah pomisle na gužvu, saobraćaj i čekanje u redovima. Ipak, postoji veliki broj atrakcija u Beogradu koje su i dalje primamljive, kako ljudima koji ne žive u ovom gradu ali isto tako i njegovim stanovnicima koji ga i dalje istražuju. Jedna od atrakcija koja je zanimljiva posetiocima su svakako najpopularnije beogradske kafane koje su poznate po gostoprimstvu i odličnoj atmosferi.

Nacionalni park Tara

Tara je jedna od zapostavljenih planina naše države i iako je česta destinacija školskih ekskurzija, potrebno joj je posvetiti više pažnje. Kako je ovaj deo prirode zaštićen i o njemu se vodi računa, očekuju vas prelepe šetnje i uživanje u načinu života koji je mnogo opušteniji.

Pored staza, posetiocima su zanimljivi i selo i reka Zaovine koji i dalje čuvaju tradicionalni duh. Šume bogate četinarskim drvećem, učiniće da vaš boravak na ovoj planini prija i vašem zdravlju jer je kvalitet vazduha nemerljiv u odnosu na onaj u kom svakodnevno boravimo.

Đavolja varoš

Neobičan prizor koji ćete zateći ukoliko posetite Đavolju varoš je ono što privlači ljude da posećuju ovaj prirodni fenomen. Intrigantnost mnogobrojnih legendi koje se pričaju o ovom mestu daju notu mističnosti i privlače ljude da i dalje istražuju neobične priče koje su ispričane o njegovom postojanju.

Letnji dani koji dolaze su savršena prilika da iskoristite vreme na nekoj od ovih destinacija. Bilo da se odlučite za posetu nekom gradu ili odmor u prirodnom okruženju, sigurno ćete naći novi delić koji je za vas neistražen. Otkrivanje lepota može da bude najbolji način da provedete svoje slobodne dane i opustite se sa porodicom ili prijateljima.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *