Novogodišnja zdravica

Saveti za Doček Nove 2019. godine u Beogradu

Beograd važi za grad u kome je provod najbolji i najluđi, te zato ima sve veću posećenost od strane domaćih i stranih turista. Stoga, svaka Nova godina u Beogradu mora biti obeležena na najbolji mogući način kako bi prezentovala najkvalitetniju zabavu na Balkanu o kojoj se u svetu toliko priča.

Srpska metropola ima svoje čari, ali i pored toga postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju ako želite u njemu dočekati najluđu noć.

Zato vam mi izdvajamo nekoliko saveta za doček Nove godine u Beogradu da biste bili na vreme pripremljeni i kako biste se mogli sasvim opustiti na dan dočeka bilo da slavite kod kuće sa porodicom i prijateljima, u klubu, kafani ili na trgu.

A pre toga pogledajte svakako pogledajte cene ponuda za Novu 2019.

Krenite sa planiranjem na vreme

Ušli smo polako u jesenje i tmurnije dane i to znači da se približava vreme kada ćete stalno čuti pitanje:

„Gde ćeš proslaviti Novu godinu?“.

Umesto da vam odgovor na njega bude glavolomka, i da planirate sve u zadnji čas, što može da bude pokretač stresa, razmislite na vreme o opcijama koje su vam već sada dostupne.

Zato vam preporučujemo da se već sada dogovarate sa prijateljima i porodicom gde biste voleli da provedete doček. Jer ako se se sve radi u zadnjem trenutku, obično stvari ne ispadnu onako kako ste planirali, pa ćete ući u novu godinu isfrustrirani.

Uzmite u obzir da je Beograd veliki grad i da će za doček u njega sigurno doći desetine hiljada turista, koji su se već organizovali gde će provesti novogodišnju noć. Zato je bitno da ako želite da budete u klubu, hotelu ili splavu rezervišete vaše karte na vreme.

Mnogi od njih su već i izdvojili svoju novogodišnju ponudu na sajtovima, pa možete pogledati koje su cene i koji će bend svirati, te se dogovoriti da već rezervišete sto.

Upamtite, najekskluzivnija mesta će se odmah pokupiti, zato je najbolje rezervisati karte što pre, pa tako nećete imati brige oko Nove godine do samog dočeka, a do tada možete smisliti odgovarajuću kombinaciju za ovu veselu priliku.

Ako, pak, želite da Novu godinu provedete u kućnom izdanju, bilo da ste domaćin na žurci ili gost, to ne znači da sa planiranjem treba krenuti kasnije. Doček kod kuće jeste nešto opuštenija varijanta, ali za domaćina može biti prava noćna mora ako se ne organizujete na vreme.

Morate odrediti koliko će gostiju biti prisutno da biste mogli obezbediti dovoljno hrane i pića za sve. Da li će neko prespavati kod vas posle dočeka, imate li dovoljno posteljine i mesta za spavanje? Na sva ta pitanja morate imati odgovor bar mesec dana pre dočeka.

Nešto sigurno neće poći po planu

Ovo jeste u suprotnosti sa prvim savetom, ali samo hoćemo da vam ukažemo na to da koliko god planirali, verovatno dosta toga neće ispasti kako se hteli. Neki prijatelj će otkazati svoj dolazak u zadnji čas i fali će vam jedna osoba da rezervišete sto. Može vam se pružiti prilika da slavite Novu godinu kod nekog drugog prijatelja, ili ste našli bolji klub po jeftinijoj ceni.

Ove promene su sasvim normalne i čak ih i trebate očekivati, naročito ako nameravate slaviti sa velikim brojem ljudi. Zato se morate snalaziti u trenutku.

Stoga, dobra vest za vas je što se ipak nalazite u Beogradu koji može ponuditi obilje mesta i ideja kako da se snađete i proslavite doček sa uživanjem.

U mnogim klubovima je ulaz posle ponoći ili besplatan ili mnogo jeftiniji nego što je bio pre odbrojavanja, pa možete iskoristiti i tu priliku, ako neki plan zakaže. Najsigurnija i najjeftinija opcija je svakako odlazak na trg gde će vas uvek sačekati dobra muzika i slavlje.

Budite spremni na gužvu

Gužva je najveći neprijatelj svakog većeg grada, a u Beogradu je to poseban problem jer je saobraćaj preopterećen svakodnevno. Pogledajte gužvu koju viđate svakog dana na ulicama, za novogodišnje veče je pomnožite sa pet.

Ovo na vas može bitno uticati ako Novu godinu ne proslavljate van svog doma. Povećan saobraćaj možete očekivati i u sporednim delovima grada, ali će vakako najveći pritisak biti u blizini trga Republike, poznatih klubova i splavova.

Još ne znamo tačno koji će izvođači biti prisutni na dočeku na trgu , ali svakako očekujte da će biti prisutan veliki broj ljudi. Zato, ako ikako možete zaobiđite sam centar grada i idite sporednim putevima. Veliku gužvu možete zaobići i ako dođete na mesto dočeka znatno ranije pre početka slavlja.

Ako ste se odlučili da najluđu noć provedete na trgu budite spremni na to da gužva nekad može biti toliko velika da se nećete moći preterano kretati, niti igrati ako se budete nalazili u njenom samom centru.

Ono što ćete svakako čuti u toj gužvi jesu petarde (kazne su i do 100.000 dinara), čije korišćenje u centru grada jeste zabranjeno, ali se uvek nekako probiju u velikoj gužvi.

Nemojte računati na taksi vozila

Ovaj savet se nadovezuje na prethodni. Iako se u Beogradu generalno možete osloniti na taksi službe u novogodišnjoj noći su gužve tolike da ćete teško doći do bilo kog taksija. Tada su oni prebukirani, pa će se najverovatnije desiti da nemaju vozilo za vas, a ako se i desi da kažu da će poslati vozilo možete čekati jako dugo da stigne ako uopšte i stigne.

Uopšteno su gužve najveće od 19h uveče na dan dočeka, do 3h ujutro narednog dana.

Ako i imate dovoljno sreće i ugrabite taksi, budite spremni da će njihove tarife biti mnogo veće nego što su inače. Može se desiti da platite i duplo skuplje nego što bi ste tokom bilo kog drugog dana. Osim toga, neki taksisti naplaćuju i veće cene od toga stranim turistima, računajući da se oni ne razumeju u srpski novac.

Zato je definitivno najbolja opcija da nađete nekog ko bi vas vozio, vozite sami ili koristite usluge javnog prevoza kada idete na doček. Osigurajte se da osoba koja prevozi nije pod dejstvom alkohola, jer se na taj način jedna luda noć može pretvoriti u tragičnu. Što se tiče javnog prevoza proverite od kad do kad radi.

Čuvajte torbe i rančeve

Savet se naročito odnosi na one koji su odlučili da Novu godinu dočekaju na trgu.

Iako je ovo najjeftinija verzija dočeka, ne mora biti i najsigurnija.

Ne želimo reći da vas na svakom ćošku čekaju džeparoši, ali je istina da će sigurno neko iskoristiti priliku da u velikoj gužvi zgrabi novčanik koji se nalazi na dohvat ruke.

Stoga preporučujemo da kada idete na trg ili na splav i kafanu odvojite samo onoliko novca koliko mislite da će vam biti potrebno i ličnu kartu. Njih čuvajte u unutrašnjoj strani džepa ili u manjem novčaniku koji će biti dobro sakriven u jakni.

Ako se odlučite na to da nosite torbu stalno vodite računa o njoj, jer je nju najlakše skinuti sa ramena.

Ne izvodite svoje ljubimce napolje za doček

Na ovo posebno skrećemo pažnju i odnosi se na Beograd naročito, kao i na celu našu državu. U većim evropskim gradovima je zabranjeno bacanje petardi i korišćenje pirotehnike, a kod nas to još uvek nije sasvim zakonski regulisano.

Svi ljubimci se plaše jakih i naglih zvukova, te ako čuju petarde to može prouzrokovati čak i srčani udar. Stoga, nemojte ih šetati i izvoditi napolje dok god se ova buka čuje po ulicama, odnosno za šetnje birajte samo proverene ulice, što dalje od centra.

Uoči Nove godine je buka najveća, naročito u trenutku ulaska u sledeću godinu. Tada je najbolje da budete sa svojim ljubimcem i pomognete mu da lakše prebrodi ovaj stres.

Želimo vam lep doček Nove 2019 godine, gde god da se nalazite!

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *