SAD za avanturiste: Skriveni dragulji Južne Kalifornije

Južna Kalifornija je dobro poznata turistima – nezaobilazni su San Dijego, Diznilend, Los Anđeles i Santa Barbara. Sve ove destinacije su svakako vredne posete i vašeg vremena i svaki turistički vodič će vam savetovati da ih barem jednom obiđete. Međutim, ukoliko u vama kuca srce avanturiste, možda biste mogli da ispratite malo drugačiju putanju i posetite odredišta koja možda nisu toliko poznata, ali su definitivno vredna vaše pažnje.

Ako ne volite gužvu i niste ljubitelj tipičnih turističkih destinacija, skriveni dragulji južne Kalifornije učiniće vaše putovanje u SAD nezaboravnim!

Chanell ostrva

Ova spektakularna ostrva predstavljaju jedan on nacionalnih parkova SAD-a. To je destinacija koja svakako nije namenjena za one koji nemaju kondicije, a predlažemo i da sa sobom ponesete osnovne potrepštine.

Naime, ako se zaputite na Anacapa ostrvo, čeka vas uspon uz 157 stepenica, a na samom vrhu nema hrane, vode, savremenog wc-a, niti uslužnih prodavnica. Ipak, pogled i netaknuta priroda će nadomestiti sve poteškoće koje vam beg od civilizacije može doneti. Pravi avanturisti će u ovakvom pejzažu pronaći izvor inspiracije.

Možete posetiti i Santa Cruz ostrvo, koje je nešto veće ostrva Anacapa, a pružiće vam dodatnu opciju istraživanja pećina, iskustvo koje ćete pamtiti celog života. Prilikom putovanja brodom, verovatno ćete naići na brojne životinjske vrste, poput galebova, delfina, a u daljini možda ugledate i kita. Pećine možete obići u posebno opremljenim kajacima, a doživljaj je definitivno neopisiv!

Huntington botaničke bašte

Locirane u Pasedeni, ove botaničke bašte sigurno će vas ostaviti bez daha! Brojne biljne vrste koje se ne mogu pronaći van ovog prostora, raspoređene su u više od deset različitih bašti. Savet je da obavezno posetite Japansku baštu, Baštu ruža i Kalifornijsku baštu.

U obilazak Huntingnton kompleksa bi svakako trebalo uključiti i posetu Huntigton galeriji, u kojoj se nalaze umetnička dela iz 18. i 19. veka. Ukoliko ste ljubitelj pisane reči, obavezno posetite Huntigton biblioteku – jednu od najvećih i najkompletnijih biblioteka u SAD-u.

Ventura county vinogradi

Kada je reč o vinu i Kaliforniji, svima misli odmah odlete u Napu. Mada je Napa svakako priča za sebe, nemojte zaobići posetu brdima i vinogradima primorskog gradića Ventura. Turistička organizacija je na nivou, pa možete izabrati neku od osmišljenih tura. Imate opciju i da kupite mapu i sami krenete u istraživanje. Odluka je na vama.

Na raspolaganju vam je poseta preko dvadeset vinarija i, naravno, degustiranje vina. Na putu do ove destinacije, možete obići i najmanju poštu u SAD-u, kao i mesto gde je James Dean poslednji put viđen živ. Oblast je potpuno usmerena na turizam pa sem u ukusnom vinu, možete uživati i u spa tretmanima i simpatičnim airbnb smeštajima. Tokom leta, organizovani su i brojni festivali, sa brojnim atrakcijama i živom muzikom.

Laguna Beach

Plaža se nalazi na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega. Ukoliko obilazite ova dva grada, obavezno odvojite malo vremena i za obilazak Laguna Beach-a. Plaža nudi bezbroj aktivnosti – surfovanje, kajak, ronjenje, kao i organizovane ture praćenja i posmatranja kitova.

Sem plaže, u okruženju se nalaze i galerije, restorani, a tu je i Baby Boomer klub, dok se svakog leta organizuje Lagoona Woodstock, koji deluje kao pravi vremeplov! Predlažemo da obiđete i Heisler park i Trasure Island park. Heisler park nudi fantastičan pogled na obalu i pruža umirujuće zvukove talasa. Na raspolaganju su klupe i stolovi, pa možete isplanirati i celodnevni izlet. Treasure Island park omogućiće vam nezaboravne zalaske sunca, kao i relaksaciju i sunčanje na nepreglednoj kamenitoj plaži.

Big Bear Lake

Vožnja čamcem, pecanje i pešačenje su samo neke od aktivnosti koje možete sebi priuštiti na ovoj destinaciji. Jezero, oivičeno planinama i bogatom šumom, učiniće da se odmorite i psihički i fizički. Izleti, vožnje biciklom i žičarama, omogućavaju da ovaj prelep kraj osmotrite iz svih uglova. Za prave avanturiste, tu je i paraglajding.

Redondo Beach

Nezaboravna panorama i brojne aktivnosti, obeležavaju Redondo Beach. Ova destinacija je dom i velikoj beloj ajkuli po imenu Georgette, koja boravi u velikom akvarijumu, na doku. Mini podmornice omogućavaju posmatranje podvodnog sveta i još jednu fantastičnu avanturu.

Skriveni dragulji južne Kalifornije su tu za sve one koji uživaju u aktivnom odmoru i koji su spremni da ovaj kraj dožive na malo drugačiji način. Ovo su samo neke od destinacija koje će vas sigurno oduševiti, ako se usudite da malo skrenete sa davno utabanih turističkih putanja.

Ako vas svrbe tabani, spremni ste za avanturu i novo radno iskustvo, a uz to ste i redovan student, obavezno se prijavite na program West Point NS, istražite SAD i doživite nezaboravne uspomene.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

5 Comments

 • GET PROFESSIONALLY VIDEOS AT AFFORDABLE PRICES

  We offer professionally produced videos at affordable prices.
  Our videos have the look and feel of a high quality television commercial, complete with professional spokesperson, background, text,
  images, logos, music and of course, most importantly, your company’s contact information for your blogodak.com.

  If you’re ready to reach more clients today, let us get to work on producing your company’s exclusive video.
  MORE INFO=> http://qejn39630.bloggerbags.com/8235087/get-videos-at-affordable-prices

 • You are looking for Free Backlinks then you came to the right place.

  We offering you a free trial to try out our link-building service.
  This can be used to link out to your website, inner page, google map, video, to any link you want to help power up and get more relevance too.

  We want to prove to you that our backlinks work and so we’re willing to prove it to you risk-free.
  Please create an account and then watch the video and submit your order details and let us help you get found online.
  FREE TEST HERE: https://zeep.ly/McQvo?=1696

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *