Lepa-Kosa

3 načina kako da dobijete duži i deblji konjski rep

Putujući svijetom kroz savršeno nesavršene talase postoji jedna frizura na koju se uvijek može računati da bi te provela kroz noć, radni dan ili trening… skromni konjski rep.

Bilo da se radi o visokom konjskom repu, elegantnom niskom konjskom repu, stilizovanom konjskom repu ili elegantnom izgledu, konjski rep je i dalje ostao frizura za svaku priliku i za sve žene.

Ali, šta se dešava kada Vaš konjski rep jednostavno nema taj volumen, zategnutost ili dovoljnu dužinu? Tanak, neuredan konjski rep nema isti efekat kao dug i gust, zar ne?

U ovom vodiču ćemo Vam pokazati tri različita načina da dobijete duži i deblji konjski rep: visok konjski rep, teksturni konjski rep i nizak rep pomoću ekstenzija na češljiće. Ovi stilovi su brzi i jednostavni za izradu, što ih čini savršenim izborom za pojačavanje svakodnevnog repa. Strateškim isjecanjem možete lako i brzo učiniti da Vaš konjski rep izgleda duže, gušće i urednije.

U nastavku možete pogledati videozapis kako da napravite konjski rep ili odmah ispod nastaviti sa čitanjem teksta za detaljne upute.

Znate kako ide izreka, „ako nije slomljena ne popravljaj“ i nikada ne možete pogriješiti sa klasičnim visokim repom.

Korak 1

Počnite sa odvajanjem malog repa na tjemenu glave. Ovaj mali rep će djelovati kao sigurna baza za pričrvšćavanje Vaših ektenzija.

Korak 2

Uzmite tri ekstenzije i svežite oko repa. Obavezno ih zakačite što je moguće bliže elastičnoj kosi, tako da ćete imati prostora za pričvršćavanje drugih ekstenzija, a bit će udobnije i sigurnije.

Korak 3

Nastavite sa vezanjem ostalih ekstenzija na isti način, oko malog repa koji ste napravili. Takođe, možete slagati ekstenzije jednu na drugu, a zatim omotati cijelu ekstenziju oko konjskog repa, ako Vam je to lakše. Za još veću debljinu, možete upotrijebiti kopče za ekstenzije i pričrvrstiti ih na ekstenzije koje su već pričvršćene za kosu.

Korak 4

Sada, skupite ostatak Vaše kose u visoki rep, pokrivajući prvi konjski rep iz koraka 1.

Korak 5

Da biste upotpunili izgled i sakrili bilo kakve ekstenzije koje se mogu izvući, uzmite pramen koe i omotajte ga oko baze Vašeg repa, potpuno skrivajući kosu.

Opušten konjski rep sa ekstenzijama kose

Ovo je vjerovatno Vaš omiljeni način za korištenje ekstenzija na klipse u konjskom repu – cijela ideja je da se kosa učvrsti na isti način na koji bi prirodno svezali konjski rep.

Korak 1

Razdvojite kosu na polovini glave i zakačite je na ekstenziju okrenutu prema dolje. Ako želite više volumena u repu ili kraću kosu, možete staviti dvije ekstenzije i pričvrstiti ih.

Korak 2

Odvojite drugi dio kose od korijena glave i okrenite ga naopako. Zatim zategnite 4 ekstenzije naopako. Nastavite sa odvajanjem dijelova kose, dok ne budete zadovoljni debljinom Vaše kose.

Korak 3

Skupite kosu u visoki konjski rep i svežite je elastičnom gumicom. Zatim izvucite nekoliko pramenova na prednji dio lica za potpuni izgled.

 

Korak 4

Izvucite kosu na korijenu za dodatnu teksturu, a zatim povucite dijelove konjskog repa koristeći četkicu za uljepšavanje ekstenzija. Da biste dobili dodatnu teksturu, rukom povucite kosu prema gore, a zatim dodajte lak za kosu kako biste učvrstili frizuru.

Niski rep sa ekstenzijama

Za ovu frizuru možete da koristite 3 ili pramena ili kompletan set ekstenzija za maksimalnu dužinu i debljinu.

Korak 1

Obzirom da se taj konjski rep spušta na Vaša ramena, postavite ekstenzije kao što biste to inače činili.

Korak 2

Svaki put kada postavite ekstenziju, uvijte kosu na korijenu za više volumena.

Korak 3

Nakon što ste postavili sve ekstenzije svežite ih i pričvrstite konjski rep.

Korak 4

Možete koristiti četku za ekstenzije kako izjednačili sve dijelove. Ukoliko je Vaša kosa ravna, dodajte nekoliko kovrči kroz rep, a zatim ih isperite kako bi izgledale nježnije. Takođe, rep možete ostaviti ravnim.

Javite nam u komentaru za koji ste se rep odlučili ili nam pošaljite fotografiju.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

157 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *