Za jak imunitet, hranite se zdravo

Kako pomoći organizmu da se oporavi nakon pada imuniteta?

Proleće se bojažljivo prikrada, ali osim sunčevih zraka sa sobom donosi i pregršt virusa. Ukoliko ste primetili da vas nijedan ne zaobilazi i da ste često bolesni, to može biti znak da vaš imunološki sistem ne funkcioniše kako treba. Zanemarujući to i lečenjem samo posledica umesto uzroka, pad imuniteta može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Srećom, nije tako teško pomoći organizmu da se oporavi nakon pada imuniteta, prateći savete koje će vam poboljšati zdravlje, ali i izgled.

Zbog čega dolazi do pada imuniteta?

Kada vaš imunitet ne vrši svoju funkciju zaštitnika organizma, to znači da gubi sposobnost da se odupre određenom toksinu ili infekciji. Veoma je bitno poboljšati zdravlje u toku zimskog perioda, kako bi vaše telo bolje podnelo sezonske promene.
Najčešći uzročnici pada imuniteta su:

  • Stres – Ništa ne utiče pogubnije na imuni sistem od stresa. Organizam koji je izložen velikom stresu teže se brani od spoljašnih faktora i pretnji po njegovo zdravlje. To može da dovede do velike smanjenosti reakcije imunog sistema i pojave ozbiljnih oboljenja poput streptokokne infekcije grla.
  • Nedovoljna fizička aktivnost – Statičan način života i nedovoljno vežbanje, takođe mogu da dovedu do pada imunog sistema. Čak i lagana dnevna šetnja u trajanju od 30 minuta može pomoći organizmu da se oporavi nakon pada imuniteta.
  • Insomnija – Kvalitetan san je izuzetno bitan za celokupan organizam. Dok nam mozak miruje, naš imunitet radi užurbano proizvodeći antitela koja su neophodna za borbu protiv infekcija i virusa. Kada ne spavamo dovoljno, naš imunitet opada zato što organizam nema vremena da stvori dovoljnu količinu odbrambenih ćelija.
  • Nezdrava ishrana – Nebalansirana ishrana sa mnogo nezdravih masnoća i šećera, osim što je uzročnik mnogih ozbiljnih zdravstvenih stanja, takođe doprinosi i padu imuniteta.
Pomozite organizmu da se oporavi posle pada imuniteta tako što ćete izbegavati nezdravu hranu.
Brza hrana jeste ukusna, ali vaš imunitet će ispaštati ukoliko je konzumirate u većim količinama.

Oporavak organizma nakon pada imuniteta na prirodan način

 

Kada se susrećete sa padom imuniteta, prvo morate da budete svesni da nema magičnog rešenja koja će vam pomoći preko noći. Za podizanje imuniteta treba vremena, strpljenja, prekidanje sa lošim i usvajanje dobrih životnih navika. Ipak, tu su mnoge blagodeti iz prirode koje će vam pomoći da osnažite svoj imunitet. Hrana bogata antioksidantima i vitaminima revitalizovaće vaš organizam i pospešiti funkciju imunog sistema. Takođe, postoji mnogo preparata na prirodnoj bazi koji veoma brzo podižu imunitet, poput proizvoda koje nudi Kuća Zdravlja Srbija.

Pad imuniteta najbolje se rešava prirodnim sredstvima.
Biljne tinture i pravilan način ishrane prvi su korak ka zdravijem i otpornijem organizmu.

Preparati za jačanje imuniteta

Pre nego što potražite farmaceutske proizvode, naručite hranu za iscelenje organizma koja će vam biti najbolji saveznik u borbi protiv oslabljenog imuniteta. Ishrana je najvažnija baza za oporavak celokupnog organizma, a prve blagodeti zdravijeg unosa hrane osetićete već posle samo nakon nekoliko dana.

Ukoliko ipak želite da uključite suplemente koje će vam pomoći da oporavite organizam posle pada imuniteta, takvih preparata ima na pregršt. Što su takvi proizvodi prirodniji, to će blagotvornije delovati na vaš organizam. Zato obratite pažnju, i uvek čitajte sastav svakog preparata.
Takođe, suplementaciju ne treba shvatati olako. Savet lekara, ili bar farmaceuta je neophodan kako biste znali da li je određeni suplement adekvatan za vas i u kojoj meri je bezbedno da ga unosite.

About the author

Bloger

Obožava dobre sadržaje.

View all posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *